Μπέρνλι: Βάζει στον «πάγο» την καριέρα του ο Φόστερ λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας

Μπέρνλι: Βάζει στον «πάγο» την καριέρα του ο Φόστερ λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας

lyle_foster_burnley

bet365

Όπως ανακοίνωσε η Μπέρνλι, ο επιθετικός της, Λάιλ Φόστερ, αποφάσισε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης προκειμένου να διαχειριστεί την ταλαιπωρημένη ψυχική του υγεία.

Μπορεί σωματικά να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μπορεί να είναι φέτος ο πρώτος σκόρερ κι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μπέρνλι. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως ο Λάιλ Φόστερ είναι «καλά».

Όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος, ο 23χρονος θα βάλει για λίγο στον «πάγο» το ποδόσφαιρο και την καριέρα του, για χάρη ενός σημαντικότερου σκοπού, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ψυχικά του προβλήματα.

Ο Νοτιοαφρικανός είχε λείψει από τα τελευταία παιχνίδια των Κλάρετς εξαιτίας μιας «απροσδιόριστης ασθένειας», βρήκε όμως τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια, όπως όλοι θα πρέπει να κάνουν, όταν νιώσουν ότι το χρειάζονται.

«Πρόσφατα, ο Λάιλ μάς ενημέρωσε ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας και έχει ζητήσει βοήθεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τη φροντίδα ειδικών που του παρέχουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που χρειάζεται για να τον βοηθήσουν να είναι ξανά πλήρως υγιής», ανέφερε μεταξύ άλλων σε επίσημη ανακοίνωση η Μπέρνλι.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε να κάνει ξανά ό,τι του αρέσει περισσότερο, δηλαδή να παίζει ποδόσφαιρο όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί ελπίζουμε πως αυτό θα επηρεάσει και την ψυχική του ευημερία θετικά. Είναι ένας από εμάς και πρέπει να φροντίσουμε τους δικούς μας», δήλωσε ο προπονητής του, Βινσέν Κομπανί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την επιστροφή του στη δράση και το club αναμένεται να του προσφέρει όσο χρόνο χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, τα οποία τον ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια, περίπου από το 2021.

Σε μια δύσκολη, προς το παρόν, σεζόν για την Μπέρνλι, ο Φόστερ έχει μπορέσει να διακριθεί, μετρώντας τρία τέρματα και δύο ασίστ σε επτά εμφανίσεις στην Premier League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα