Ligue 1: Η Μπρεστ επικράτησε της Μαρσέιγ και βλέπει... αστέρια

marseille_2

bet365

Η Μπρεστ νίκησε τη Μαρσέιγ με 1-0 στο «Stade Francis-Le Ble» και βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Η Τουλούζ πήρε το τρίποντο μέσα στο «Πριγκιπάτο», καθώς επικράτησε με 2-1 της Μονακό.

Η Μπρεστ επικράτησε εντός έδρας της Μαρσέιγ με 1-0 και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ligue 1 μετά από 22 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Έρικ Ρόι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και κατάφερε να πάρει το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Πιερ Λες Μελού στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός «χόρεψε» την άμυνα των Μασσαλών στο 89' και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπλάνκο για το 1-0.

Η Μπρεστ ανέβηκε στη 2η θέση με 40 βαθμούς και η Μαρσέιγ έμεινε στην 9η θέση με 30 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 60ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Στιβ Μουνιέ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πέρασε από το «Πριγκιπάτο» η Τουλούζ

Η Τουλούζ επικράτησε με 2-1 της Μονακό και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού κρατώντας τους Μονεγάσκους εκτός τριάδας. Τα γκολ πέτυχαν για τους φιλοξενούμενοις οι Σιέρο στο 41' και ο Κόστα στο 70ο λεπτό. Για τη Μονακό ισοφάρισε προσωρινά στο 48' ο Ακλιούσε.

«Καθάρισε» ο Μπάμπα για τη Λοριάν

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Λοριάν για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η Στρασμπούργκ έμεινε για πέμπτο ματς δίχως νίκη. Τα τέρματα για τη Λοριάν πέτυχαν οι Μπάμπα (2', 45') Πονσό (49') ενώ για τη Στρασμπούργκ σκόραρε ο Ζιλμπέρτ στο 51ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

  • Στρασμπούργκ - Λοριάν 1-3
  • Μονακό - Τουλούζ 1-2
  • Μονπελιέ - Μετς 3-0
  • Ρεν - Κλερμόν 3-1
  • Ρενς - Λανς 1-1
  • Μπρεστ - Μαρσέιγ 1-0

Η Βαθμολογία:

ligue1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα