Premier League: Νίκη της Λίβερπουλ στο «αντίο» του Κλοπ, 8η η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

liverpool_klopp

bet365

Η Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε της Γουλβς στο «Άνφιλντ» με 2-0. Νίκησε στο Μπράιτον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η Τσέλσι και η Νιούκαστλ την «άφησαν» στην 8η θέση της Premier League.

Το «αντίο» του τεράστιου Γιούργκεν Κλοπ ήρθε με νίκη! Τίποτα από το παιχνίδι της Λίβερπουλ δεν θα είχε πραγματικά σημασία, τίποτα δεν θα μπορούσε να διασπάσει τη ρίγη συγκίνησης αυτού του αποχωρισμού. Ακόμα κι έτσι, σε ένα «Άνφιλντ» που αποθέωσε ανατριχιαστικά τον... Normal One, οι Ρεντς υπέταξαν τη Γουλβς 2-0 και έκλεισαν με χαμόγελα τη σεζόν.

Η Λίβερπουλ ξεπέρασε το μούδιασμα των πρώτων λεπτών και στη συνέχεια κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο, ειδικά μετά την αποβολή του Σεμέδο στο 28'. Ο ΜακΆλιστερ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με πανέμορφη κεφαλιά και στο 41' ο Κουάνσα από κοντά διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό σκορ. Οι Ρεντς θα μπορούσαν να βρουν κι άλλα τέρματα, όμως αυτό δεν συνέβη, με το γήπεδο σταδιακά να μετατρέπεται στον χώρο φιλοξενίας ενός μοναδικού πάρτι για χάρη του Γιούργκεν Κλοπ.

Φινάλε με τρίποντα για τις... Ευρωπαίες Τότεναμ και Τσέλσι

Η Τότεναμ και η Τσέλσι είχαν ήδη κλειδώσει την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από μια σεζόν απουσίας και έκλεισαν τη σεζόν με νίκες. Οι Σπερς πέρασαν με «διπλό» από την έδρα της ουραγού Σέφιλντ με 3-0, ενώ οι Μπλε λύγισαν την Μπόρνμουθ με 2-1.

Η Τότεναμ προηγήθηκε κόντρα στις Λεπίδες στο 14' με το πλασέ του Κουλουσέφκσι μέσα από την περιοχή. Στο 59' ο Πέδρο Πόρο διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του με εξαιρετικό σουτ και στο 65' ο Μάντισον έδωσε την ασίστ στον Κουλουσέφσκι, ο οποίος έκανε το 0-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Από την πλευρά της η Τσέλσι πήρε προβάδισμα στο 17' με τρομερό σουτ του Καϊσέδο από το κέντρο, το οποίο «κρέμασε» τον Νέτο. Οι Μπλε βρήκαν γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, στο 48', με το σουτ του Στέργλινγκ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ουνάλ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στον Μπαντιασίλ και να καταλήγει τα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Νιούκαστλ άφησε τη Γιουνάιτεντ στην 8η θέση

Η Νιούκαστλ ήξερε πως με τρίποντο στην έδρα της Μπρέντφορντ θα κρατήσει «ζωντανά» τα όνειρά της για έξοδο στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν. Και για αυτό έκανε το καθήκον της. Οι Magpies επικράτησαν 4-2 στο Δυτικό Λονδίνο και «κλείδωσαν» την 7η θέση, αφήνοντας 8η τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα του τελικού του FA Cup (25/05), αφού σε περίπτωση που το κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι θα πάρει το εισιτήριο για το Conference League.

Μπαρνς (21'), Μέρφι (36'), Ίσακ (38') και Γκιμαράες (77') οι σκόρερ για τη Νιούκαστλ που έκλεισε θετικά μια δύσκολη σεζόν.

Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ, παρ'ότι νίκησε την Μπράιτον 2-0 εκτός έδρας, σημείωσε το χειρότερο πλασάρισμά της μετά το 1990, τερματίζοντας 8η. Η ευρωπαϊκή τους μοίρα πλέον εξαρτάται από το αν θα καταφέρουν να πάρουν το Κύπελλο κόντρα στη Σίτι και να προκριθούν στο Europa League. Διαφορετικά, θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Οι Γλάροι, στο συγκινητικό «αντίο» του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ήταν καλύτεροι για μεγάλο μέρος του ματς, όμως οι Κόκκινοι Διάβολοι με τα γκολ των Νταλότ (73') και Χόιλουντ (88') στο τέλος βρήκαν τη λύση και πήραν το τρίποντο.

Έκλεισαν με χαμόγελα τη σεζόν Νότιγχαμ, Πάλας και Φούλαμ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισαν τις σεζόν τους η - ουσιαστικά ασφαλής - Νότιγχαμ Φόρεστ, η Κρίσταλ Πάλας και η Φούλαμ.

Οι Ρεντς με πρωταγωνιστή τον Γουντ των δύο γκολ επικράτησαν 2-1 στην έδρα της Μπέρνλι, ενώ οι Αετοί που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τον Γκλάσνερ διέσυραν την Άστον Βίλα. Το χατ τρικ του Ματετά και τα δύο γκολ του Έζε έγραψαν το τελικό 5-0 υπέρ της Πάλας, που κοιτά το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Από την πλευρά της η Φούλαμ υπέταξε σε ένα χορταστικό ματς τη Λούτον με 4-2. Τραορέ, Χιμένες (x2) και Γουίλσον οι σκόρερ για την ομάδα του Σίλβα.

Η τελική βαθμολογία της Premier League

pl stand_6

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα