Δημήτρης Σιόβας: Πρώτος στην Ισπανία, έβδομος στην Ευρώπη!

Δημήτρης Σιόβας: Πρώτος στην Ισπανία, έβδομος στην Ευρώπη!

Gazzetta team
Δημήτρης Σιόβας: Πρώτος στην Ισπανία, έβδομος στην Ευρώπη!

bet365

Σε μελέτη που έγινε από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο, ο Δημήτρης Σιόβας βρίσκεται μέσα στο top 10 των αμυντικών σε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ κατατάσσεται πρώτος στην Primera Division στην ίδια κατηγορία.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο (CIES) δημοσίευσε μια έρευνα πάνω στους αμυντικούς από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην έρευνα αυτή αναλύθηκαν συνολικά οι κερδισμένες εναέριες μονομαχίες από τους αμυντικούς στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες.

Σε αυτή την έρευνα ο Έλληνας στόπερ της Λεγανές, Δημήτρης Σιόβας βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα των αμυντικών, κάτι που αποτελεί σπουδαία διάκριση για τον ίδιο, αντικατοπτρίζοντας την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποιεί στην Primera Divsiion.

Ο Σιόβας λοιπόν μετράει 105 κερδισμένες μονομαχίες, χάνοντας μόλις 23, κάτι που σημαίνει ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 82%, που τον κατατάσσει στην 7η θέση πανευρωπαϊκά πίσω από τους Μαρσέλο (Λυών), Μαγκουάιρ (Λέστερ), Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντάφι (Μπράιτον), Νασιμέντο (Μπορτντό), Ζουλιάν (Τουλούζ) οι οποίοι έχουν από 85,5% ως 82,7% ευστοχίας. Πίσω από τον Σιόβα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Μπρούνο Άλβες (Πάρμα) και Ντιόπ (Γουέστ Χαμ) οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστά από 80,5% έως 79,8%.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η κυριαρχία του Σιόβα στην Primera Division καθώς με αυτό το 82% των εναέριων κερδισμένων διεκδικήσεων ο Έλληνας στόπερ κατέχει την πρώτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Πίσω από τον Σιόβα στην Ισπανία έρχεται δεύτερος ο Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης) με 78,8%, τρίτος ακολουθεί ο Πικέ (Μπαρτσελόνα) με 78,8% επίσης, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Κιάερ (Σεβίλλη) με 78,7% και Μπερνάρντο (Ζιρόνα) με 77,5%. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος μένει έκτος στις κερδισμένες εναέριες διεκδικήσεις με ποσοστό 77%.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα