Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-2

Gazzetta team
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 0-2

bet365

Η Λίβερπουλ πέρασε από το Λονδίνο, επικράτησε 2-0 της Πάλας κι έδειξε τα δόντια της από την αρχή του πρωταθλήματος. Οταν σκοράρει ο Μίλνερ, δεν χάνει η ομάδα του!

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, επικράτησε 2-0 της Πάλας κι έστειλε μήνυμα... κυριαρχίας! Οι Reds είχαν ουσία κι έναν εντυπωσιακό Μίλνερ, ο οποίος όποτε σκοράρει η ομάδα του δεν χάνει (48 γκολ, 38 νίκες καμία ήττα).

Πιο δυνατά στο ματς η Λίβερπουλ, με καλή κυκλοφορία και πίεση προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η Πάλας μετά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε τους χώρους βάζοντας δύσκολα στους Reds. O Mπισάκα ήταν εξαιρετικός πάνω στον Μανέ κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες από τον Σενεγαλέζο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 23' για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Απίθανη έμπνευση και πάσα του Κεϊτά στον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα. Αμεση ήταν η απάντηση της Πάλας, αφού δυο λεπτά αργότερα η φαουλάρα του Τάουνσεντ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Με τον Μίλνερ να καταπίνει πολλά χιλιόμετρα και τον Κεϊτά να προσφέρει ηρεμία, η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, αλλά το γκολ ήρθε από... γκάφα του Σακό. Στο 44' ο αμυντικός της Πάλας ανέτρεψε τον Σαλάχ και ο Μίλνερ πέτυχε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Μάλιστα, ο διεθνής μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League που πετυχαίνει οκτώ διαδοχικά γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Στο 49' η Λίβερπουλ θα μπορούσε να σφραγίσει τη νίκη. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κούρσα, μοίρασε ιδανικά στον Σαλάχ, αλλά ο Αιγύπτιος άργησε να κάνει το πλασέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κεϊτά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Πάλας είχε την κατοχή και στο 53' πλησίασε στην ισοφάριση. Ο Μιλιβόγιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Αλισον έδιωξε εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν και στο 73' έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Ζαχά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Δυο λεπτά αργότερα, οι Κόκκινοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά που άφησαν οι «αετοί», ο Σαλάχ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά πριν μπει στην περιοχή ανατράπηκε. Ο κορυφαίος της Πάλας, Μπισάκα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και το έργο της ομάδας του έγινε εξαιρετικά δύσκολο. Οι Reds βρήκαν χώρους, και ο Σαλάχ μπορεί να μη σκόραρε, αλλά στις καθυστερήσεις μοίρασε ιδανικά για τον Μανέ, ο οποίος με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Ηταν το 6ο του γκολ κόντρα στην Πάλας, περισσότερα σε κάθε άλλη ομάδα.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Μπισάκα, Τόμκινς, Σακό, Φαν Άανχολτ, Τάουνσεντ (79’ Γουόρντ), Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ, Σλουπ (83’ Μάιερ), Μπεντεκέ (70’ Σέρλοθ), Ζαχά

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (67’ Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (87’ Λαλάνα), Σαλάχ, Φιρμίνο (90' Στάριτζ), Μανέ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα