Πρόταση μαμούθ για την αγορά της Άρσεναλ κατέθεσε ο Κρένκε

Πρόταση μαμούθ για την αγορά της Άρσεναλ κατέθεσε ο Κρένκε

Gazzetta team
Πρόταση μαμούθ για την αγορά της Άρσεναλ κατέθεσε ο Κρένκε

bet365

Ο Αμερικανός Σταν Κρένκε, που έχει στην κατοχή του το 67% των μετοχών της Άρσεναλ, κατέθεσε πρόταση 600 εκατομμυρίων λιρών για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στους «Κανονιέρηδες», εκτινάσσοντας την αξία του συλλόγου στο 1,8 δισ. λίρες.

Σκόραρε ο Κιντάνα το πρώτο γκολ του αγώνα Καραμπάγκ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Κρένκε με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ είναι οι δύο βασικοί μέτοχοι στην Άρσεναλ, με τον πρώτο να έχει στην κατοχή του το 67% του συλλόγου και τον δεύτερο το 30%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε διάφορους μικρομετόχους.

Εδώ και χρόνια η κόντρα των δύο επιχειρηματιών για το ποιος είναι ο βασικός «παίκτης» στο club δίνει και παίρνει, με τον Κρένκε σιγά – σιγά να αποκτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» και να φτάνει το ποσοστό του σε υψηλά νούμερα.

Το πρωί της Τρίτης, όπως έγινε γνωστό στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο Κρένκε κατέθεσε πρόταση μαμούθ 600 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει το 100% της Άρσεναλ, εκτιμώντας τη συνολική αξία του συλλόγου στο 1,8 δισ. λίρες.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με αυτήν την κίνηση θέλει να κάνει δικό του τον σύλλογο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Προχωρούμε με αυτήν την πρόταση για να αποκτήσουμε το 100% της ιδιοκτησίας του συλλόγου. Εκτιμούμε την αφοσίωση του κυρίου Ουσμάνοφ στην Άρσεναλ, το ήθος και την ιστορία που αυτός ο σύλλογος εκπροσωπεί».

Πλέον, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις στον βορειλονδρέζικο σύλλογο και ειδικότερα η απάντηση του Ουσμάνοφ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουσμάνοφ τον Μάιο του 2017 είχε καταθέσει πρόταση 1 δισ. λιρών για την αγορά του συλλόγου, με τον Κρένκε να απορρίπτει την προσφορά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα