Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

bet365

Με δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ (14', 24') η Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 2-1 της Λίβερπουλ και σφράγισε τη 2η θέση στην Premier League.

Στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός μέσα στο 2018 ο Ράσφορντ δικαίωσε την έμπνευση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος διαχειρίστηκε το καθαρό προβάδισμα και οδήγησε την Γιουνάιτεντ στο +5 στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Κατοχή και πίεση είχε σε όλο το ματς η Λίβερπουλ, όμως στο ποδόσφαιρο μετρά μόνο το σκορ και αυτό έδειξε την τρίτη σερί νίκη των Red Devils. Πέναλτι ζήτησαν σε δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι [χέρι Βαλένσια, πέσιμο Μανέ], που θα μπορούσαν να έχουν μείνει όμως και με δέκα παίκτες [αγκωνία Λόβρεν στον ΜακΤόμινεϊ].

Λεβερκούζεν – Γκλάντμπαχ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα στον αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Λίβερπουλ πήρε στα πρώτα λεπτά την κατοχή στο Old Trafford και το δεκάλεπτο έφυγε αναγνωριστικά, όμως πολύ γρήγορα η Γιουνάιτεντ πήρε φωτιά. Στο 14' ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο Ράσφορντ που άφησε πίσω τον Αρνολντ και αφού του έκανε τρομερή ντρίμπλα τίναξε τα δίχτυα του Κάριους (1-0). Η κατοχή ήταν το 35%-65% υπέρ των Reds, όμως αυτή δεν δίνει νίκες και πριν προλάβει να καταλάβει η ομάδα του Κλοπ τι έγινε, εκείνη του Μουρίνιο τη χτύπησε ξανά. Στο 24' ο Λουκάκου πήρε νέα μάχη στον αέρα ελευθερώνοντας αυτή τη φορά τον Μάτα, ο οποίος κόπηκε αλλά ο Ράσφορντ ήταν εκεί που έπρεπε και εκτέλεσε για το 2-0. Η Λίβερπουλ δεν είχε κάνει σχεδόν τίποτα μπροστά εκτός από μια προσπάθεια του Φαν Ντάιν με τον... ώμο και στο 38' ήταν τυχερή που δεν δέχθηκε τρίτο γκολ όταν μετά την καταπληκτική σέντρα του Αλέξις, ο Μάτα έκανε το ψαλίδι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κλοπ μπήκε δυνατά και κράτησε βαθιά στην άμυνά της την Γιουνάιτεντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή και κυκλοφορία, έπαιρναν διαδοχικά κόρνερ, όμως η Γιουνάιτεντ μπορούσε να αντέξει την πίεση χωρίς να κρατά καθόλου μπάλα. Τελικά η Λίβερπουλ μπήκε στη μάχη για τη διεκδίκηση αποτελέσματος στο 66' όταν ο Μανέ έφυγε από αριστερά και έκανε τη σέντρα και ο Μπαγί τσαφ για να νικήσει τον Ντε Χέα με αυτογκόλ (2-1). Στο 70' ο Μουρίνιο έβγαλε Ράσφορντ και έβαλε Φελαϊνί για να κλειδώσει το κέντρο και παρά την κατοχή 73% και τα 0-8 κόρνερ η Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά και έφυγε ηττημένη από το Old Trafford.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαγί, Σμόλινγκ, Βαλένσια, Μάτιτς, Μάτα (89' Λίνγκαρντ), ΜακΤόμινεϊ, Σάντσες (96' Νταρμιάν), Ράσφορντ (70' Φελαϊνί), Λουκάκου.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον (84' Σολάνκε), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αρνολντ (80' Βαϊνάλντουμ), Τσαν, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (62' Λαλάνα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα