Premier League: Με... περίπατο στην κορυφή η Σίτι, νέα ήττα για τη Γουέστ Χαμ πριν τον Ολυμπιακό

Επιμέλεια: Newsroom
manchester_city_win

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 6-1 την Μπόρνμουθ στο «Έτιχαντ» και πάτησε στην 1η θέση της Premier League. Τρίτη διαδοχική ήττα στην Premier League για τη Γουέστ Χαμ (3-2 από την Μπρέντφορντ), λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Αυτό κι αν ήταν πάρτι! Η Σίτι διέλυσε με 6-1 την Μπόρνμουθ και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο). Απίθανος ο Ντοκού με τέσσερις ασίστ και γκολ, υπέροχα τέρματα από τον Σίλβα, σε ένα από τα ωραιότερα ματς της Μάντσεστερ στη σεζόν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, όμως απέναντί τους βρήκαν μια εξαιρετικά στημένη ομάδα, που είχε κλείσει όλους τους χώρους. Ενα δοκάρι του Χάαλαντ είχε να παρουσιάσει η Σίτι στα πρώτα 25 λεπτά, με την ομάδα του Πεπ να αναζητά τρόπους για να σπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η λύση βρέθηκε στο 30', όταν Ρόδρι και Ντοκού συνδυάστηκαν υπέροχα με τον Βέλγο να ανοίγει το σκορ. Ο ασκός του αιόλου άνοιξε, η Σίτι πήρε μπρος κι έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Στο 33' ο Ντοκού μοίρασε και ο Σίλβα πέτυχε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντοκού έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ακάνζι για το 3-0. Ολα είχαν τελειώσει...

Η Μπόρνμουθ μπήκε πιο ορεξάτη στην επανάληψη, η Σίτι για ένα τέταρτο κατέβασε ταχύτητα, ωστόσο ο Σολάνκε σε δυο περιπτώσεις στάθηκε άτυχος. Στην πρώτη είδε το γκολ να ακυρώνεται και στη δεύτερη την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Η Μάντσεστερ αντέδρασε και σκόραρε!

Ο Ντοκού ήταν εντυπωσιακός και στο 64' ετοίμασε και το γκολ του Φιλ Φόντεν που με μια επαφή και πλασέ με το αριστερό πέτυχε το 4-0. Ηταν το πρώτο γκολ που πέτυχε η Σίτι φέτος στην Premier League με παίκτη που ήρθε από τον πάγκο. Μια γρήγορη επίθεση των «cherries» στο 74' οδήγησε τον Σινιστέρα σε θέση βολής και στο 4-1. Η Σίτι ήταν ορεξάτη και στο 84' ο Ντοκού έβγαλε στον Μπερνάρντο Σίλβα κι αυτός με τρομερό σκάψιμο πέτυχε το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 88' ο Ακέ με κεφαλιά από γύρισμα του Μπομπ.

Τρίτωσε το κακό για τη Γουέστ Χαμ με αυτογκόλ Μαυροπάνου!

Τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τη Γουέστ Χαμ, η οποία είδε τον Μαυροπάνο να σημειώνει αυτογκόλ στο ντεμπούτο του ως βασικός στην Premier League και τη Μπρέντφορντ να επικρατεί με το τελικό 3-2 για να την προσπεράσει στη βαθμολογία. Οι Μέλισσες προηγήθηκαν στο 11΄με τον Μοπέι, προτού η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa φέρει τούμπα το ματς μέσα σε επτά λεπτά χάρη στα γκολ των Κούντους (19΄) και Μπόουεν (26΄). Στο 55΄ωστόσο ο Μαυροπάνος με κεφαλιά έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Κόλινς να ολοκληρώνει την... ανατροπή στην ανατροπή στο 70΄ για τη Μπρέντφορντ που την έστειλε στην 9η θέση.

Μοιρασιά στο «Γκούντισον»

Έβερτον και Μπράιτον αλληλοεξουδετερώθηκαν στο «Γκούντισον Παρκ» και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δεύτερο διαδοχικό «Χ» για την ευρωπαϊκή αντίπαλο της ΑΕΚ, που δεν έχει νίκη στην Premier League από τις 24 Σεπτέμβρη. Μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξαν το σκορ τα Ζαχαρωτά χάρη στο σουτ του Μικολένκο μέσα από την περιοχή. Οι Γλάροι απάντησαν με τον Ντανκ στο 14' όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Στο 82' βρήκε την απάντηση. Ο Μιτόμα έκανε όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, η σέντρα του κόντραρε στον Γιάνγκ και κατέληξε στα δίχτυα, σώζοντας τον βαθμό για τους φιλοξενούμενους.

Σημαντικό διπλό η Πάλας!

Η Κρίσταλ Πάλας συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μπέρνλι και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Η Πάλας στο 22ο λεπτό πήραν το προβάδισμα, όταν από ασίστ του Αγιού, ο Σλουπ πέτυχε το 1-0. Ηταν μόλις το 2ο τέρμα της Πάλας στο πρώτο ημίχρονο τη φετινή σεζόν, ενώ οι «clarets» έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ στο πρώτο 45λεπτο στην Premier (12). Στις καθυστερήσεις οι «αετοί» έφτασαν στο 2-0, όταν ο Έζε έστρωσε και ο Μίτσελ με ιδανικό τελείωμα «σφράγισε» το τρίποντο.

Πρώτη νίκη με μπροστάρη τον Μπάλντοκ!

Εντυπωσιακή η Σέφιλντ, επικράτησε στο τέλος με 2-1 της Γουλβς, πέτυχε την πρώτη νίκη της σεζόν και πήρε βαθμολογική ανάσα. Πρωταγωνιστής ο Τζορτζ Μπάλντοκ, αφού ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση για το μεγάλο τρίποντο. Η Σέφιλντ άνοιξε το σκορ στο 72ο λεπτό, όταν ο Άρτσερ έκανε το 1-0. Η Γουλβς σκόραρε στο 89’ με μεγάλη δόση τύχης, με τον Μπελεγκάρντε να νικά τον Φοντέρινχαμ. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του ματς, ο Τζορτζ Μπάλντοκ κέρδισε πέναλτι και ο Νόργουντ διαμόρφωσε το 2-1.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Περισσότερα σε λίγο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα