Τζιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 4-2: Διάλυση μιας τραγικής Ρεάλ που παρέδωσε το στέμμα της La Liga στη Μπαρτσελόνα! (vid)

bet365

Ένας άγνωστος Αργεντινός ονόματι Τάτι Καστεγιάνος πέτυχε τέσσερα γκολ (!) εις βάρος της άμυνας – ανέκδοτο της Ρεάλ Μαδρίτης (4-2), η οποία περιμένει απλά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα, στην οποία έχει συμβάλει σημαντικά και η ίδια με τα στραβοπατήματά της.

Παραμονές του αγώνα με την Τζιρόνα, ο Κάρλο Αντσελότι δήλωνε ότι «οι έντεκα βαθμοί διαφορά από τη Μπαρτσελόνα δεν αντικατοπρίζουν την διαφορά ποιότητας». Και πιθανότατα έχει δίκιο ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του οποίου όμως… παράτησε πλέον ξεδιάντρωπα τη μάχη (;) του τίτλου στη La Liga.

Με απουσίες μεν, αλλά και τραγική στην άμυνα δε, η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης γνώρισε την συντριβή στην έδρα της Τζιρόνα (4-2) και περιμένει πλέον την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Μπαρτσελόνα, η οποία μπορεί να βρεθεί στο +14, αν την Τετάρτη (26/04, 23:00) νικήσει τη Ράγιο Βαγιεκάνο στη Μαδρίτη.

Ο κεντρικός αμυντικός Σάντι Μπουένο και ο επιθετικός Τάτι Καστεγιάνος επέστρεψαν από τραυματισμό στους γηπεδούχους, με τον Μίτσελ να μην υπολογίζει λόγω τραυματισμού τους μέσους Γιάνγκελ Ερέρα, Αλέις Γκαρθία, Τόνι Βίγια και τον μεσοεπιθετικό Μπόρχα Γκαρθία.

Ο Τιμπό Κουρτουά τέθηκε τελευταία στιγμή εκτός από τους φιλοξενούμενους λόγω τραυματισμού και προστέθηκε στις απουσίες των τραυματιών Νταβίντ Αλάμπα, Φερλάν Μεντί, Καρίμ Μπενζεμά, Εντέν Αζάρ και του τιμωρημένου Ντάνι Θεμπάγιος.

Δύο ο Καστεγιάνος, ένα ο Βινίσιους

Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις απουσίες, είχαν κατοχή της μπάλας της τάξης του 76% (!) στο πρώτο μέρος, με τον Ροντρίγκο να αγγίζει το 0-1 στο ξεκίνημα, όταν ο Χουάνπε έδιωξε σωτήρια τακουνάκι του Βραζιλιάνου.

Η Ρεάλ ξεκίνησε κεφάτη, απείλησε εκ νέου με σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε που έβγαλε ο Πάουλο Γκατσανίγκα και, όταν οι Μαδριλένοι έδειχναν πιο κοντά στο γκολ, αυτό ήρθε από την πλευρά των Καταλανών.

Εκτός θέσης ο Έντερ Μιλιτάο, συνδυασμός του Ιβάν Μαρτίν με τον Μιγκέλ Γκουτιέρεθ μέσα στην περιοχή, σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Τάτι Καστεγιάνος, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αντρέι Λούνιν για το 1-0 (12’).

Η Ρεάλ αντέδρασε με επιθέσεις κατά κύματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των Ροντρίγκο και Βινίσιους Ζούνιορ, με τον δεύτερο να παλεύει πολλές φορές μόνος του και να έρχεται διαρκώς σε σύγκρουση με τους αντιπάλους αμυντικούς.

Ο Ροντρίγκο σούταρε πολύ άουτ ύστερα από μαγική ενέργεια του Βινίσιους που ντρίμπλαρε τρεις παίκτες. Και, από το πιθανό 1-1, περάσαμε στο… πραγματικό 2-0, πάλι με σκόρερ τον Καστεγιάνος, ο οποίος νίκησε στη μάχη σώμα – σώμα τον Μιλιτάο και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λούνιν και στο βάθος της εστίας.

Με πρωταγωνιστή τον 24χρονο Αργεντινό επιθετικό, δανεικός από τη Νιου Γιορκ Σίτι (ομάδα του City Group, στον οποίο ανήκουν Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα), οι γηπεδούχοι έβαλαν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ άγγιξε το 3-0 με σουτ άουτ από πολύ καλή θέση ύστερα από σύγκρουση του Νάτσο με τον (ευρισκόμενο σε κάκιστη μέρα) Μιλιτάο, ανάσα για την Ρεάλ με τον Βινίσιους, ο οποίος μείωσε με κεφαλιά από κοντά, ύστερα από σέντρα του Μάρκο Ασένσιο (34’).

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έφτασε όσα γκολ είχε σημειώσει σε όλη την περυσινή σεζόν (22), είδε κίτρινη κάρτα λίγο αργότερα για τους συνεχείς μικροτσακωμούς με αντιπάλους, με την Ρεάλ να μην απειλεί ουσιαστικά για το 2-2, αλλά να γλιτώνει από το 3-1 με τον Γιάν Κόουτο.

Ιστορικό καρέ του Καστεγιάνος!

Ο Αντσελότι, πολύ ενοχλημένος με διάφορα σφυρίγματα του διαιτητή, είδε την ομάδα του να μπαίνει εξίσου «κοιμισμένη» αμυντικά στο δεύτερο μέρος, δεχόμενη τρίτο γκολ από τον Καστεγιάνος, ο οποίος με γυριστό από το ύψος του πέναλτι ύστερα από σέντρα του Κόουτο, σημείωσε το τρίτο του γκολ (46’). Και μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν και το τελευταίο.

Ο Νάτσο, ο οποίος έχασε τον Γιάν Κόουτο στη φάση του τρίτου τέρματος, αντικαταστάθηκε στο 52’ από τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, με τη Ρεάλ να μην βελτιώνεται στην άμυνα, αλλά να μην έχει πλέον και την ίδια διάθεση στην επίθεση.

Και αυτή η διάθεση έγινε ακόμα... χειρότερη στο 62’, όταν ο Καστεγιάνος και η Τζιρόνα πέτυχαν ΚΑΙ τέταρτο γκολ! Νέο γέμισμα στην περιοχή, νέα αδράνεια του Μιλιτάο και ο Αργεντινός, με κεφαλιά, νικάει τον Λούνιν για να κάνει το 4-1, στην μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του.

Ο Καστεγιάνος έγινε μόλις ο έκτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ εις βάρος της Ρεάλ σε ένα ματς και ο πρώτος μετά από 76 (!) χρόνια, αφού ο τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Εστέμπαν Ετσεβαρία με την Οβιέδο, στις 21 Δεκεμβρίου του 1947. Κάτι τέτοιο, δηλαδή, δεν είχε πετύχει ούτε ο διάσημος συμπατριώτης του ονόματι Λιονέλ Μέσι!

Ο τελευταίος παίκτης που είχε πετύχει τέσσερα τέρματα εις βάρος της Βασίλισσας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ήταν… κάποιος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε θρίαμβο της Μπορούσια Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Champions League (4-1), στις 24 Απριλίου του 2013.

Στατιστικά, η Ρεάλ μετρούσε μέχρι τώρα μόλις δύο νίκες σε πέντε παιχνίδια με την Τζιρόνα στο πρωτάθλημα (έναντι δύο ηττών και μιας ισοπαλίας), με το 40% να είναι το χειρότερο ποσοστό νικών των Μαδριλένων επί οποιουδήποτε αντιπάλου στη La Liga.

Αυτό το ποσοστό έπεσε ακόμα περισσότερο (33%) και, λογικά, θα λειτουργήσει ως καμπανάκι για το υπόλοιπο της σεζόν για την Ρεάλ, η οποία περιόρισε την έκταση της ήττας με κοντινή προσπάθεια του Λούκας Βάθκεθ ύστερα από ασίστ του Βινίσιους, και αναμένεται να δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στα ημιτελικά του Champions League, κόντρα στον… μεγάλο αδελφό της Τζιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι.

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Αρνάου, Σάντι Μπουένο, Χουάνπε, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (89’ Χαβιέρ Ερνάντεθ) – Ρομέου – Κόουτο, Τσιγκάνκοφ (72’ Βάλερι Φερνάντεθ), Ιβάν Μαρτίν, Ρικέλμε (89’ Ρεϊνιέρ) – Τάτι Καστεγιάνος (72’ Στουάνι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ (79’ Λούκας Βάθκεθ(, Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο (52’ Καμαβινγκά) – Βαλβέρδε, Κρόος, Μόντριτς (63’ Τσουαμενί) – Ασένσιο, Ροντρίγκο (79’ Μαριάνο), Βινίσιους Ζούνιορ.

«Διπλό» και ευρωπαϊκές ελπίδες για την Οσασούνα

Η Οσασούνα πήρε πολύτιμη νίκη αφού επικράτησε 1-0 της Κάντιθ εκτός έδρας και ανέβηκε στην 8η θέση της La Liga. Με το τρίποντο αυτό μάλιστα βρέθηκε μόλις στο τρεις βαθμούς μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την 6η Βιγιαρεάλ. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουμπέν Γκαρθία με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής. Η ομάδα από την Παμπλόνα έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Εζαλζουλί στο 85', παρ'όλα αυτά άντεξε και πανηγύρισε το σπουδαίο «διπλό».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα