Μπαρτσελόνα – Αλμερία 3-2: Τρόμαξε για να νικήσει την ουραγό! (vid)

bet365

Νίκη – ανάσα, αλλά με τα χίλια ζόρια, για την Μπαρτσελόνα επί της ουραγού Αλμερία (3-2), με ήρωα από το… πουθενά τον Σέρτζι Ρομπέρτο (δύο γκολ) – Τραγικοί και πάλι στην άμυνα οι Μπλαουγκράνα, οι οποίοι επιστρέφουν στις νίκες μετά από τρία διαδοχικά ματς χωρίς.

H Αλμερία έφτανε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ ως η ουραγός της La Liga και η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία). Ε και;

Η Μπαρτσελόνα στη τωρινή της κατάσταση είναι τόσο αναξιόπιστη που… έφτυσε αίμα για να λυγίσει την αντίπαλό της, η οποία βάσει εμφάνισης άξιζε πολλά περισσότερα από μια τιμητική ήττα με 3-2.

Παρ’ ότι τα… χρειάστηκαν για να φτάσουν στη νίκη μετά από τρία διαδοχικά ματς χωρίς, οι Μπλαουγκράνα «μείωσαν» στο -4 από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και στο -6 από την πρώτη Τζιρόνα, αλλά με ματς περισσότερο.

Ελλείψει του τιμωρημένου Φρένκι Ντε Γιονγκ και του τραυματία Πέδρι, αλλά και του μονίμως απόντα Γκάβι, ο Τσάβι επιστράτευσε τον πρώτο αρχηγό Σέρτζι Ρομπέρτο ως αμυντικό χαφ, επιλέγοντας κατά τα άλλα ό, τι καλύτερο διέθετε.

Χωρίς τους δημιουργικούς μέσους Λούκας Ρομπερτόνε και Γκονθάλο Μελέρο, ο υπ’ ατμόν Γκαΐθκα Γαριτάνο δεν έκανε ροτέισον, αφού κάθε αγώνας είναι «τελικός» για την ομάδα του και ήταν και το τελευταίο ματς για το 2023.

Βραζιλιάνικη υπόθεση για το 1-1

Οι γηπεδούχοι, υποχρεωμένοι να βγάλουν αντίδραση, μπήκαν δυνατά και άγγιξαν το γκολ στο όγδοο λεπτό, με κεφαλιά του Σέρτζι Ρομπέρτο που έβγαλε ο Λουίς Μαξιμιάνο, ο οποίος απειλήθηκε λίγο αργότερα και από μακρινό σουτ του Ζοάο Κανσέλο.

Αργά αλλά σταθερά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πλησιάζουν με αξιώσεις την εστία του Ινιάκι Πένια, αν και το σκορ άνοιξε η Μπάρτσα, για άλλη μια φορά φέτος, από στατική φάση. Κόρνερ του Ιλκάι Γκιντογκάν, απόκρουση του Μαξιμιάνο σε κεφαλιά του Ρόναλντ Αραούχο και ο Ραφίνια παίρνει το ριμπάουντ για το 1-0 (33’).

Οι Καταλανοί άγγιξαν το δεύτερο γκολ σε κοντινό σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έβγαλε με πολύ ωραίο απόκρουση ο Μαξιμιάνο, ο οποίος έδωσε ώθηση στους Ανδαλουσιάνους για να ψάξουν την ισοφάριση, την οποία βρήκαν (μέσω VAR) οκτώ λεπτά μετά το 1-0, όταν ο Λέο Μπαπτιστάο ξεπέρασε στο σπριντ τον Αραούχο που είχε κάνει λάθος γύρισμα και νίκησε τον Ινιάκι Πένια, για να επαναφέρει τις αμφιβολίες στην ομάδα του Τσάβι, η οποία λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ από τον Βραζιλιάνο, πριν από την ανάπαυλα.

Ήρωας από το… πουθενά ο Σέρτζι Ρομπέρτο

Οι φωνές του Τσάβι στα αποδυτήρια ακούστηκαν μέχρι την… Τεράσα (γενέτειρα του προπονητή που βρίσκεται έξω από την Βαρκελώνη!) και οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να διορθώσουν τα (πολλά) κακώς κείμενα.

Ο Φεράν Τόρες, ο οποίος μπήκε στην ανάπαυλα αντί του αρνητικού Ζοάο Φέλιξ, έχασε την πρώτη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ που έβγαλε ο Μαξιμιάνο, ο οποίος κράτησε το 1-1 και σε δύο ακόμα ευκαιρίες των Φεράν και Λεβαντόφσκι.

Η Μπάρτσα πίεζε, άξιζε το γκολ και το βρήκε εν τέλει στο 60’ και πάλι με στατική φάση. Κόρνερ του Ραφίνια, πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Σέρτζι Ρομπέρτο και ανάσα με το 2-1, με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού.

Οι Μπλαουγκράνα κυνήγησαν το γκολ της ηρεμίας, το άγγιξαν με Λεβαντόφσκι και Φεράν, αλλά αντί για το 3-1 ήρθε το 2-2, ύστερα από τραγικό λάθος του (περιέργως αρνητικού) Αραούχο. Σέντρα στην περιοχή, ο Ινιάκι Πένια δείχνει έτοιμος να αρπάξει την μπάλα, αλλά ο Ουρουγουανός τον παρεμποδίζει, προσπαθεί να τη διώξει με το κεφάλι και την… στρώνει στον Έντγκαρ, ο οποίος την σπρώχνει στην κενή εστία (71’).

Ο Αραούχο προσπάθησε να… ρεφάρει σχεδόν αμέως και άγγιξε με κεφαλιά το γκολ της λύτρωσης, το οποίο σημειώθηκε εν τέλει με κοντινό πλασέ του Σέρτζι Ρομπέρτο, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Λεβαντόφσκι (83’).

Ο πρώτος αρχηγός της Μπάρτσα, ο οποίος σημείωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε ένα παιχνίδι, άγγιξε το χατ – τρικ στις καθυστερήσεις με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Νωρίτερα, βεβαίως, η Αλμερία είχε αγγίξει το 3-3, με τον Ινιάκι Πένια να το αρνείται με τρομερή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Ιντρίσου Μπαμπά.

Τέλος καλό, αλλά όχι όλα καλά για μια ομάδα που… ψάχνεται και ελπίζει ότι με το νέο έτος θα εμφανιστεί μεταμορφωμένη, με την έλευση του Βραζιλιάνου επιθετικού Βίτορ Ρόκε και ενδεχομένως ενός δυναμικού χαφ που ψάχνει στην αγορά ο αθλητικός διευθυντής Ντέκο.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Ζοάο Κανσέλο, Αραούχο, Κρίστενσεν (46’ Κουντέ), Μπάλντε – Γκιντογκάν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Φερμίν Λόπεθ (67’ Ρομέου) - Ραφίνια (76’ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (46’ Φεράν Τόρες).

Αλμερία (Γκαΐθκα Γαριτάνο): Μαξιμιάνο – Πόθο (64’ Μέντες), Τσούμι, Ένγκαρ, Μόντες, Ακιέμε – Λόπι, Μπαμπά, Ραμαζανί (77’ Εμπάρμπα) - Αρίμπας, Λέο Μπαπτιστάο (77’ Βινίσιους Μάρκες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα