Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 3-2: Ανατροπάρα στο 90’+9’ κόντρα στην ουραγό, από 0-2! (vid)

bet365

Με γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε με 3-2 την Αλμερία που προηγήθηκε 2-0 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ανεβαίνοντας μόνη πρώτη στην βαθμολογία της La Liga.

Τέτοιες ανατροπές ΜΟΝΟ η Ρεάλ Μαδρίτης! Η Βασίλισσα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από την ουραγό Αλμερία, την μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) χωρίς νίκη μέχρι τώρα.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, με τσαμπουκά, VAR και την ώθηση του κόσμου της, έφτασε στην ανατροπή με γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga, στο +2 από την Τζιρόνα, η οποία αντιμετωπίζει αργότερα την Σεβίλλη (21/01, 22:00).

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και παρά την κούραση από την αναμέτρηση με την Ατλέτικο, ο Κάρλο Αντσελότι άφησε στην άκρη το ροτέισον και παρέταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει, σε αναζήτηση της επιστροφής στις νίκες στο πρωτάθλημα, τον βασικό στόχο της σεζόν μαζί με το Champions League.

Χωρίς τον τιμωρημένο επιθετικό Λέο Μπαπτιστάο και με απόντα λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τον αμυντικό μέσο Ιντρίσου Μπαμπά, ο Γκαΐθκα Γκαριτάνο δεν έχει την πολυτέλεια για ροτέισον με την ομάδα του στον πάτο της βαθμολογίας.

Πρώτο «μπαμ»: Ραμαζανί και 0-1 στα 38 δευτερόλεπτα!

Η Ρεάλ έχει την κακή (γι’ αυτή) συνήθεια να ξεκινάει χαλαρή τα παιχνίδια της και το πλήρωσε για ακόμα μια φορά. Μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, ο Νάτσο έχασε την μπάλα από τον άλλοτε συμπαίκτη του, Σέρχιο Αρίμπας, εξαιρετική πάσα του Λούκας Ρομπερτόνε στον Λαρζί Ραμαζανί και αυτός, με πλασέ μέσα από την περιοχή, νικάει τον Κέπα και δίνει προβάδισμα στην Αλμερία.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το πιο γρήγορο γκολ των Ανδαλουσιανών στην ιστορία τους στην πρώτη κατηγορία, ξεπερνώντας τα 60 δευτερόλεπτα από το αυτογκόλ του Χοσέτσο της Οσασούνα το 2009 και τα 81 δευτερόλεπτα από το γκολ του Φεράν Σοριάνο κόντρα στην Λεβάντε το 2008.

Το (ιστορικά) γρήγορο γκολ της Αλμερία τσάντισε τον «Καρλέτο» και θα έπρεπε να… τσιτώσει τους παίκτες του, οι οποίοι όμως επιδόθηκαν σε ένα άνευ ουσίας παιχνίδι με σέντρες, βαθιές μπαλιές και ημιτελείς προσπάθειες που δεν ανησυχούσαν τους φιλοξενούμενους και προκάλεσαν τις αποδοκιμασίες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Δεύτερο «μπαμ»: Γκολάρα Έντγκαρ και 0-2!

Η Αλμερία, αντίθετα, ήταν άψογα στημένη και, όποτε της δινόταν η ευκαιρία, έβγαινε στην κόντρα, απειλώντας την μαδριλένικη εστία με Ραμαζανί και Αρίμπας, προτού ρίξει και δεύτερη… βόμβα πριν από την ανάπαυλα.

Πάλι ο Νάτσο στο κάδρο, με τον αρχηγό να διώχνει αδύναμα την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον δεξιοπόδαρο Έντγκαρ να πιάνει φοβερό σουτ με το... αριστερό (!) και να στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κέπα για το 0-2 (43’).

Η Αλμερία είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας που δεν έφταναν το 30% και, παρ’ όλα αυτά, πήγαινε στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα που άξιζε, βάσει σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga, η ουραγός της βαθμολογίας προηγούνταν με 2+ γκολ διαφορά στην έδρα μιας εκ των δύο πρώτων ομάδων του πίνακα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος.

Ανατροπή με τσαμπουκά και… VAR στο 90’+9’!

Εμφανώς ενοχλημένος και προβληματισμένος, ο Αντσελότι βγήκε νωρίτερα από τα αποδυτήρια για να μιλήσει με τους αναπληρωματικούς, ενώ έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες (!), ρίχνοντας Μπραΐμ Ντίαθ, Φραν Γκαρθία και Χοσέλου αντί των Νάτσο, Φερλάν Μεντί και Ροντρίγκο. Ο Ορελιέν Τσουαμενί οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας και ο Χοσέλου τοποθετήθηκε ως σέντερ φορ, κόντρα μάλιστα στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ, πριν από δώδεκα χρόνια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν άμεσα την ασφυκτική πίεση, με τον κόσμο να παίζει πάντα τον δικό του, σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια. Πολύ παιχνίδι από τα άκρα, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, αλλά το VAR να κάνει έντονη την παρουσία του. Σέντρα στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει σε χέρι αμυντικού και ο διαιτητής, μέσω VAR, δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ από το σημείο του πέναλτι έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι και έφτασε τα 14 γκολ το πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ, παρ’ ότι έχει δύο γκολ στα τελευταία έξι ματς (57’).

Η Αλμερία, παρά την μείωση του σκορ και την αύξηση της πίεσης, δεν πτοήθηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασε στην επίτευξη τρίτου γκολ με τον Αρίμπας, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR, αφού στην αρχή της φάσης υπήρξε φάουλ του Ντίον Λόπι στον Μπέλινγκχαμ.

Και, από το πιθανό 1-3, περάσαμε στο 2-2, πάλι με το VAR να πρωταγωνιστεί, αφού ο πρωτάρης στην κατηγορία διαιτητής Φρανθίσκο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ μάλλον... ένιωθε τα πόδια του να τρέμουν.

Σέντρα του Τσουαμενί, ο Βινίσιους Ζούνιορ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ακουμπώντας την κάπου μεταξύ ώμου και μπράτσου (α λα… Μασούρας, ένα πράγμα), ο ρέφερι αρχικά το ακυρώνει, αλλά στη συνέχεια πάει στο VAR και δείχνει σέντρα για το 2-2 (67’).

Η… περιπετειώδης ισοφάριση του Βραζιλιάνου έδωσε επιπλέον ώθηση στην Βασίλισσα, η οποία έφτασε στο γκολ με τον Μπέλινγκχαμ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του πασέρ Φραν Γκαρθία (77’).

Τρομερή απόκρουση του Μαξιμιάνο σε τετ – α – τετ του Βινίσιους, απίθανο ανάποδο ψαλίδι του Μπέλινγκχαμ (τι παίκτης!) με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και τον τέταρτο να δείχνει (λογικό…) έντεκα λεπτά καθυστερήσεις.

Αποβολή του προπονητή της Αλμερία για διαμαρτυρία και, στο 90’+9’, σέντρα του Μπραΐμ Ντίαθ, κεφαλιά – πάσα του Μπέλινγκχαμ και ο Ντάνι Καρβαχάλ, στο δεύτερο δοκάρι, σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και λυτρώνει την Ρεάλ για την ανατροπή κορυφής.

Μια ακόμα ανατροπή α λα Ρεάλ, δηλαδή, στο πιο… καθυστερημένο γκολ νίκης της Βασίλισσας σε όλη την ιστορία της La Liga, ξεπερνώντας αυτό του Γκονσάλο Ιγκουαΐν με πέναλτι στην Ατλέτικο το 2008, στο 90’+6’.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο (46’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μεντί (46’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε (70’ Ντάνι Θεμπάγιος), Τσουαμενί, Κρόος (82’ Καμαβινγκά) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (46’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Αλμερία (Γκαΐθκα Γκαριτάνο): Μαξιμιάνο – Πουμπίγ (70’ Πόθο), Καϊκί, Τσούμι, Ακιέμε – Έντγκαρ – Αρίμπας (77’ Λάθαρο), Ντίον Λόπι, Ρομπερτόνε (85’ Μελέρο), Ραμαζανί (77’ Εμπάρμπα) – Μιλοβάνοβιτς (70’ Σουάρες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα