Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1: Άλμα... αστεριών με ανατροπή

Ιάσονας Θεριός
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1: Άλμα... αστεριών με ανατροπή

bet365

Παρ'ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ρεάλ Σοσιεδάδ έφερε τούμπα το ματς και πήρε τη νίκη κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο, εδραιώνοντας τον εαυτό της στην 4η θέση της La Liga. Πολύτιμα τρίποντα και για Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαγιαδολίδ.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ θέλει του χρόνου να... ταξιδέψει στα αστέρια του Champions League και το αποδεικνύει! Οι Βάσκοι υπέταξαν εντός έδρας τη Ράγιο Βαγιεκάνο και μάλιστα με ανατροπή, αυξάνοντας τη διαφορά τους από την 5η Μπέτις στους έξι βαθμούς. Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές καλές στιγμές, οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως άνοιξαν το σκορ από νωρίς. Το τέρμα του Οϊρθάμπαλ στο 12ο λεπτό ωστόσο, ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.

Και αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν εκείνοι το έκαναν αργότερα οι Μαδριλένοι. Στο 57' ο Παλαθόν έκλεψε ψηλά την μπάλα μετά από λάθος της άμυνας και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Η απάντηση της Λα Ρεάλ ωστόσο ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σόρλοθ πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά νίκησε τον Ντιμιτριέφσκι, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Η απόλυτη λύτρωση για τους Βάσκους ήρθε στο 81ο λεπτό. Η σέντρα έγινε από τα αριστερά και έπειτα από κόντρες ο Λεχέουνε άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στη Σοσιεδάδ.

Διπλό... Ευρώπης για την Μπιλμπάο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη μπόρεσε να πάρει η Αθλέτικ Μπιλμπάο που επικράτησε της Αλμερία 2-1. Με αυτό το τρίποντο οι Βάσκοι ανέβηκαν στην 7η θέση της La Liga στο -1 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό, όταν ο Μαρτίνες δεν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Νίκο Γουίλιαμς, οποίος πέτυχε το 1-0. Τα τέρματα των φιλοξενούμενων διπλασίασε στο 56' ο Ντε Μάρκος, ενώ το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 90+2' με τον Σεντέγιες.

Απομακρύνεται από την ουρά η Βαγιαδολίδ

Πολύ σημαντικό τρίποντο πήρε η Βαγιαδολίδ η οποία επικράτησε της Τζιρόνα 1-0 εντός έδρας και αύξησε τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη και τη 18η Εσπανιόλ στους οκτώ βαθμούς. Σε ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι, τη διαφορά έκανε το τέρμα του Μοντσού στο 24'. Ο Πλάτα μετά από ωραία ενέργεια γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ισπανός νίκησε με δύσκολο τελείωμα τον Γκαζανίγκα, υπογράφοντας τους τρεις βαθμούς της ομάδας του Ρονάλντο Ναζάριο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα