Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-4: Νέα τρελή «απόδραση» των Καταλανών! (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0 της Μπέτις μέσα στην Σεβίλλη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, οι Μπλαουγκράνα «απέδρασαν» (4-2) και έμειναν «ζωντανοί» στην μάχη του τίτλου – Χατ – τρικ ο Φεράν Τόρες, βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στους Ανδαλουσιάνους.


Στο… τρελάδικο θα στείλει τους φίλους της η Μπαρτσελόνα! Η ομάδα του Τσάβι προηγήθηκε 2-0 της Μπέτις μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά ο Ίσκο ισοφάρισε με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, είχε το μομέντουμ και οι Καταλανοί, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, «απέδρασαν» από την Σεβίλλη με 4-2 και έμειναν «ζωντανοί» (;) στην μάχη του τίτλου στην La Liga.

Με πολλές απουσίες για ακόμα έναν αγώνα ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, με μοναδική επιστροφή αυτή του Έκτορ Μπεγερίν και βασικό στο κέντρο της άμυνας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αφού παραμένουν σταθερά εκτός οι Μπράβο, Σαμπαλί, Αϊτόρ Ρουιμπάλ, Μιράντα, Μπάρτρα, Ριάντ, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Γκίντο Ροντρίγκες, Αμπντέ και Αγιόθε Πέρεθ!

Έκπληξη από τον Τσάβι με την χρησιμοποίηση ως βασικού του κεντρικού αμυντικού Πάου Κουμπαρσί, μια ημέρα πριν από 17α γενέθλιά του, με σταθερά απόντες τους Τερ Στέγκεν, Ζοάο Κανσέλο, Κρίστενσεν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μάρκος Αλόνσο, Γκάβι και Ραφίνια.

Με υπογραφή Φεράν Τόρες

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον Μεξικανό μέσο Αντρές Γκουαρδάδο με «pasillo», απείλησαν πρώτοι με τον Λουίς Ενρίκε, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού.

Ο Πέδρι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία των Μπλαουγκράνα με σουτ άουτ μέσα από την περιοχή, αλλά στο 22’ σέρβιρε την μπάλα στον Φεράν Τόρες, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (21’).

Η Μπέτις προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν (περιέργως) σταθερή, με τον πολύ δραστήριο Λαμίν Γιαμάλ να αγγίζει το 2-0, με το σουτ του να σταματάει πάνω στο δοκάρι της ανδαλουσιάνικης εστίας (39’).

Οι γηπεδούχοι γλίτωσαν από το δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις για (οριακό) οφσάιντ του σκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά από συνδυασμό του Πολωνού με τον Φεράν Τόρες, ύστερα από ρουλέτα του απολαυστικού Γιαμάλ.

Ο Τόρες, ο πιο σταθερός επιθετικός της Μπάρτσα φέτος, διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του στο 49’, παίρνοντας το ριμπάουντ ύστερα από σέντρα του Γιαμάλ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Δις απάντηση του Ίσκο…

Η Μπέτις, στην οποία ο Πελεγκρίνι είχε κάνει δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, δεν το έβαλε κάτω, άγγιξε το 1-2 σε κεφαλιά του Καρντόσο που έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Ζιλ Κουντέ, με τον Ναμπίλ Φεκίρ να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Ινιάκι Πένια.

Στη συνέχεια, όμως, ανέλαβε ο (αναγεννημένος φέτος) Ίσκο. Ο μαέστρος της Μπέτις μείωσε με σουτ που έκανε με τη μία ύστερα από διώξιμο του Πένια σε σέντρα του Λουίς Ενρίκε (56’) και, προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Μπάρτσα, «χτύπησε» και πάλι (59’) με ακροβατικό πλασέ, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά για οφσάιντ, αλλά να κατακυρώνεται εν τέλει.

Ο Τσάβι αιφνιδίασε βγάζοντας τον Λεβαντόφσκι και βάζοντας στην θέση του τον Βίτορ Ρόκε, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν σοκαρισμένοι από την ισοφάριση και τους γηπεδούχους να απειλούν με την ανατροπή, με δράστες Καρντόσο και Λουίς Ενρίκε.

… τρελό φινάλε και 2-4!

Το 3-2 έμοιαζε πολύ πιο πιθανό, αλλά αντ’ αυτού ήρθε το 2-3. Ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό μετά από συνδυασμό με τον Φεράν Τόρες, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Φεράν, στο κορυφαίο του παιχνίδι με την φανέλα της Μπάρτσα, πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρώτο του χατ – τρικ, πλασάροντας ύστερα από αντεπίθεση και ασίστ του Γιαμάλ, ο οποίος όταν βρίσκει χώρους είναι… φονικός.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα – Μπεγερίν, Πετσέλα, Παπασταθόπουλος, Άμπνερ Βινίσιους – Καρντόσο (73’ Αλτιμίρα), Μαρκ Ρόκα – Λουίς Ενρίκε, Ίσκο, Ασανέ Ντιαό (46’ Φεκίρ) - Γουίλιαν Ζοσέ (46’ Μπόρχα Ιγκλέσιας).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί (81’ Ζοάο Φέλιξ), Μπάλντε – Ντε Γιονγκ, Γκιντογκάν, Πέδρι (71’ Φερμίν Λόπεθ) - Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (63’ Βίτορ Ρόκε), Φεράν Τόρες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα