Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Η Εσπανιόλ μετά το Κύπελλο, πήγε να ξανανικήσει τη συμπολίτισσα, αλλά το τρένο του Βαλβέρδε ισοφάρισε (1-1), παραμένοντας χωρίς αποτυχία για 22η αγωνιστική και στο +19 από τη Ρεάλ.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η Εσπανιόλ τη νίκησε στο Κύπελλο και της χάλασε το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις. Τώρα απείλησε κι εκείνο του πρωταθλήματος. Στο ντέρμπι της Βαρκελώνης προηγήθηκε, αλλά η Μπαρτσελόνα το έσωσε (1-1) με τον Πικέ, που προκλητικά σήμανε σιγή με το δάκτυλο και αφού σε όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ανοικτή διαμάχη μόνος του με όλο τον οργανισμό του αντίπαλου club.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές φάσεις, ο Βαλβέρδε έκανε rotation, αφήνοντας και τον Μέσι στον πάγκο και μόνο το οριζόντιο δοκάρι του κακού γενικά Κουτίνιο (22') είχε να παρουσιάσει η ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους χώρους, ήταν στημένοι καλά, έβγαλαν δύναμη και άντεχαν. Στο 66' βρήκαν και το γκολ με την κεφαλιά του Ζεράρ (9 γκολ στο πρωτάθλημα). Ο Πικέ όμως (83') απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έτσι η Μπάρτσα παρέμεινε στο +19 από τη Ρεάλ.

Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν έχει ήττα από πέρσι για 29 αγωνιστικές στη σειρά κι αυτή είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, πίσω από εκείνες των Σοσιεδάδ (38, 1979-1980), Μπαρτσελόνα (31, 2010-2011) και Ρεάλ (30, 1988-1989), όλες τους σε δύο σεζόν.

Εσπανιόλ (Κίκε Σάντσες Φλόρες): Ντιέγο Λόπεθ, Νταβίδ Λόπεθ, Νάλντο, Ααρον, Ναβάρο (76' Χάβι Λόπεθ), Βίκτορ Σάντσεθ, Νταρντέρ, Χουράδο (61' Σέρχιο Γκαρθία), Γκρανέρο, Μπαπτιστάο (90' Σάντσεθ), Ζεράρ

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σεμέντο (58' Σέρζι Ρομπέρτο), Ντιν (76' Ζόρντι Αλμπα), Μπουσκέτς, Παουλίνιο, Κουτίνιο, Ινιέστα, Αλκάθερ (58' Μέσι), Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα