Βαράν: «Από την διάσειση, ήθελα να με χαστουκίσω στο ματς με την Σίτι, δεν θυμάμαι τον αγώνα με τη Νιγηρία»

Βαράν: «Από την διάσειση, ήθελα να με χαστουκίσω στο ματς με την Σίτι, δεν θυμάμαι τον αγώνα με τη Νιγηρία»

bet365

Ο Ραφαέλ Βαράν μίλησε για το ματς στο Μουντιάλ του 2014 όπου υπέστη απώλεια μνήμης, δίνοντας λεπτομέρειες και για το τι συνέβη και κόντρα στη Γερμανία όπου έχασε τον Χούμελς στη φάση του γκολ του.

Ο Ραφαέλ Βαράν μίλησε για τα χειρότερα ματς της καριέρας του. Ο Γάλλος στόπερ, αναφέρθηκε στους αγώνες που είχε υποστεί διάσειση.

Όπως εξηγεί ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τουλάχιστον δύο ματς είχε υποστεί απώλεια μνήμης.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ματς με τη Σίτι όταν έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Τα λάθη στο παιχνίδι με τη Σίτι στο Ετιχαντ; Κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού έπαθα διάσειση. Το ένιωσα από το ζέσταμα και είπα μέσα μου: "Ξύπνα". Σχεδόν ήθελα να χαστουκίσω τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι τρεις πρώτες μου μπάλες ήταν τεχνικά καθαρές, αλλά ήταν πολύ αργές. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, ήμουν σαν θεατής. Το παιχνίδι πήγε στραβά για μένα και, εκ των υστέρων, κατάλαβα ότι είχε σχέση με το σοκ που είχα υποστεί. Δεν είχα χάσει ποτέ τέτοιου είδους σημαντικούς αγώνες, αντίθετα συνήθως είναι αυτοί στους οποίους καταφέρνω να είμαι πιο συγκεντρωμένος. Στην αρχή πήρα την αποβολή ως κάτι προσωπικό, αν και συλλογικά δεν τα πήγαμε καλά. Αναρωτήθηκα πολύ και, τελικά, κατάλαβα ότι αυτά τα λάθη δεν είχαν πέσει από τον ουρανό».

«Υπάρχουν τουλάχιστον δύο αγώνες στην καριέρα μου πριν από τους οποίους είχα διάσειση λίγες μέρες νωρίτερα, εναντίον της Γερμανίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, στη φάση των "16" του Champions League 2020», είπε αρχικά ο Βαράν στην Equipe και συνέχισε δίνοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα με τη Νιγηρία:

«Τελείωσα τον και ήμουν σε λειτουργία "αυτόματου πιλότου". Αν κάποιος μου είχε μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν θυμάμαι τον αγώνα μετά από εκείνο το σοκ.

Μετά το ματς, στο αεροπλάνο, δεν ήμουν καλά και ενημέρωσα για την κατάστασή μου. Στη συνέχεια, προσπάθησα να ακολουθήσω ένα πρωτόκολλο για να αποκαστασταθώ. Επρεπε να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι. Δεν ήμουν στην κανονική μου κατάσταση και έπρεπε να με φροντίζουν. Έχασα βάρος, ήμουν αφυδατωμένος, δεν ήμουν καλά. Μετά, ήταν να χάσω τον προημιτελικό του Μουντιάλ γιατί ήμουν λίγο κουρασμένος.

Ήμουν κουρασμένος, αλλά τελικά έπαιξα κόντρα στη Γερμανία και τα πήγα αρκετά καλά, ακόμα κι αν έχασα αυτή τη μονομαχία από τον Χούμελος, στο γκολ του Γερμανού, για την οποία μιλούσα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Δεν θα είχε συμβεί αυτό αν είχα χτυπήσει στο κεφάλι. Όταν ξέρεις πως η επαναλαμβανόμενη διάσειση έχει δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα, λες στον εαυτό σου ότι μπορεί να είναι ένας πολύ κακός οιωνός. Εκείνη την εποχή, δεν ήμουν οικογενειάρχης, αλλά σήμερα, στα 30 μου και με τρία παιδιά, σκέφτομαι διαφορετικά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα