Μπρέντφορντ - Μπράιτον: Για πρώτη φορά φέτος VAR και ρέφερι διαφώνησαν στην Premier League

Νίκος Κικίδης
VAR

bet365

Πρωτόγνωρο σκηνικό στον αγώνα Μπρέντφορντ - Μπράιτον, καθώς ρέφερι και VAR διαφώνησαν για μια περίπτωση πέναλτι στο μοναδική περίπτωση φέτος στην Premier League.

Από τη στιγμή που το VAR πρωτοσυστήθηκε στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί διαφωνίες με τον διαιτητή του αγώνα.

Όταν ένας ρέφερι καλείται στο μόνιτορ από τον VAR το... σύνηθες είναι να δεκτεί την προτροπή του συναδέλφου του και να αλλάξει την αρχική του απόφαση, αλλά ο αγώνας ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Μπράιτον (0-0) ήρθε για να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα.

Συγκεκριμένα ένα μαρκάρισμα του Ουισά της Μπρέντφορντ πάνω στον Ντανκ στην περιοχή πέρασε αδιάφορο από τον διαιτητή, Άντι Μάντλεϊ, όμως σύντομα ο Μάικλ Όλιβερ που ήταν στο VAR τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση στο μόνιτορ για παράβαση πέναλτι εις βάρος του αμυντικού της Μπράιτον.

Όλοι φυσιολογικά περίμεναν πως ο ρέφερι θα έδειχνε την άσπρη βούλα, αλλά τελικά προέκυψε... ανατροπή! O ρέφερι άλλωστε έκρινε πως ο Ντανκ τράβηξε πρώτος τη φανέλα του Ουισά και τελικά έδωσε επιθετικό φάουλ, απορρίπτοντας την προτροπή του Όλιβερ για παράβαση πέναλτι υπέρ της Μπράιτον.

«Φανταστική απόφασή», αστειεύτηκε αρχικά ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ. «Μόλις του μίλησα και, από όσο ξέρω, ήταν το πρωτόκολλο που έπρεπε να του ζητήσει από το VAR, Μάικλ Όλιβερ, να πάει στην οθόνη γιατί υπήρχε μια πιθανή ποινή από τον Ουίσα στον Ντανκ, παρόλο που υπάρχει καθαρό φάουλ στον Ουισά πρώτα. Μεταξύ τους λοιπόν νομίζω ότι λειτούργησε καλά. Νομίζω ότι ο διαιτητής ήταν καλός σήμερα συνολικά» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, παραδέχθηκε πως ο διαιτητής πήρε τη σωστή απόφαση, αν και πρόσθεσε πως δεν έχει δει ξανά τέτοιο σκηνικό στο παρελθόν: «Νομίζω ότι ο διαιτητής ήταν σωστός. Αλλά δεν έχω δει ποτέ διαιτητή να πηγαίνει στο μόνιτορ και να απορρίπτει την απόφαση του VAR. Έμαθα κάτι καινούριο σήμερα».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα