Τσέλσι: Ο Μπόελι θέλει να... κόψει πέντε κεφάλια

Τσέλσι: Ο Μπόελι θέλει να... κόψει πέντε κεφάλια

Newsroom
cole_palmer_chelsea

bet365

Αφού ξόδεψε αφειδώς, η Τσέλσι θέλει να γεμίσει τα ταμεία της, για αυτό και πέντε μεγάλα ονόμα της ομάδας βγαίνουν προς πώληση.

Στις 30 Μαΐου 2022, η Τσέλσι πέρασε επίσημα στα χέρια του Τοντ Μπόελι. Έκτοτε, η νέα διοίκηση, ξόδεψε αφειδώς προσθέτοντας μεγάλα αστέρια στον σύλλογο. Οι Λονδρέζοι έχουν ρίξει εκατομμύρια και εκατομμύρια για να φτιάξουν ένα δυνατό ρόστερ αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, η απόδοση της επένδυσης είναι αργή.

Πέρυσι οι Μπλε τερμάτισαν στη 12η θέση του πρωταθλήματος και δεν προκρίθηκαν σε κανένα από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αυτή τη σεζόν, οι στρατιώτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ξεκίνησαν με στόχο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και βρίσκονται στην 11η θέση...

Από άποψη εικόνας αλλά και σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, η συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή ενός επαγγελματικού συλλόγου. Ειδικά από τη στιγμή που η Τσέλσι ανακοίνωσε πρόσφατα την απώλεια 105,3 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Για να γεμίσουν τα ταμεία τους οι Μπλε και για να συνεχίσουν τις προσλήψεις αλλά και να προχωρήσουν στο έργο του νέου γηπέδου, θα πρέπει να βρουν τρόπο να ανακτήσουν τουλάχιστον 117 εκατ. ευρώ.

Αυτό θα περιλαμβάνει κυρίως την άφιξη νέων συνεργατών και την πώληση ορισμένων στοιχείων που κρίνονται ανεπιθύμητα. Για να το πετύχει αυτό, ο Τοντ Μπόελι αποφάσισε να στραφεί στη Σαουδική Αραβία.

Η Telegraph αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Τσέλσι ταξίδεψε εκεί για να συναντήσει τα αφεντικά της Riyadh Air και άλλες εταιρείες σε μια προσπάθεια να γίνει ο νέος χορηγός του συλλόγου την επόμενη σεζόν. Εν τω μεταξύ, ο Μποέλι μίλησε πρόσφατα στο Ριάντ με τον Υπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας και διευθυντή ποδοσφαίρου της Σαουδικής Pro League, Εμέναλο.

Πέντε παίκτες στην υπό παραχώρηση λίστα

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι καμία πλευρά δεν έχει διευκρινίσει τον σκοπό αυτής της συνάντησης. Ωστόσο, η Telegraph διαβεβαιώνει ότι αυτό αποδεικνύει «την επιθυμία της Τσέλσι να συγκεντρώσει κεφάλαια πουλώντας παίκτες στη Σαουδική Pro League».

Ήδη πέρυσι έστειλαν τους Καλίντου Κουλιμπαλί (Αλ-Χιλάλ) και Εντουάρ Μεντί (Αλ Αχλί). Προσπάθησαν επίσης να κάνουν deals για τους Ρομελού Λουκάκου ή ακόμα και τον Χακίμ Ζιγέχ. Αλλά δεν καρποφόρησαν. Οι Άγγλοι σκοπεύουν να τα καταφέρουν αυτή τη φορά, αφού έχουν ήδη εντοπίσει τους παίκτες που θα συμπεριληφθούν στη Σαουδική Pro League.

Όπως και πέρυσι, θέλουν να στείλουν τον Λουκάκου, με τον Βέλγο φέτος να είναι στη Ρόμα δανεικός. Τον Κέπα Αριθαμπαλάγα που έχει δοθεί δανεικός τη φετινή σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τιμπό Κουρτουά. Τους Κουκουρέγια, Τσαλόμπα και Μπρόγια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα