Γιουνάιτεντ vs Σίτι: Ντέρμπι για τα σερί, το γόητρο και την... κούπα!

Gazzetta team
Γιουνάιτεντ vs Σίτι: Ντέρμπι για τα σερί, το γόητρο και την... κούπα!

bet365

Απόψε έχει ντέρμπι τίτλου, απόψε έχει ντέρμπι... πάγκων! Γιουνάιτεντ vs Σίτι, Μουρίνιο εναντίον Γκουαρδιόλα και οι αριθμοί γράφουν τη δική τους ιστορία.

Ντέρμπι... τίτλου στο Ολντ Τράφορντ! Γιουνάιτεντ vs Σίτι και στο βάθος κούπα! Η ομάδα του Μουρίνιο με νίκη μπαίνει δυνατά στη μάχη του τίτλου, η Σίτι με τρίποντο θα βρεθεί μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Στον πάγκο θα βρεθούν οι κορυφαίοι τεχνικοί στην Ευρώπη, αν και οι σχέσεις του είναι παγωμένες. Οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα στο Ολντ Τράφορντ...

Μόνο δυο ομάδες έχουν σκοράρει από 27 τέρματα στο Ολντ Τράφορντ για την Premier League, η Σίτι και η Τσέλσι. Οι Μπλε έχουν 6 διπλά, ενώ οι «Πολίτες» 5 νίκες!

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει επτά από τα 12 πιο πρόσφατα ντέρμπι, όσες ήττες είχε στα προηγούμενα 45 (22 νίκες, 16, ισοπαλίες, 7 ήττες)!!! Το λες και αντεπίθεση...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τρέχει αήττητο εντός 24 αγώνων, το καλύτερο στην Premier League. Μάλιστα, η τελευταία ήττα ήταν τον Σεπτέμβρη του 2016 από τη Σίτι και φυσικά ο Πορτογάλος δεν θέλει να δει το ρεκόρ του να σπάει από τον Πεπ.

Οι Πολίτες μετρούν 13 διαδοχικές νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Τσέλσι (2016-17), αλλά και της Αρσεναλ (2001-02). Και οι δυο ομάδες είχαν πάρει τον τίτλο!

Μουρίνιο vs Πεπ... σημειώσατε 2! Ο Πορτογάλος σε 19 ματς έχει 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες! Κι όμως δεν είναι αυτός ο σημαντικός λόγος που δυο φίλοι έγιναν... εχθροί.

Πέρσι, ο Λουκάκου σκόραρε δυο σερί φορές κόντρα στον Πεπ και τη Σίτι. Ωστόσο, μόνο ένας παίκτης έχει βρει δίχτυα σε τρία σερί ματς απέναντι σε ομάδα του Καταλανού, ο Ντιέγκο Φορλάν!

Toν Οκτώβριο του 2011 η Σίτι διέλυε 6-1 τη Γιουνάιτεντ και την η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ είχε δεχτεί πάνω από 5 γκολ εντός έδρας, ήταν το Σεπτέμβρη του 1930!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα