Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-5

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-5

bet365

Στον τελευταίο τελικό του με την Μπάρτα, ο αρχηγός της την οδήγησε μαεστρικά στο ισοπεδωτικό 5-0 επί της Σεβίλλης και στην 30ή κούπα του Κυπέλλου, φτιάχνοντας το επερχόμενο νταμπλ.

Εχει σκοράρει σε δύο τελικούς στη μυθική καριέρα του. Ο ένας χάρισε στην Ισπανία το Μουντιάλ και ο άλλος έμελλε να είναι ο ύστατός του με τα μπλαουγκράνα. Ο Αντρές Ινιέστα φύλαγε έναν υπέροχο τελευταίο χορό και φρόντισαν μαζί του να... χορέψουν και όλοι οι συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα. Ο απόλυτος αρχηγός έκανε σπουδαία εμφάνιση, σημείωσε γκολάρα και μαζί του όλη η ομάδα έπαιξε τον τέλειο τελικό, ισοπεδώνοντας με 5-0 τη Σεβίλλη η οποία δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Λιγο αργότερα ο Ινιέστα με την κούπα στα χέρια έδινε το σύνθημα για τη φιέστα της κατάκτησης του 30ού Κόπα ντελ Ρέι της Μπαρτσελόνα, αλλά και το... παρασύνθημα για το επερχόμενο νταμπλ.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν με τρομερή διάθεση και ισοπέδωσαν τους αντίπαλους τους. Τα έκαναν όλα σωστά και δεν επέτρεψαν να τους βγει φάση πίσω. Τα όμορφα για τους Καταλανούς ξεκίνησαν στο 14'. Ο Σίλεσεν έκανε 50άρα μπαλιά και ο Κουτίνιο που περίμενε στη γραμμή του κέντρου, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έτρεψε το μισό γήπεδο και σέρβιρε πάρε βάλε στον Λουίς Σουάρες. Στο 28' ο Ινιέστα σημάδεψε με βολίδα το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2, που ξεκίνησε από εκείνον. Η μπάλα έφτασε στον Ζόρντι Αλμπα που έστρωσε με τακουνάκι στον Μέσι, ο οποίος το... μπουμπούνισε από κοντά.

Ετσι ο Αργεντινός σκόραρε για 5η φορά σε τελικό και ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Τέλμο Θάρα της Μπιλμπάο. Ο ίδιος ήταν που έπαιξε το 1-2 με τον Σουάρες (40') και του σέρβιρε το 0-3, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να μην αστοχεί στο τετ α τετ. Σε όλο αυτό το διάστημα οι Σεβιγιάνοι πραγματικά έκαναν τη χειρότερη φετινή εμφάνισή τους και δεν είχαν την παραμικρή απάντηση. Δεν θα είχαν σε κανένα σημείο όλου του αγώνα.

Η επανάληψη κύλησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 52' οι δύο κορυφαίοι συνδυάστηκαν. Ο Μέσι κέρασε τον Ινιέστα, ο οποίος πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο, για να βάλει ένα υπέροχο τέρμα. Στο 69' ο Κουτίνιο σκόραρε, αλλά ακυρώθηκε, επειδή ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι. Ο Μέσι έκανε νόημα στον Βραζιλιάνο, να το εκτελέσει εκείνος και να γράψει την τελική πεντάρα. Με αυτό τον τρομερό τρόπο η Μπαρτσελόνα έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις, κάτι που είχε να συμβεί από το 1933 (Ρεάλ). Επίσης, οι νικητές δεν είχαν ξαναβάλει πέντε σε τελικό από το 1922, ενώ γενικά δεν είχε συμβεί από οποιαδήποτε ομάδα από το 1980.

Και με αυτόν τον τίτλο ο Ινιέστα θα αποχαιρετήσει μία για πάντα το θεσμό, μετρώντας έξι κατακτήσεις, όσες και οι Μέσι, Μπουσκέτς, Πικέ (σ.σ.: το ρεκόρ είναι 7 και το έχουν τρεις παίκτες: Γκαΐνθα, Μπελαϊστεγκιγκοετία, Μπελαούστε).

Οσο για τους ηττημένους, όταν πήγαν να χαιρετήσουν το κοινό τους, δέχτηκαν πολύ άσχημη αντίδραση, με τους περισσότερους παίκτες να δακρύζουν από τις αποδοκιμασίες.

Σεβίλλη (Βιντσέντσο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Χεσούς Νάβας, Μπανέγα, Ν'Ζονζί, Βάσκες (86' Νολίτο), Σανάμπρια (82' Λαγιούν), Κορέα (46' Σάντρο), Μουριέλ

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (76' Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (87' Ντένις Σουάρεθ), Κουτίνιο (82' Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα