Χάβρη - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Απέφυγε την γκέλα και ξέφυγε στο +4

Ιάσονας Θεριός
mbappe_psg_win

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναγκάστηκε να παίξει για περίπου 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Ντοναρούμα, όμως χάρη στον Μπαπέ και τον γκολκίπερ Αρνάου Τένας πήρε το «διπλό» στη Χάβρη (2-0) και απομακρύνθηκε από τη 2η Νις.

Η Παρί Σεν Ζερμέν... ίδρωσε, όμως πήρε το πολύτιμο «διπλό» κόντρα στη Χάβρη και εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Νις και ξέφυγε στην κορυφή, ούσα πλέον τέσσερις βαθμούς πάνω από την ομάδα του Φαριόλι. Ο Μπαπέ απλοποίησε τα πράγματα για τους Παριζιάνους, που έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 10ο λεπτό.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε για τους πρωταθλητές Γαλλίας το παιχνίδι. Μόλις στο 8' ο Ουγκάρτε έγινε αναγκαστική αλλαγή και δύο λεπτά μετά ο Τζίτζι Ντοναρούμα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Ιταλός γκολκίπερ κόντεψε να... αποκεφαλίσει τον Κασιμίρ με «δολοφονική» καρατιά στον Κασιμίρ και φυσικά αποβλήθηκε, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του.

Η Χάβρη προσπάθησε να χρησιμοποίησει τον ενθουσιασμό της ως καύσιμο για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως ο Μπαπέ ήταν εκεί για να θέσει τον δικό του νόμο σε ισχύ. Στο 23ο λεπτό ο αρχηγός της Παρί υποδέχθηκε την πάσα του Ντεμπελέ και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα του Ντεσμάς, ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με μια καλή στιγμή του Κασιμίρ στο 42', ενώ στο 60' το σουτ του Ντεμπελέ πέρασε μόλις άουτ. Όσο ο χρόνος κυλούσε πάντως, το παιχνίδι μετατρεπόταν σε έναν πραγματικό μονόλογο της Χάβρης. Οι νεοφώτιστοι πίεσαν και έκλεισαν τους Παριζιάνους στα καρέ τους. Ο 22χρονος Αρνάου Τένας όμως βροντοφώναξε «παρών» και κράτησε το μηδέν. Στο 78' ειδικά πραγματοποίησε ασύλληπτη διπλή επέμβαση για να αρνηθεί από κοντά τον Κασιμίρ. Ό,τι δεν έκανε η Χάβρη πάντως, το έκανε η Παρί, που στο 89' κλείδωσε το τρίποντο με σουτ του Βιτίνια λίγο έξω από την περιοχή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα