Γαλλία vs Κροατία: Η κορυφή του κόσμου χωράει μόνο έναν

Δημήτρης Βέργος
Γαλλία vs Κροατία: Η κορυφή του κόσμου χωράει μόνο έναν

bet365

Ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ έφτασε. Στη Μόσχα (18:00) Γαλλία και Κροατία κοντράρονται για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους «τρικολόρ» να θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο 20 χρόνια μετά και τους Κροάτες να ανέβουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή.

Η καρδιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη χτυπάει σήμερα στη Μόσχα (18:00 - ΕΡΤ1), όπου δισεκατομμύρια μάτια θα είναι στραμμένα για το μεγαλύτερο ματς. Τελικός Μουντιάλ στο Λουζνίκι με τη Γαλλία είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο σπίτι της να θέλει να επιστρέψει στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό σκαλοπάτι και την Κροατία να επιδιώκει να αφήσει ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Οι Γάλλοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν στη φάση των ομίλων, ωστόσο η τρομερή ποιότητα του ρόστερ τους φάνηκε όταν η μπάλα «έκαιγε» από τη φάση των νοκ-άουτ. Οι προσωπικότητες και τα αστέρια των «Μπλε» έκαναν τη διαφορά και οδήγησαν τη Γαλλία στον τελικό.

Από την άλλη οι Κροάτες από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης είχαν δείξει τα δόντια τους. Η «τριάρα» απέναντι στην Αργεντινή έδειχνε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η παρέα του Ράκιτιτς, του Μόντριτς και του Μάντζουκιτς είχε πάει για μεγάλα πράγματα στη Ρωσία. Και πράγματι το ταλέντο και η ωριμότητα της Κροατίας την έφεραν να διεκδικεί το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου απολύτως δίκαια.

Οι Κροάτες θέλουν αν πάρουν ρεβάνς για την ήττα από τους Γάλλους στα ημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Τότε που μία άλλη εξαιρετική φουρνιά των Κροατών είχαν φτάσει μία ανάσα από τη συμμετοχή στον τελικό. Όπως τότε, όμως, έτσι και σήμερα η Γαλλία με την ποιότητα να ξεχειλίζει, είναι το φαβορί. Τα βλέμματα θα πέσουν ξανά στον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος με τον Αντουάν Γκριεζμάν θα προσπαθήσουν να πετύχουν ό,τι ο Ζιντάν και οι υπόλοιποι πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια στο Παρίσι.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται από τους Ντεσάν και Ντάλιτς, με τον πρώτο να παρατάσσει τη Γαλλία με το κλασικό της 4-2-3-1 και τους Ματουιντί, Γκριεζμάν και Μπαπέ πίσω από τον προωθημένο Ζιρού, ενώ τον δεύτερο να «κατεβάζει» την Κροατία με αυτό το 4-1-4-1, με το ενισχυμένο κέντρο των Ράκιτιτς και Μόντριτς και τις πάντα επικίνδυνες πτέρυγες των Ρέμπιτς και Πέρισιτς που με τις ενέργειές τους θα ψάχνουν τον Μάντζουκιτς στην περιοχή.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Ερνάντεζ, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα