Εσπανιόλ - Ατλέτικο Μαδρίτης: Σάλος με το γκολ του Γκριεζμάν και αίτημα επανάληψης του ματς από τους Καταλανούς (vid)

Το γκολ του Γκριεζμάν έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία

bet365

Η Εσπανιόλ επέστρεψε από το 0-3 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (3-3) κι όπως φαίνεται το δεύτερο γκολ των Ροχιμπλάνκος δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, οδηγώντας τους Καταλανούς που «καίγονται» για την παραμονή να αιτηθούν επανάληψη του ματς.

Το ματς ανάμεσα σε Εσπανιόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης προσέφερε ουκ ολίγες συγκινήσεις, ειδικά για τους γηπεδούχους οι οποίοι αρνούνται να παρατήσουν τα όπλα στη «μάχη» της παραμονής και κατάφεραν να επιστρέψουν από το 0-3 και να πάρουν τον βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στο φινάλε.

Ωστόσο, δύο μέρες πέρασαν από την αναμέτρηση στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ» και κάθε άλλο παρά δικαιωμένη αισθάνεται η ομάδα της Καταλονίας. Κι αυτό διότι το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο με τον Γκριεζμάν φαίνεται πως δεν έπρεπε να έχει μετρήσει ποτέ, αλλοιώνοντας έτσι την εξέλιξη του ματς το οποίο και ζητάει να επαναληφθεί!

Ο Γάλλος στράικερ σκόραρε με κοντινή προβολή σε ανυπεράσπιστη εστία, με τον κίπερ των γηπεδούχων, Πατσέκο, να διώχνει την μπάλα αλλά να το κάνει όπως αρχικά θεωρήθηκε, μέσα από το τέρμα του. Όπως όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο VAR που ήλεγξε τη φάση και καταμέτρησε το γκολ για τους Ροχιμπλάνκος, δεν είχε πρόσβαση σε ξεκάθαρο τηλεοπτικό πλάνο και τη βοήθεια της τεχνολογίας για να διαπιστώσει στο 100% αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Αρκετές ώρες μετά το ματς και μέσω εξωτερικών πηγών που χρησιμοποίησαν τρισδιάστατη απεικόνιση, επιβεβαιώθηκε ότι το γκολ δεν είναι έγκυρο και πως το τηλεοπτικό πλάνο που εξετάστηκε δεν απεικονίζει την αλήθεια, αφού στην ίδια ευθεία η μπάλα δεν έχει περάσει ολόκληρη εντός τέρματος.

Αυτό το περιστατικό προκάλεσε την «έκρηξη» όπως ήταν αναμενόμενο των ανθρώπων της Εσπανιόλ, οι οποίοι ζήτησαν από τη La Liga να τους αποστείλει το καρέ που αποδεικνύει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, απειλώντας να κινηθεί νομικά και ζητώντας σε διαφορετική περίπτωση την επανάληψη του αγώνα.

Η κουβέντα για το VAR στην Ισπανία ήταν ήδη έντονη από την αρχή της σεζόν, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι η έλλειψη του αυτοματοποιημένου goal-line technology στη La Liga, πράγμα που είναι απορίας άξιο κατά τους Ισπανούς. Μάλιστα, σύμφωνα με το «El Larguero», ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στην εισαγωγή της τεχνολογίας ούτε τη νέα σεζόν, λόγω τους κόστους της που υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Εσπανιόλ βρίσκεται στη 19η θέση με 36 βαθμούς και θα ήταν στο -1 από τη σωτηρία αν είχε νικήσει, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα