Ρεάλ Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ 6-0: Χατ – τρικ εξπρές ο Μπενζεμά, εξάρα - μήνυμα στη Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Με πολλά κέφια και τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει τρία γκολ σε επτά λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης «κατάπιε» τη Βαγιαδολίδ (6-0) και έδειξε «φουριόζα» ενόψει της ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα, από την οποία απέχει και πάλι δώδεκα βαθμούς στη La Liga.

Το πρωτάθλημα, εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, το έχει χάσει. Στο Κύπελλο, όμως, η Ρεάλ παραμένει στο «κόλπο», παρά την ήττα της με 1-0 στη Μαδρίτη από τη Μπαρτσελόνα. Και, ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών με τους Μπλαουγκράνα (Τετάρτη 05/04, 22:00), η Βασίλισσα έδειξε πολύ κεφάτη, διαλύοντας τη Βαγιαδολίδ (6-0) με σόου του Καρίμ Μπενζεμά και «μειώνοντας» ξανά στους δώδεκα βαθμούς από τη Μπάρτσα, στη μάχη για την κατάκτηση της La Liga.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκινάει ως στόπερ τον (επιστρέφοντα από τραυματισμό) Νταβίντ Αλάμπα, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά ως αριστερό μπακ, εξαιτίας των απουσιών του Φερλάν Μεντί (τραυματίας) και του Νάτσο (τιμωρημένος), αλλά και τους Μάρκο Ασένσιο και Ροντρίγκο στην μεσοεπιθετική γραμμή, πίσω από τον Μπενζεμά.

Χωρίς τον τιμωρημένο κεντρικό αμυντικό Χάβι Σάντσεθ ο Πατσέτα, ο οποίος επανέφερε στην ενδεκάδα τους μέσους Ρόκε Μέσα και Μάρτιν Χόνγκλα, αφήνοντας στον πάγκο τον Καναδό επιθετικό Κάιλ Λάριν, εξαιτίας της ταλαιπωρίας με ταξίδια και παιχνίδια για υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Δοκάρι η Βαγιαδολίδ… γκολ η Ρεάλ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με περίσσιο θράσος και ριψοκίνδυνη πίεση, η οποία αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Η Βαγιαδολίδ, μάλιστα, άγγιξε το 0-1 με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν σουτ του Ρόκε Μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

Η ομάδα του (μεγαλομέτοχου) Ρονάλντο είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Μόντσου δύο λεπτά αργότερα, προτού αρχίσει να παίρνει μπρος η μηχανή της Ρεάλ, προς τέρψιν των φιλάθλων στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και απογοήτευση της Βαγιαδολίδ.

Το σόου της πρωταθλήτριας Ισπανίας και Ευρώπης ξεκίνησε στο 23ο λεπτό, όταν ύστερα από κλέψιμο του Καμαβινγκά και πάσα του Ορελιέν Τσουαμενί στον Ασένσιο, αυτός έτρεξε κάθετα με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Ροντρίγκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με διαγώνιο πλασέ τον Σέρχιο Ασένχο.

Χατ – τρικ ο Μπενζεμά σε επτά λεπτά!

Τι πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο σήμανε την αρχή του… τέλους για την Βαγιαδολίδ, η οποία κατέρρευσε μπροστά στο επιθετικό ρεσιτάλ του πολύ ανεβασμένου Μπενζεμά.

Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος δούλεψε σκληρά στη διάρκεια της διακοπής και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τον (πιο πρόσφατο) τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, σημείωσε χατ – τρικ μέσα σε έξι λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα (!), το τρίτο πιο γρήγορο παίκτη της Ρεάλ στην ιστορία της La Liga, πίσω μόνο από τον Παΐνιο στην Ταραγόνα το 1950 (σε τέσσερα λεπτά!) και του Φερνάντο Ιέρο στην Εσπανιόλ το 1992 (σε έξι λεπτά).

Αφού υποχρέωσε τον Ασένχο σε δύσκολη απόκρουση, ο Μπενζεμά άρχισε να… πυροβολεί στο 29' όταν, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Βινίσιους Ζούνιορ από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι προ κενής εστίας.

Στη συνέχεια (32’), ύστερα από γρήγορο συνδυασμό με τον Βινίσιους, «χόρεψε» δύο αμυντικούς με μια προσποίηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε καταπληκτικά στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Και, τέσσερα λεπτά αργότερα, ιδανικό κερασάκι όταν, μετά από σέντρα του Ροντρίγκο από τα δεξιά, ολοκλήρωσε το χατ – τρικ με ωραίο γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής, για να φτάσει τα 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Από τις 14 σεζόν του στη Ρεάλ, ο Μπενζεμά έχει σημειώσει 20+ τέρματα στις έντεκα από αυτές.

Αποδοκιμάστηκε ο Αζάρ!

Το δεύτερο ημίχρονο πλέον… περίσσευε. Ο Πατσέτα έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα και, κατά σύμπτωση, η Βαγιαδολίδ ξεκίνησε και πάλι με δοκάρι, αυτή την φορά με τον Κίκε Πέρεθ.

Και, όπως στο πρώτο μέρος, η Ρεάλ απάντησε με γκολ του Ροντρίγκο, το οποίο όμως αυτή την φορά δεν μέτρησε. Ο κεφάτος Βραζιλιάνος άγγιξε το τέρμα σε πολύ ωραία ατομική ενέργεια που σταμάτησε στο δοκάρι και στο 65’ βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί χέρι του Βινίσιους.

Ενδιάμεσα, ο Αντσελότι είχε αρχίσει τις αλλαγές για προφύλαξη ενόψει Μπάρτσα, με τον Μπενζεμά να δίνει την θέση του στον… άφαντο Εντέν Αζάρ, ο οποίος είχε να παίξει στο «Μπερναμπέου» από τις 11… Σεπτεμβρίου κόντρα στη Μαγιόρκα (!), με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τον Βέλγο, μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην ιστορία του συλλόγου.

Αυτή ήταν μόλις η όγδοη φετινή συμμετοχή του Αζάρ, ο οποίος είχε να παίξει από τις 3 Γενάρη κόντρα στην Καθερένιο για το Κύπελλο. Χεσούς Βαγέχο και Ντάνι Θεμπάγιος «ξεκούρασαν» Αλάμπα και Βινίσιους στο ροτέισον του «Καρλέτο».

Ο Ασένσιο το πέμπτο, ο Λούκας το έκτο

Παρ’ ότι η Ρεάλ είχε ρίξει ξεκάθαρα τους ρυθμούς, δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, το οποίο βρήκε στο 73’ έπειτα από δεύτερη ασίστ του Ροντρίγκο και πλασέ του Ασένσιο από το ύψος του πέναλτι για το 5-0.

Ο εξαιρετικός Ροντρίγκο έδωσε την θέση του στον Άλβαρο Οδριοθόλα (στον πάγκο έβαλε πάγο στο γόνατο, πιθανότατα προληπτικά), Ασένσιο, Τόνι Κρόος και Αζάρ έχασαν ευκαιρίες για το έκτο, το οποίο σημείωσε εντέλει στις καθυστερήσεις ο Λούκας Βάθκεθ ύστερα από ασίστ του Αζάρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα (69’ Βαγέχο), Καμαβινγκά – Τσουαμενί, Κρόος – Ασένσιο Ροντρίγκο (82’ Οδριοθόλα), Βινίσιους Ζούνιορ (69’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Μπενζεμά (65’ Αζάρ).

Βαγιαδολίδ (Πατσέτα): Ασένχο – Φρεσνέδα, Χοακίν, Ελ Γιαμίκ, Λουίς Πέρεθ (46’ Κίκε Πέρεθ) – Λούκας Ρόσα, Ρόκε Μέσα (46’ Όσκαρ Πλάνο), Χόνγκλα (46’ Αγκουάδο), Μόντσου – Γκονσάλο Πλάτα (70’ Αμαλά), Σέρχιο Λεόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα