Δανία - Τυνησία 0-0: Στραβοπάτημα με το καλημέρα κόντρα στους αξιόμαχους Αφρικανούς

Νίκος Κικίδης

bet365

Δανία και Τυνησία μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο σε ένα φτωχό ποιοτικά ματς, με το σύνολο του Χιούλμαντ να πληρώνει τις χαμένες ευκαιρίες στο β΄μέρος και να πέφτει σε γκέλα από την... πρεμιέρα (0-0).

Για πολλούς θεωρείται το λεγόμενο «dark horse» του Μουντιάλ, το σύνολο που διέθετε όλες τις προδιαγραφές για να κάνει μια πορεία έκπληξη στη διοργάνωση. Στην πρεμιέρα της ωστόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Δανία δεν δικαίωσε τέτοιου είδους προσδοκίες αφού παρουσίασε μια άνευρη εικόνα που την περιόρισε στο μηδέν κόντρα στην αξιόμαχη Τυνησία των πρώην ερυθρόλευκων Μεριά και Ντρέγκερ (0-0), στην πρώτη φετινή λευκή ισοπαλία του θεσμού.

Εκείνοι μάλιστα που μπήκαν στην αναμέτρηση με το πόδι στο... γκάζι ήταν οι Τυνήσιοι, οι οποίοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Δανία και να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα. Λίγο μάλιστα έλειψε να το καταφέρουν, όταν ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Μοχάμεντ Ντρέγκερ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Σμάιχελ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, διατηρούσαν τα ηνία της αναμέτρησης και έκλεισαν το ημίχρονο με σωρεία ευκαιριών. Αρχικά στο 39΄ο Λαϊντουνί αστόχησε από πλεονεκτική θέση προ του Σμάιχελ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δανός γκολκίπερ προέβη στην επέμβαση του τουρνουά, βγάζοντας με το ένα χέρι το τετ-α-τετ με τον Τζεμπαλί.

Η Δανία όφειλε να ανεβάσει απόδοση στο β΄μέρος αν ήθελε να αποφύγει το στραπάτσο με το... καλημέρα στο Μουντιάλ και πράγματι από την πρώτη στιγμή επέστρεψε με διαφορετικό προφίλ στο χορτάρι. Σε αντίθεση με τη στρατηγική του πρώτου μέρους που βασιζόταν στον χαμηλό ρυθμό, την αμεσότητα και τις πλαγιοκοπήσεις, οι Δανοί αποφάσισαν να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να οργανώνουν τις επιθέσεις του από τα μετόπισθεν.

Το νέο πλάνο βελτίωσε αισθητά την εικόνα τους, με τον Σκοβ Όλσεν στο 54' μάλιστα να βρίσκει δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι Δανοί έπαιρναν όλο και περισσότερα ρίσκα και λίγο έλειψε να τα εξαργυρώσουν μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο.

Αρχικά στο 68΄ο Ντάμεν απογειώθηκε για να στερήσει από τον Έρικσεν ένα απίθανο γκολ, ενώ στο 70΄ο Κορνέλιους χάρισε το... blooper της χρονιάς, σημαδεύοντας το δοκάρι με κεφαλιά με την εστία στο έλεός του. Το άγχος προοδευτικά κυρίευε το σύνολο του Χιούλμαντ που από ένα σημείο και αρκέστηκε αρκέστηκε σε παρορμητικές εμπνεύσεις, όπως μια σέντρα σουτ του Λίνστρεμ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ντάμεν στο 90+3΄.

Κι αφού ο συναγερμός από το VAR για μια... ύποπτη φάση στα καρέ της Τυνησίας (90+5΄) δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε μια λυτρωτική απόφαση για πέναλτι, η Δανία αναγκάστηκε να αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Τυνησία που άντεξε μέχρι το φινάλε.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κιάερ (65΄Γιένσεν), Κρίστενσεν, Χόιμπεργκ, Έρικσεν, Ντιλέινι (45+1΄Ντάμσγκααρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Όλσεν (65΄Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (65΄Κορνέλιους)

Τυνησία (Τζελέλ Καντρί): Ντάμεν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντράγκερ (88΄Κεχριντά), Αμπντί, Σκίρι, Λαϊντουνί (88΄Σασί), Εμσάκνι (80΄Μεχμπρί), Σλιμανί (67΄Σλιτί), Τζεμπάλι (80΄Κενισί)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα