Ρεάλ - Αλμερία: Στη δημοσιότητα ο διάλογος VAR - διαιτητή στις φάσεις που έκριναν τη νίκη των Μερένγκες

Νίκος Κικίδης
dani_carvajal

bet365

Σκόνη σήκωσαν οι αποφάσεις που έκριναν τη δύσκολη νίκη της Ρεάλ επί της Αλμερίας, με τον διάλογο VAR - διαιτητή να βλέπει το φως της δημοσιότητας!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποδράσει από την... κόλαση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Αλμερία, καθώς με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει το τρίποντο με ακόμα μια ανατροπή (3-2).

Παρόλα αυτά η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τις παρεμβάσεις του VAR που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, με τους Μερένγκες να επωφελούνται σε τρεις συγκεκριμένες φάσεις που καθόρισαν την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα για το πέναλτι σε χέρι του Καΐκι, για το ακυρωμένο γκολ της Αλμερίας λόγω επιθετικού φάουλ στον Μπέλινγκχαμ, ενώ ντόρο έχει προκαλέσει και η κατακύρωση του γκολ του Βινίσιους για το 2-2 που έχει σημάνει...debate για το αν ήταν χέρι ή ώμος.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης πάντως ο διάλογος του VAR με τον ρέφερι βγήκε στο φως της δημοσιότητας, σε μια απόπειρα διαφάνειας πίσω από το σκεπτικό των αποφάσεων. Συγκεκριμένα ο διάλογος είχε ως εξής:

Για τη φάση του πέναλτι

VAR: «Θα σου προτείνω μια εξέταση στο μόνιτορ για ένα χέρι ενός παίκτη της Αλμερίας. Θα σου δώσω την κάμερα από την πίσω λήψη για να δεις όλη τη φάση και τον διαχωρισμό ανάμεσα στους δυο παίκτες. Τώρα η απόφαση είναι δική σου, εσύ κρίνεις.

Διαιτητής: «Ωραία. Θα σφυρίξω πέναλτι, χωρίς κάρτα».

Για το ακυρωθέν γκολ της Αλμερίας

VAR: «Έλα να το δεις, Φραν, σου προτείνω εξέταση στο μόνιτορ για πιθανό φάουλ στην αρχή της επίθεσης».

Διαιτητής: «Ναι πράγματι υπάρχει (σ.σ φάουλ) στην αρχή. Θα σφυρίξω φάουλ υπέρ της Ρεάλ και θα ακυρώσω το γκολ, μαζί με κάρτα στο ''6'' της Αλμερίας.

Για το γκολ του Βινίσιους

VAR: «Προτείνω μια εξέταση στο μόνιτορ για να δεις αν υπάρχει πιθανότητα να είναι ώμος. Δώσε μου την πλάγια λήψη. Σταμάτα στο σημείο επαφής».

Διαιτητής: «Η μπάλα βρίσκει στον ώμο. Ελέγχω επίσης αν υπάρχει φάουλ. Συμφωνώ μαζί σου, η μπάλα βρίσκει ώμο. Δώσε μου και την πίσω λήψη. Άλλο ένα καρέ. Τέλεια, τη βρίσκει με τον ώμο και είναι νόμιμο γκολ. Θα δώσω γκολ, δεν υπάρχει φάουλ».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα