Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-1

Δημήτρης Βέργος
Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-1

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-1 της Νιούκαστλ με δύο υπέροχα γκολ από Στέρλινγκ και Γουόκερ, και διατηρήθηκε δύο βαθμούς πίσω από Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Την περασμένη αγωνιστική η Σίτι είχε αφήσει βαθμούς στο Μολινό με τη Γουλβας και γνωρίζοντας ότι τόσο η Λίβερπουλ όσο και η Τσέλσι είχαν κάνει νωρίτερα το 4Χ4, οι «Πολίτες» αντιλαμβάνονταν ότι απέναντι στη Νιούκαστλ περιθώρια για απώλειες δεν υπήρχαν. Η εξαιρετική προσωπική ενέργεια και το τέλειο σουτ του Στέρλινγκ στο 8' άνοιξε το σκορ για τη Σίτι. Η Νιούκαστλ στο μισάωρο με έναν φοβερό συνδυασμό ισοφάρισε με τον Γέντλιν, αλλά ο «κεραυνός» του Γουόκερ στο 52' έδωσε ξανά το προβάδισμα και τη νίκη (2-1) στη Σίτι, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες.

Γκολάρα Στέρλινγκ, «έκρυψε» την μπάλα και ισοφάρισε η Νιούκαστλ

Όλα κυλούσαν εξαιρετικά στο ξεκίνημα για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, οι οποίοι μόλις στο 8' πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μεντί έκλεψε, τροφοδότησε τον Στέρλινγκ και ο Άγγλος επιθετικός με μια πολύ ωραία προσωπική ενέργεια σημάδεψε τη γωνία έκανε με πανέμορφο τρόπο το 1-0.

Οι «Πολίτες» είχαν τον έλεγχο του ματς και σε δύο περιπτώσεις ο Γκάμπριελ Ζεσούς στο 18' και στο 27' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντουμπράβκα. Και αφού δεν ήρθε το δεύτερο γκολ, η Νιούκαστλ τιμώρησε τη Σίτι στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε. Οι παίκτες του Μπενίτεθ με έναν εξαιρετικό συνδυασμό «έκρυψαν» την μπάλα, αποδιοργανώνοντας την άμυνα των πρωταθλητών, και ο Γέντλιν τελείωσε με τη μία τη φάση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η «οβίδα» του Γουόκερ έδωσε τη νίκη

Παρά τα υψηλά επίπεδα κατοχής, η Σίτι δεν μπορούσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αλλά πριν το κοινό στο Etihad αρχίσει να αγχώνεται ήρθε ο Κάιλ Γουόκερ για να δώσει τη λύση. Ο Άγγλος μπακ στο 52' από πολύ μακρινή απόσταση με μια σουτάρα έστειλε την... οβίδα στη γωνία, γράφοντας το 2-1 και βάζοντας τη Σίτι και πάλι μπροστά στο σκορ. Στο 57' ο Ζεσούς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σε μια πάρα πολύ οριακή φάση.

Οι «Πολίτες» έψαχναν και το τρίτο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά ο Ντουμπράβκα με τριπλή επέμβαση στο τετ-α-τετ του Φερναντίνιο και στις δύο προσπάθειες του Νταβίδ Σίλβα που ακολούθησαν είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο! Η Σίτι είχε συμπληρώσει 22 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις δύο της Νιούκαστλ, στατιστική που επιβεβαίωνε την κυριαρχία της. Το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε κανένα πρόβλημα στους «Πολίτες», οι οποίοι διατήρησαν αυτό το 2-1 ως το τέλος και παρέμειναν δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Μεντί, Λαπόρτ, Στόουνς, Νταβίδ Σίλβα (89' Κομπανί), Φερναντίνιο, Μαχρέζ (76' Γκουντογκάν), Αγουέρο, Στέρλινγκ, Ζεσούς (58' Μπερνάρντο Σίλβα)

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Φερνάντες, Κλαρκ (81'Μέρφι), Λασέλ, Ντουμέτ, Γέντλιν, Κι, Ντιαμέ, Κένεντι (54' Ατσού), Ροντόν (73' Χοσέλου), Πέρεθ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα