Μαν. Σίτι - Τότεναμ 4-1

Μαν. Σίτι - Τότεναμ 4-1

bet365

Τσέλσι, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και απόψε η Τότεναμ υποκλίθηκαν στη... διαστημική Σίτι. Η απίθανη ομάδα του Πεπ διέλυσε 4-1 τους Σπερς, έφτασε τις 16 σερί νίκες και το μοναδικό που μένει να μάθουμε είναι αν θα κατακτήσει αήττητη τον τίτλο!

Τι ομάδα Θεέ μου! Η Σίτι του Γκουαρδιόλα κάνει μια απίθανη, μαγική σεζόν, καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ και οι 52 βαθμοί πριν τα Χριστούγεννα προκαλούν δέος! Κόντρα στην Τότεναμ έκρυψε τη μπάλα, τη διέλυσε με 4-1, βρέθηκε στο +14 από τη Γιουνάιτεντ και η Premier League αγωνιά μόνο για το αν η κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητη. Oι Λονδρέζοι ήταν... τυχεροί που ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς αποβολή, αφού Κέιν και Ντέλε Αλι θα μπορούσαν να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα. Εκτός αποστολής ο Νταβίδ Σίλβα λόγω προσωπικού προβλήματος.

Η Τότεναμ παρουσιάστηκε στο Ετιχαντ για να παίξει ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στη Σίτι. Ωστόσο, οι Πολίτες πήραν τον έλεγχο, πίεσαν και με κινητήριο μοχλό τον Σανέ εμφανίστηκαν απειλητικοί για την εστία του Γιορίς. Στο 9' ο Γερμανός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Βερτόνγκεν έδιωξε σωτήρια, ενώ έλα λεπτό αργότερα ο Αγουέρο δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Η Σίτι πίεζε πολύ ψηλά, είχε την κατοχή και στο 14' επιβεβαίωσε πόσο αποτελεσματική είναι από τα στημένα. Ο Σανέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γουίνγκς στήθηκε άσχημα και ο Γκουντογκάν με κεφαλιά πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, ο Γερμανός με αυτή την ασίστ έχει συμμετοχή σε 10 γκολ στα τελευταία οκτώ εντός για την Premier League (5 γκολ, 5 ασίστ)! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και η πίεση ψηλά έκανε αφόρητη την κατάσταση για τους Λονδρέζους. Στο 24' η Σίτι βρέθηκε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, ο Αγουέρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιορίς στο τετ α τετ, ενώ και ο αμαρκάριστος Στέρλινγκ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 35' για να δούμε την πρώτη ευκαιρία των Σπερς, αλλά το καλό σουτ του Κέιν κατέληξε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με φωνές των γηπεδούχων, όταν στο σουτ του Αγουέρο ο Ρόουζ έδιωξε με το χέρι! Η Τότεναμ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική στο β' μέρος, αν και στο 52' ο Κέιν στάθηκε... τυχερός, αφού στο «δολοφονικό» τάκλιν στον Στέρλινγκ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα, ο πρώτος της σκόρερ βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Εντερσον με ιδανική επέμβαση κράτησε το μηδέν!

Οι «Πολίτες» ανέβασαν ταχύτητα μετά το 60', ο Σανέ έστειλε... απειλητικό μήνυμα στο 67' και στο 70' ήρθε το 2-0! Ο Ντε Μπρόινε βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτάρα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γιορίς! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βέλγος ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα μια φάση, αφού κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Βερτόνγκεν. Ο Ζεσούς όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Στέρλινγκ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση να κατεβάσουν ταχύτητα και στο 80' πέτυχαν τρίτο τέρμα. Ο Σανέ έκανε την έκτη ασίστ στο πρωτάθλημα και ο Στέρλινγκ από κοντά πέτυχε το 3-0! Η Σίτι ήταν ασταμάτητη, πίεζε, αλλά τόσο ο Μπερνάρντο Σίλβα όσο και ο Στέρλινγκ νικήθηκαν από τον Γιορίς! Στο 90' ο 23χρονος Αγγλος βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, σημείωσε το 4-0, έφτασε τα 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Η Τότεναμ στο... δεύτερο της σουτ εντός εστίας (90'+3') μείωσε σε 4-1 με ωραία προσπάθεια του Ερικσεν!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Μανγκαλά, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (83’ Φοντέν), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (85’ Μπ. Σίλβα), Αγουέρο (57’ Γκάμπριελ Ζεσούς)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ (89’ Ντέιβις), Ντεμπελέ, Γουίνκς, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (84’ Σισοκό), Σον (77’ Λαμέλα), Κέιν

Манчестер Сити - Тоттенхэм. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 18 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα