Premier League: Τρομερή Φόρεστ, πήρε «διπλό» κόντρα στην Τσέλσι - Πεντάρα για τη Σίτι

forest_win_elanga

bet365

Φοβερή η Νότιγχαμ Φόρεστ, έφυγε με το τρίποντο από το «Στάμφορντ Μπριτζ», επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι χάρη στο γκολ του Ελάνγκα. Επιβλητικές νίκες πήραν και οι Μάντσεστερ Σίτι (5-1 τη Φούλαμ) και Τότεναμ (5-2 την Μπέρνλι).

Σπουδαία νίκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ! Την προηγούμενη αγωνιστική, παρά την εξαιρετική της εμφάνιση, η ομάδα του Κούπερ «λύγισε» με δέκα παίκτες απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια εβδομάδα μετά όμως, οι Ρεντς απέδειξαν κόντρα στην Τσέλσι πως όντως μπορούν να κοιτάξουν τους «μεγάλους» στα μάτια, αφού έφυγαν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το σπουδαίο «διπλό» (1-0) χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ελάνγκα. Έτσι, έφτασαν τις δύο νίκες και ανέβηκαν στους έξι βαθμούς.

Για μεγάλες περιόδους στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και έδειχναν να ελέγχουν το τέμπο, όμως δεν έβρισκαν τρόπους να διαπεράσουν το στιβαρό «μπλοκ» της ομάδας του Στιβ Κούπερ που προστάτευε αποτελεσματικά την περιοχή της.

Στο 2' ο Έινα έβαλε την κόντρα στο τελείωμα του Στέρλινγκ μέσα από την περιοχή και επί της ουσίας η Φόρεστ ήταν αυτή που πήρε τη... σκυτάλη των καλών ευκαιριών. Ο - καυτός τον τελευταίο καιρό - Αβονίγι ωστόσο, αν και βρέθηκε σε εξαιρετικές θέσεις, δεν μπόρεσε ούτε στο 22', ούτε στο 31' να ανοίξει το σκορ.

Νωρίς νωρίς στην επανάληψη όμως, οι Ρεντς πήραν το προβάδισμα. Στο 48', ο Καϊσέδο των... 133 εκατομμυρίων έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Αβονίγι έκλεψε και πέρασε την κάθετη στον Ελάνγκα, ο οποίος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Σάντσεθ.

Η Τσέλσι προσπάθησε να βρει την απάντησή της, αλλά λίγο πριν το τέλος οι Τζάκσον και Σίλβα δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τη Φόρεστ - που απείλησε και στην κόντρα - να προστατεύει το προβάδισμά της με επιτυχία και να φτάνει στο σπουδαίο τρίποντο.

Με απίθανο Χάαλαντ, η Σίτι κάνει πάρτι!

Χάαλαντ, εσύ σούπερ σταρ! O Noρβηγός πέτυχε χατ τρικ, η Σίτι διέλυσε με 5-1 εντός έδρας τη Φούλαμ, έκανε το 4 στα 4 και παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή! Κακό το α' μέρος, ελάχιστες στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες και σε τρεις φάσεις είχαμε... ισάριθμα γκολ. Στο 30' έπειτα από σέντρα – σουτ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Αλβαρες με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0.

Ωστόσο, στην επόμενη φάση, ο Ριμ από κοντά έφερε το ματς στα ίσα για τη Φούλαμ. Στο 5ο λεπτό των καθυστέρησεων η Σίτι πήρε προβάδισμα, με τους Λονδρέζους όμως να φωνάζουν για τη διαιτησία. Ο Άκε έπιασε την κεφαλιά, ο Μάνουελ Ακάντζι πήδηξε να μην ακουμπήσει τη μπάλα, η οποία και κατέληξε στα δίχτυα. Η Φούλαμ φώναξε για οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής είχε πάρει την απόφασή του. Στην επανάληψη, oι «Πολίτες» έκαναν ό,τι ήθελαν! Ο Χάαλαντ έκανε το 3-1 στο 58ο λεπτό και στο 70’, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγραψε ιστορία.

Έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Premier League που χρειάζεται μόλις 39 ματς για να έχει συμμετοχή σε 50 γκολ. Στις καθυστερήσεις, από την υπέροχη προσπάθεια του Σέρχιο, ο Νορβηγός σταρ γνώρισε την αποθέωση διαμορφώνοντας το 5-1.

Σούπερ ο αρχηγός Σον, εντυπωσιακή η Τότεναμ

Η Μπέρνλι έκανε το λάθος να προηγηθεί, προκαλώντας έτσι την... έκρηξη της Τότεναμ, η οποία τη διέλυσε με 5-2. Ετσι, οι Λονδρέζοι βρέθηκαν στο -2 από την κορυφή και τη Σίτι.

Ο Φόστερ έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση των “clarets” βρήκε δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση των Λονδρέζων ήταν εκκωφαντική. Ο Σον στο 16' σκόραρε για πρώτη φορά ως αρχηγός της ομάδας. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Κρίστιαν Ρομέρο με τρομερό σουτ έκανε την ανατροπή και το 2-1 για την Τότεναμ, ενώ ο Τζέιμς Μάντισον στο 54ο λεπτό έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Ο Σον έκανε... πάρτι και χατ-τρικ, βρίσκοντας δίχτυα ξανά στο 63' και το 66' για το 5-1. Ο Μπράουνχιλ στις καθυστερήσεις απλά μείωσε στο τελικό 5-2 για τους ηττημένους.

Το... έσωσε στο τέλος η Μπρέντφορντ

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Μπρέντφορντ και Μπόρνμουθ, σε ματς γεμάτο φάσεις. Η Μπρέντφορντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Γιάνσεν. Αμεσα όμως, η Μπόρνμουθ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Ισοφάρισε στο 30ο λεπτό με τον Σολάνκε και στη συνεχεία, κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, όταν ο Μπρουκς στο 77’ έκανε το 2-1.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή Premier League, μιας και ο Εμπουεμό ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα