Εσπανιόλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-3: Κάζο μεγατόνων με... γκέλα από 0-3 και πτώση στην τρίτη θέση

Νίκος Κικίδης
Εσπανιόλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-3: Κάζο μεγατόνων με... γκέλα από 0-3 και πτώση στην τρίτη θέση

bet365

Τι κι αν προηγούνταν με 3-0 στο 46΄; Η Ατλέτικο επέτρεψε στην Εσπανιόλ να επανέλθει με τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά και το (αυτο)καταστροφικό 3-3 την έριξε στην τρίτη θέση!

Κι όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε τρόπο για να πετάξει βαθμούς στην έδρα της Εσπανιόλ.... Το 3-0 του 46΄μετατράπηκε σε 3-3 μέσα σε ένα εφιαλτικό τέταρτο, η βόλτα στη Βαρκελώνη σε μαραθώνιο δίχως τερματισμό και η σιγουριά για την κατάληψη της δεύτερης θέσης σε αναπάντεχη πτώση και «βασιλικό» προσπέρασμα από τη Ρεάλ!

Μέχρι να φτάσουμε ωστόσο σε αυτό το δραματικό φινάλε για τους Μαδριλένους, είχε προηγηθεί ένα ξεκούραστο πρώτο μέρος. Τα γκολ των Σαούλ (21΄) και Γκριεζμάν (44΄) είχαν χτίσει τα θεμέλια για ένα διπλό στην έδρα της Εσπανιόλ, το οποίο χαλυβδώθηκε ακόμα περισσότερο με το... καλησπέρα του β΄μέρους και το γκολ του Καράσκο στο 46΄. Η υπερβολική χαλαρότητα ωστόσο προοδευτικά πλήγωσε την Ατλέτικο που μετατράπηκε σε σάκο του μποξ για τους ατίθασους Καταλανούς, οι οποίοι χρειάζονται κάθε βαθμό για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αρχικά στο 64΄ο Μόντες έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χοσέλου στο 76΄να μειώνει τη διαφορά στο ένα γκολ. Ένα προβάδισμα ωστόσο που δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο Βινίσιους Σόουζα έφερε το ματς στα ίσα τρία λεπτά αργότερα, ρίχνοντας την Ατλέτικο στο καναβάτσο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με την Εσπανιόλ να πανηγυρίζει έναν βαθμό που κρατάει ζωντανά τα όνειρά παραμονής και την Ατλέτικο να ξύνει με αμηχανία το κεφάλι της μπροστά σε ένα καταστροφικό δεύτερο μέρος.

Άλμα παραμονής η Χετάφε με «διπλό» στη Μπέτις

Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για την παραμονή της στη La Liga πανηγύρισε η Χετάφε, η οποία επικράτησε 1-0 στην έδρα της Μπέτις και σκαρφάλωσε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αλντερέτε στο 68΄, με την αποβολή του Πετσέλα δέκα λεπτά αργότερα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των Ανδαλουσιανών για την ισοφάριση. Κάπως έτσι η Χετάφε κατάφερε να διαφύγει με ένα κομβικό για την ίδια τρίποντο, με τη Μπέτις από την πλευρά της να περιορίζεται στην 6η θέση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα