Σερ Άλεξ - Γκουαρδιόλα: Ποιος κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της Premier League βάσει Μ.Ο. βαθμών

Σερ Άλεξ - Γκουαρδιόλα

bet365

Μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Πεπ Γκουαρδιόλα όσον αφορά τον μέσο όρο βαθμών τους στα παιχνίδια της Premier League. Ποιος είναι ωστόσο στην κορυφή;

Το ιστορικό four-peat κυνηγάει ο Πεπ Γκουαρδιόλα φέτος με τη Μάντσεστερ Σίτι. Καμία ομάδα στο παρελθόν δεν κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις διαδοχικές φορές την Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα να έχει τη μεγάλη ευκαιρία φέτος να γράψει ιστορία.

Ούτε καν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγαλείο του Φέργκιουσον που άλλαξε την ιστορία της Γιουνάιτεντ και γενικότερα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι δυο τους συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προπονητές της Premier League και γενικότερα του αθλήματος. Ποιος είναι ωστόσο ο κορυφαίος της αγγλικής λίγκας, σύμφωνα με τον μέσο όρο βαθμών στα παιχνίδια της Premier League.

Αν και η διαφορά στα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δυο τους είναι τεράστια, ο Γκουαρδιόλα βρίσκεται προς το παρόν στην κορυφή με μέσο όρο βαθμών 2.34 σε 292 παιχνίδια στην Premier League. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ακολουθεί στην 2η θέση με 2.16 βαθμούς, έχοντας δώσει το «παρών» ωστόσο σε 810 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τρίτος στη σχετική λίστα με 2.12 βαθμούς μ.ο. σε 322 παιχνίδια έρχεται ο Γιούργκεν Κλοπ. Την πεντάδα κλείνουν οι Ρομπέρτο Μαντσίνι και Ζοσέ Μουρίνιο με 2.05 και 2.03 αντιστοίχως.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία αναλυτικά την 10αδα:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα