Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ άλλαξε παπούτσια αφού έχασε το πέναλτι και εξήγησε γιατί

Newsroom
Η Αλ Ιτιχάντ θέλει να κάνει τον Σαλάχ τον πιο ακριβοπληρωμένο στον πλανήτη

bet365

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άλλαξε τα παπούτσια του στο ημίχρονο στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Νιούκαστλ, αφού απέτυχε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από το πέναλτι για τη Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Νιουκάστλ (4-2), με τον Μάρτιν Ντουμπράβκα να φωνάζει «παρών», κι έτσι αποφάσισε να... αλλάξει παπούτσια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Η αλλαγή είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον Αιγύπτιο φορ να σκοράρει δύο φορές συμβάλλοντας καθοριστικά στο τελικό 4-2 (το δεύτερο από τα γκολ του προήλθε από την άσπρη βούλα) της ομάδας του.

Ο 31χρονος επιθετικός αρνήθηκε ότι η... δεισιδαιμονία έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να αλλάξει τα παπούτσια του, αλλά παραδέχτηκε ότι μπορεί και να έπαιζε στο μυαλό του η σκέψη αν δεν έκανε την αλλαγή. «Τα άλλα (παπούτσια), με τα οποία έχασα το πέναλτι... μόλις χθες προπονήθηκα με αυτά», είπε ο Σαλάχ στο «Sky» μετά τον αγώνα στο «Άνφιλντ». «Δεν είναι προληπτικό, γιατί παίζεις με πολλά παπούτσια, αλλά όταν ένιωσα ότι θα έπαιζε στο μυαλό μου η σκέψη, είπα εντάξει, θα τα αλλάξω. Είναι ανόητο, αλλά δεν μου άρεσε να έχω αυτή τη [σκέψη] στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξα, έκανα το μυαλό μου να ηρεμήσει και επικεντρώθηκα στο παιχνίδι».

Το αποτέλεσμα έφερε τη Λίβερπουλ πρώτη στη βαθμολογία στο +3 από την Άστον Βίλα και ο Σαλάχ δεν απέφυγε τις φιλοδοξίες της ομάδας του να κατακτήσει τον τίτλο αυτή τη σεζόν. «Πιστεύουμε τόσο πολύ», είπε ο «Φαραώ» όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα κούρσας για τον τίτλο. «Έχουμε τόσο καλό ταλέντο. Απλώς πρέπει να δουλέψουν σκληρά, τίποτα άλλο».

Ο Σαλάχ θα αναχωρήσει τώρα για να εκπροσωπήσει την Αίγυπτο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που σημαίνει ότι θα δεν θα είναι παρών στο παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ στις 7 Ιανουαρίου, τον πρώτο αγώνα του ημιτελικού του Λιγκ Καπ εναντίον της Φούλαμ στο Άνφιλντ τρεις ημέρες αργότερα και το ταξίδι της Λίβερπουλ στο Μπόρνμουθ για την Πρέμιερ Λιγκ στις 21 Ιανουαρίου. Ωστόσο, εάν η Αίγυπτος προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων, τότε ο Σαλάχ μπορεί να χάσει έως και οκτώ αγώνες με τους «Reds».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα