Τα γκολ του Βάρντι στις «μεγάλες δυνάμεις» της Premier League (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα γκολ του Βάρντι στις «μεγάλες δυνάμεις» της Premier League (vids)

bet365

Το gazzetta.gr εκφράζει τη συμπάθειά του στον Τζέιμι Βάρντι, που σκόραρε ξανά απέναντι σε ομάδα του big-6 και από την περσινή σεζόν είναι εκείνος με τα περισσότερα γκολ κόντρα σε συλλόγους πρωταθλητισμού στην Premier League!

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Στόουκ – Λίβερπουλ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο εκ των πρωταγωνιστών του έπους της Λέστερ, το 2016, έκανε κι εκείνος μια είδους... αντεπίθεση πέρυσι όταν οι «αλεπούδες» κινδύνευσαν να υποβιβαστούν αλλά με την απόλυση του Ρανιέρι και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σέικσπιρ, το κλαμπ επιβίωσε με σχετική άνεση στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου.

Φέτος, μπορεί και πάλι το ξεκίνημα να ήταν κακό, να σημειώθηκε ακόμα μια αλλαγή προπονητή με τον Κλοντ Πιέλ ν' αναλαμβάνει τις τύχες της Λέστερ και ο Βάρντι μαζί με τον Μαχρέζ έκαναν τη διαφορά στη μεγάλη και σημαντική νίκη απέναντι στην Τότεναμ, στη 14η αγωνιστική του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Το γκολ που πέτυχε ο Άγγλος στράικερ με τη μονοκόματη λόμπα πάνω από τον Ούγκο Γιορίς για ν' ανοίξει το σκορ απέναντι στην Τότεναμ, το βράδυ της Τρίτης στο «King Power Stadium», ήταν ακόμα ένα από αυτά που έχει πετύχει απέναντι σε ομάδες που πλέον κονταροχτυπιούνται για τις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας.

Με λίγα λόγια, κόντρα στους big-6, από την έναρξη της περασμένης σεζόν, ο Βάρντι έχει σκοράρει 11 φορές, πέντε περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο κορυφαίο πρωτάθλημα!

Η αρχή των 11 τερμάτων, έγινε στην 4η αγωνιστική της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς, όταν η Λέστερ ηττήθηκε με σκορ 4-1 στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ, με τον φορ των «αλεπούδων» να μειώνει προσωρινά σε 2-1 στο 38ο λεπτό, αν και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει από τη στιγμή που βρέθηκε παίκτης της Λέστερ εντός της περιοχής πριν η μπάλα φτάσει από τα πόδια του Μινιολέ στον Λούκας.

Τον περασμένο Δεκέμβρη, η Λέστερ έκανε... σμπαράλια τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα! Ο Βάρντι πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη με σκορ 4-2 επί των «πολιτών». Ο διεθνής επιθετικός έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των φετινών πρωτοπόρων, χαρίζοντας μια από τις λίγες ευτυχισμένες στο «King Power Stadium» την περσινή χρονιά. .

Σαν να... είχε άχτι τη Λίβερπουλ, τον Φεβρουάριο του 2017 στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, ο στράικερ της ομάδας του Κρεγκ Σέικσπιρ, τότε, βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα σε επιβλητική νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στους «κόκκινους», όπως το είχε κάνει και στο ίδιο ματς του 2016, στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η συνέχεια δόθηκε τη φετινή σεζόν και μάλιστα ξεκίνησε από το ματς της πρεμιέρας, που για πρώτη φορά στα χρονικά της Premier League διεξήχθη βράδυ Παρασκευής. Η Λέστερ φεύγει ηττημένη από το «Έμιρεϊτς» με το τελικό 4-3 που διαμορφώθηκε με δραματικό τρόπο, με τον Βάρντι να σκοράρει δύο φορές μπροστά στο κοινό των Λονδρέζων.

Ούτε κόντρα στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, δίστασε ο πολύπειρος πλέον – σε δεδομένα κορυφαίου επιπέδου ανταγωνισμού – επιθετικός, ωστόσο, το ματς με τους «μπλε» στο «King Power Stadium» ολοκληρώθηκε με ήττα για τις «αλεπούδες» με το τελικό 2-1. Στο παιχνίδι χρίστηκε σκόρερ και ο Ενγκολό Καντέ που έναν χρόνο και κάτι μήνες νωρίτερα βίωνε το... λαμπερό παραμύθι στο Λέστερ.

Όχι που θα του γλίτωνε η Λίβερπουλ και τη φετινή αγωνιστική περίοδο... Ο Βάρντι προκάλεσε άγχος στους «κόκκινους» στην εντός έδρας ήττα (3-2) της Λέστερ από το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, όταν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα στο 69'. Ήταν μια άμεση απάντηση στο σκοράρισμα των «κόκκινων» λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα με τον Χέντερσον, όμως, στα 20 λεπτά που απέμεναν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι.

Το βράδυ της Τρίτης, η Τότεναμ αναγκάστηκε να μείνει με μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, αφού, στο «King Power Stadium» υποτάχθηκε με δυο γκολ που δέχθηκε από το πρώτο μέρος (2-1). Ο Βάρντι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με την πανέξυπνη, πανέμορφη αλλά λογικά και με αρκετή τύχη, μονοκόματη λόμπα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα