Premier League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Λούτον, «τριάρα» της Άρσεναλ στην Μπέρνλι

manchester_united_winnn

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με λυτρωτή τον Βίκτορ Λίντελοφ επικράτησε της μαχητικής Λούτον στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0. «Τριάρα» της Άρσεναλ στην Μπέρνλι, έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στους 27 βαθμούς οι Κανονιέρηδες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την «σφαλιάρα» στην Κοπεγχάγη επέστρεψε στις νίκες. Οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν back to back τρίποντο στην Premier League, καθώς επικράτησαν της αξιόμαχης Λούτον στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0. Έβδομη νίκη για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ στο πρωτάθλημα και όλες είναι με διαφορά ενός γκολ. Τραυματίστηκαν και έγιναν αναγκστική αλλαγή ο Έρικσεν και ο Χόιλουντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9' αλλά ο Χόιλουντ εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω στον Καμίνσκι και δεν αξιοποίησε τη σέντρα του Ράσφορντ. Στο 31' ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Λούτον είχε την ευκαιρία της στο 46' αλλά ο Ονάνα έβγαλε την κεφαλιά του Μόρις.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρήκα το γκολ στο 59'. Ο Ράσφορντ έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον ΜακΤόμινεϊ και στρώθηκε στον Λίντελοφ, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0. Η Λούτον δεν απείλησε μετά το γκολ και θα μπορούσε να είχε δεχτεί δεύτερο αλλά ο Καμίνσκι νίκησε τόσο τον Άντονι (70') όσο και τον ΜακΤόμινεϊ (81').

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Ρεγκιλόν (79’ Βαράν), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν (40’ Μάουντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Γκαρνάτσο (68’ Άντονι), Χόιλουντ (79’ Μαρσιάλ)

Λούτον: Καμίνσκι, Μενγκί, Λοκίερ, Όσο, Καμπορέ (87’ Εμπανζού), Νακάμπα (86’ Ρούντοκ), Μπάρκλεϊ, Ντάουτι, Τάουνσεντ (61’ Τσονγκ), Μόρις, Ογκμπένε (86’ Τζάιλς).

Έκανε το... καθήκον της η Άρσεναλ κι έπιασε κορυφή

Δίχως να... μπλέξει σε περιπέτειες, η Άρσεναλ έκανε αυτό που έπρεπε και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 3-1 της Μπέρνλι στο «Έμιρεϊτς», έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας και θα περιμένουν ένα... δώρο της συμπολίτισσας Τσέλσι στο αυριανό ντέρμπι της κόντρα στους Πολίτες.

Το παιχνίδι άρχισε με καλό ρυθμό, ο οποίος βοηθήθηκε και από την άρνηση των Κλάρετς να κλειστούν μπροστά από τα καρέ τους. Ο Αμντουνί απείλησε στο 8', όμως ο Ράγια είχε εξαιρετική αντίδραση στο δυνατό και μακρινό του σουτ. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21ο λεπτό. Η άμυνα της ομάδας του Κομπανί δεν απομάκρυνε όπως θα έπρεπε αλλά ο Σάκα είδε τον Τράφορντ - με τη βοήθεια του δοκαριού - να σταματά εντυπωσιακά το δυνατό τελείωμά του από την καρδιά της περιοχής.

Δέκα λεπτά μετά ο Γκούντμουνσον έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από θέση τετ α τετ και στη συνέχεια το πλήρωσε, αφού ήταν η Άρσεναλ αυτή που εν τέλει άνοιξε το σκορ. Στο 45' ο Ζιντσένκο σέντραρε από τα αριστερά, ο Σάκα έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τροσάρ μπήκε στη φάση με την... ψυχή του σκοράροντας από κοντά με το κεφάλι για το 1-0.

Οι Κλάρετς μπόρεσαν να απαντήσουν γρήγορα, αφού στο 54' το σουτ του Μπράουνχιλ μετά την ωραία προσπάθεια του Κολεόσο κατέληξε στα δίχτυα του Ράγια. Καλά-καλά βέβαια δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν αφού τρία λεπτά μετά, οι Κανονιέρηδες πήραν εκ νέου το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ο Τροσάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σαλιμπά με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Από κόρνερ του... MVP Βέλγου ξεκίνησε και το τρίτο γκολ της Άρσεναλ. Ο Ζιντσένκο στο 74' εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση και με φοβερό βολέ από το ύψος της περιοχής «κλείδωσε» το τρίποντο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Αρτέτα, εξαιτίας της αποβολής του Βιέιρα στο 83' για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπράουνχιλ.

Άρσεναλ: Ραγιά, Τομιγιάσου, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ράις, Ζορζίνιο, Χάβερτς (59’ Βιέιρα), Σακά (81’ Νέλσον), Μαρτινέλι, Τροσάρ (81’ Ενκετιά).

Μπέρνλι: Τράφορντ, Βιτίνιο (87’ Οντομπέρτ), Ο’Σέι, Μπέγερ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Μπράουνχιλ (85’ Ομπαφέμι), Μπεργκ, Κολεόσο (80’ Μπρουν Λάρσεν), Αμντουνί, Ροντρίγκες.

Μεγάλο «διπλό» της Έβερτον στο «Σέλχαστ Παρκ»

Σπουδαία νίκη για την Έβερτον. Τα Ζαχαρωτά νίκησαν με 3-2 την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαστ Παρκ», έφτασαν τους 14 βαθμούς και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς είναι στο +8 από τις Λούτον και Μπόρνμουθ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ από τα... αποδυτήρια. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς ο Χάρισον έβγαλε τη σέντρα και ο Μικολένκο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση, καθώς στο 4' ο Εζέ κέρδισε το πέναλτι από τον Μπράνθγουαϊτ και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1.

Η Έβερτον βρήκε γρήγορο γκολ και στο δεύτερο μέρος. Στο 49' το δυνατό σουτ του Μικολένκο τράνταξε το δοκάρι, ο Ντουκουρέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε δεύτερη φορά, στο 73' όταν μετά από λάθος του Ταρκόβσκι ο Εντουάρ έκανε το 2-2. Τα Ζαχαρωτά πήραν για τρίτη και τελευταία φορά το προβάδισμα στο 86' όταν ο Ντουκουρέ έκανε την κάθετη μπαλιά και Γκέιγ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Βαθμολογία:

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα