Μπαρτσελόνα - Χιρόνα 2-2

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Χιρόνα 2-2

bet365

Μέσι και Πικέ εμφανίστηκαν ξυρισμένοι, όμως εκείνη που ξύρισε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα (των δέκα παικτών) ήταν η Χιρόνα που έφυγε με 2-2 από το Camp Nou. Δύο γκολ ο Στουάνι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε rotation, είδε τον Λενγλέ να αφήνει την ομάδα με δέκα από νωρίς και τον Στουάνι να βάζει δύο γκολ και μαζί την ομάδα του να παραχωρεί τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι Blaugrana αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Χιρόνα και πλέον ισοαβαθμούν με την Ρεάλ στην κορυφή της La Liga.

Ο Μέσι έγινε σε αυτό το ματς ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην La Liga και στο 12' έκανε τρομερό σόλο και τεχνικό σουτ στη γωνία, το οποίο έβγαλε δύσκολα ο Μπόνο. Τελικά ο 31χρονος γιόρτασε στο 19' όταν μετά την πάσα του Αρτούρο Βιδάλ, εκτέλεσε με τη μία από το πέναλτι και έγραψε το 1-0. Η Μπάρτσελόνα είχε τον έλεγχο, έψαχνε το γκολ που θα καθάριζε τα πάντα από νωρίς, όμως η Χιρόνα θύμισε στο 29' ότι έχει ποιότητα καθώς ο Πικέ χρειάστηκε να κόψει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Πόρτου, που είχε περάσει τον Τερ Στέγκεν. Η ομάδα του Σακριστάν δεν θα μπορούσε να πάρει καλύτερο δώρο στο 35' από την απευθείας σωστή κόκκινη του Λενγκλέ για αγκωνιά στο πρόσωπο του Πονς και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Με τον Βαλβέρδε να έχει βάλει στόπερ τον Μπουσκέτς, η μπάλα πέρασε στο 45' από τον ίδιο και τον Πικέ και ο Στουάνι πήρε και νίκησε τον Τερ Στέγκεν στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 1-1.

Η επανάληψη είχε περισσότερα πράγματα. Στο 49' ο Σουάρες καθυστέρησε και κοντραρίστηκε μετά το γύρισμα του Σεμέντο και δύο λεπτά μετά η ομάδα του δέχθηκε γκολ όταν ο Πόρτου ήταν πολύ γρήγορος για τον Πικέ και παρότι έχασε στο τετ α τετ από τον Τερ Στέγκεν ο Στουάνι με ρουκέτα στο παραθυράκι έκανε το 1-2. Η Μπάρτσα ανέβηκε με τη βοήθεια του κόσμου στη συνέχεια, στο 60' ο Μέσι είχε φάουλ στο δοκάρι και στο 63' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης όταν Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρες συνδυάστηκαν και ο Πικέ με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπόνο (2-2). Στη συνέχεια οι Καταλανοί θέλησαν να χτίσουν πάνω στη γρήγορη ισοφάριση, όμως λίγο η κούραση και λίγο οι κακές επιλογές στο τέλος, δεν της επέτρεψαν να κάνει την ανατροπή και να κρατήσει μόνο δική της την κορυφή του πρωταθλήματος.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Τζόρντι Αλμπά, Λενγκλέ, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Βιδάλ (58' Ράκιτιτς), Αρτούρ (58' Κουτίνιο), Ντεμπελέ (46' Ουμτιτί), Μέσι, Σουάρες.

Χιρόνα (Εουσέμπιο Σακριστάν): Μπουνού, Εσπινόσα, Αλκαλά, Μουνιέσα, Χουάνπε, Αδάι, Πορτού (85' Ντουμπιά), Γκρανέλ (71' Ντάγκλας Λουίζ), Πονς, Αλέις Γκαρθία (46' Μπόρχα Γκαρθία), Στουάνι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα