Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 4-0: Βασιλική τεσσάρα και στο -8 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 4-0: Βασιλική τεσσάρα και στο -8 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Με δύο πέναλτι – γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και τέρματα των Μάρκο Ασένσιο και Λούκα Μόντριτς, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την ουραγό Έλτσε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-0) σε εξ’ αναβολής αγώνα και επανέφερε στους οκτώ βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο της La Liga, Μπαρτσελόνα.

Σε ρυθμούς ρελαντί, η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια σε επίπεδο συλλόγων, Ρεάλ Μαδρίτης, ξεπέρασε με άνεση την καταδικασμένη ουραγό Έλτσε σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της La Liga στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-0) και επανέφερε στους οκτώ βαθμούς το μειονέκτημά της σε σχέση με την πρωτοόρο Μπαρτσελόνα, μετά από 21 αγωνιστικές.

Χωρίς τον τιμωρημένο Βινίσιους Ζούνιορ στη διάθεσή του, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε στην τριάδα της επίθεσης τον Ροντρίγκο, με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε να οπισθοχωρεί στα χαφ, μαζί με τον Ντάνι Θεμπάγιος και τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, ο οποίος άφησε το αριστερό άκρο της άμυνας. Απών λόγω τραυματισμού έμεινε τελευταία στιγμή ο Τόνι Κρόος.

Ο Πάμπλο Ματσίν, από την πλευρά του, υποχρεώθηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού δεν υπολόγιζε λόγω τραυματισμού στον πολύτιμο μέσο Πέρε Μίγια (σκόρερ χατ – τρικ στην παρθενική νίκη επί της Βιγιαρεάλ) και, λόγω τιμωρίας, τον αμυντικό Ελιμπέλτον Παλάσιος και τον μέσο Ομάρ Μασκαρέιγ.

Γκολάρα Ασένσιο, σφραγίδα Μπενζεμά

Η Βασίλισσα, στην ενδεκάδα της οποίας η Έλτσε έκανε pasillo για να την τιμήσει για την κατάκτηση του Μουντιάλ Συλλόγων, μπήκε «φουριόζα» από την αρχή και άγγιξε το 1-0 μόλις στο τέταρτο λεπτό, με σουτ του Έντερ Μιλιτάο και την μπάλα να βγαίνει ελάχιστα άουτ από την εστία του Έντγκαρ Μπαδία, ο οποίος δεν γλίτωσε από το… μοιραίο, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μάρκο Ασένσιο πήρε την μπάλα στα μισά του δεύτερου μισού του γηπέδου, κινήθηκε κάθετα προς την αντίπαλη περιοχή, δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση και, μπαίνοντας σε αυτή, πλάσαρε άψογα τον τερματοφύλακα της Έλτσε για να ανοίξει το σκορ.

Παρά το γρήγορο γκολ, οι Μαδριλένοι δεν σταμάτησαν να ψάχνουν την αντίπαλη εστία, με τον Καρίμ Μπενζεμά να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες και τον Βαλβέρδε να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Μπαδία.

Η Έλτσε, η οποία δεν είναι… τυχαία στη τελευταία θέση της βαθμολογίας, απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Αντρέι Λούνιν στο 27’, όταν ο Ντάνι Καρβαχάλ πρόλαβε τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή τον Ραντί Ντεκά, προτού αυτός γίνει πολύ επικίνδυνος.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Μπενζεμά έβαλε πρόωρο τέλος στη σεμνή τελετή, ευστοχώντας για το 2-0 στο πέναλτι που ο ίδιος… προκάλεσε όταν ο Έντσο Ρόκο, το όνομα του οποίου «έπαιξε» για τον Ολυμπιακό, σταμάτησε με το χέρι μέσα στην περιοχή την μπάλα σε κεφαλιά του Γάλλου επιθετικού (31’).

Ξεχωριστό το τέρμα για τον Μπενζεμά, αφού έμεινε μόνος δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ όλων των εποχών στη La Liga, ξεπερνώντας τα 228 του Ραούλ και όντας πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (311).

Με την Ρεάλ να χαλαρώνει και τους ίδιους να μην έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το καβούκι τους, χάνοντας δύο ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ, με Ντιέγκο Γκονθάλεθ και Έντσο Ρόκο.

Ακριβώς πριν από την ανάπαυλα, όμως, οι γηπεδούχοι σημείωσαν και τρίτο τέρμα, με τον ίδιο τρόπο που ήρθε και το δεύτερο. Ανατροπή του Ροντρίγκο από τον Ντιέγκο Γκονθάλεθ εντός περιοχής, πέναλτι που μεταουσιώνει στο 3-0 ο Μπενζεμά, φτάνοντας τα 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όσα έχει φέτος και ο Βινίσιους Ζούνιορ (45’).

Το γλυκό κερασάκι ο Μόντριτς

Το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί, ο κόσμος στις εξέδρες δεν ξέχασε με συνθήματα να αναφερθεί στο διαιτητικό σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Μπαρτσελόνα, την ώρα που Ροντρίγκο και Μπενζεμά εις διπλούν, αλλά και ο Ασένσιο, αποτύγχαναν να διευρύνουν και άλλο το σκορ, με τον Μπαδία να κρατάει το σκορ της ήττας σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Όχι, όμως, μέχρι το φινάλε, αφού στο 80ό λεπτό ο Λούκα Μόντριτς, με σουτάρα – σπεσιαλιτέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, υπενθύμισε στον πρόεδρο του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, πόσο λάθος κάνει που δεν του έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο.

Η Έλτσε, η οποία δεν έχει νικήσει στο «Μπερναμπέου» σε 23 επισκέψεις (19 ήττες – τέσσερις ισοπαλίες), δεν επρόκειτο βεβαίως να το κάνει στην 24η, κάνοντας από τώρα σχέδια για το πώς θα παλέψει για να επιστρέψει του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Όσο για την Ρεάλ; Παρά την σημαντική διαφορά σε σχέση με την Μπάρτσα, είναι δεδομένο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα, ρίχνοντας βεβαίως το βάρος στην διπλή τιτανομαχία με την Λίβερπουλ, με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά του Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ (68’ Οδριοθόλα), Νάτσο, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα – Βαλβέρδε (68’ Τσουαμενί), Καμαβινγκά, Ντάνι Θεμπάγιος (68’ Μόντριτς) – Ασένσιο (81’ Αρίμπας), Μπενζεμά (78’ Μαριάνο Ντίαθ), Ροντρίγκο.

Έλτσε (Πάμπλο Ματσίν): Έντγκαρ Μπαδία – Ντιέγκο Γκονθάλεθ (73’ Πολ Λιρόλα), Έντσο Ρόκο (57’ Βερδού), Μαγκαγιάν – Καρμόνα, Ραούλ Γκούτι (57’ Πάπε Σέικ), Γκουμπάου, Κλερκ – Ντεκά (67’ λ. τρ. Μπογέ), Φιδέλ (57’ Τέτε Μορέντε) – Πόνσε.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 21 αγώνες): Μπαρτσελόνα 56, Ρεάλ Μαδρίτης 48, Ρεάλ Σοσιεδάδ 42, Ατλέτικο Μαδρίτης 38, Μπέτις 34, Ράγιο Βαγιεκάνο 33, Αθλέτικ Μπιλμπάο 32, Βιγιαρεάλ 31.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα