Μαρσέιγ - Λυών 1-0: «Λύγισαν» τους Λιονέ και μπήκαν στην τετράδα οι Μασσαλοί

Ιάσονας Θεριός
Μαρσέιγ - Λυών 1-0: «Λύγισαν» τους Λιονέ και μπήκαν στην τετράδα οι Μασσαλοί

bet365

Η Μαρσέιγ κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική νίκη, επικρατώντας της Λυών με 1-0 στο «Βελοντρόμ», διπλό της Μονακό κόντρα στην Τουλούζ, ισόπαλες Λιλ και Ρεν.

Η Παρί νίκησε τη Λοριάν με 2-1 στο ματς που άνοιξε την αυλαία των αποψινών (6/11) αναμετρήσεων με το ενδιαφέρον το βράδυ να συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Λιλ στο «Βελοντρόμ». Οι Μασσαλοί κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 43' ο Γκιγκό με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βερετού. Οι Λιονέ είχαν τις στιγμές τους αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια απάντηση και έφυγαν ηττημένοι. Με τη νίκη αυτή η Μαρσέιγ ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας της Ligue 1, ενώ η Λυών παρέμεινε 8η.

Η Μονακό άλωσε την έδρα της Τουλούζ επικρατώντας με 2-0. Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σκόραραν οι Γκολόβιν και Εμπολό στο 46' και το 60' αντίστοιχα. Οι Μονεγάσκοι με τη νίκη αυτή βρέθηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, Λιλ και Ρεν αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1. Οι Λιλουά ήταν ανώτεροι και μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς. Στο 16ο λεπτό μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Φόντε άνοιξε από κοντά το σκορ. Η Ρεν δεν απειλούσε αλλά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπουριζό.

Κλερμόν και Μονπελιέ επίσης έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Σαβανιέ. Οι γηπεδούχοι όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι δύο φορές, στο 41' με τον Άντριτς- ο οποίος τελικά ισοφάρισε στο 62'- και στο 78' με τον Κιέι.

Ρεμς και Νις έκαμψαν την αντίσταση των Ναντ και Μπρεστ αντίστοιχα, παίρνοντας εντός έδρας νίκες με 1-0. Σκόρερ για την πρώτη ο Μπάλογκουν στο 83', ο Λαμπόρντ βρήκε δίχτυα στο 54' για τους Νικαιώτες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Λιλ - Ρεν 1-1

Κλερμόν - Μονπελιέ 1-1

Τουλούζ - Μονακό 0-2

Ρεμς - Ναντ 1-0

Νις - Μπρεστ 1-0

Μαρσέιγ - Λυών 1-0

Η βαθμολγία της Ligue 1:

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα