Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0: Εβγαλε την υποχρέωση, πήραν ευκαιρίες! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 2-0: Εβγαλε την υποχρέωση, πήραν ευκαιρίες! (vid)

bet365

Σε ένα ματς που ο Δώνης αντιμετώπισε ως ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής και νέοι παίκτες, ο Παναθηναϊκός με τα γκολ των Κολοβού και Καμπετσή νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή και βρίσκεται στους 16 του Κυπέλλου.

Πρώτη φορά ο Μπεκ, βασικοί Ζαγαρίτης και Σερπέζης

Το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού υπέρ του Παναθηναϊκού δεν άφηνε περιθώρια συζήτησης για τον αποψινό επαναληπτικό και ο Γιώργος Δώνης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του, να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τσεκάρει τον Νούνες ως αμυντικό μέσο ενόψει Βόλου.

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ζαγαρίτης, δεξί ο Αποστολάκης και ο Κολοβέτσιος με τον Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας. Νούνες και Κουρμπέλης στον άξονα. Αριστερό εξτρέμ ο Κολοβός, δεξί ο Μπεκ, ο Σερπέζης σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καμπετσής.

Στο 38᾽ ο Κολοβέτσιος έγινε αναγκαστική αλλαγή(για καθαρά προληπτικούς λόγους), την θέση του πήρε ο Αλεξανδρόπουλος και ο Νούνες πέρασε στα στόπερ, έχοντας άριστη παρουσία στην μεσαία γραμμή μέχρι εκείνο το σημείο.

Είχε διάθεση, όχι και γκολ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα μέχρι και το επιθετικό τρίτο, είχε συντριπτική κατοχή(73-27) και δέκα τελικές, έξι από αυτές προς τον στόχο. Παρόλα αυτά του έλειψε η ουσία, του έλειψε το γκολ που θα πιστοποιούσε την καθολική του ανωτερότητα πάνω στο χορτάρι. Κυρίως από τα δεξιά, όπου Αποστολάκης και Μπεκ είχαν κέφια και πολύ καλή συνεργασία, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των Πατρινών.

Στο 15᾽ ο Κολοβός εντελώς μόνος του πλάσαρε ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση, στο 23᾽ο Σερπέζης είδε τον Καπούταγλη να αποκρούει το σουτ του ενώ στο 26᾽ ο Κολοβός σούταρε πάνω στον Πατάπη από το ύψος του πέναλτι.

Από τις καλές εκτελέσεις κόρνερ του Μπεκ και την αδυναμία της Παναχαϊκής να αντιμετωπίσει σωστά αυτές τις καταστάσεις, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει το γκολ αλλά οι προσπάθειες των Νούνες και Κολοβέτσιου κόντραραν στα σώματα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Παπατόλιο στο 15´.

Νίκη με σοβαρότητα

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στην πρώτη του... επίσκεψη στα καρέ της Παναχαϊκής, κατάφερε να σκοράρει! Μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ο Κολοβός έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής και με άμεση εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Η είσοδος του Βαγιαννίδη(έκανε μία σούπερ εμφάνιση, έχοντας αρκετή ουσία στις επιλογές του και δημιούργησε καθαρές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του) που έπαιξε μπροστά από τον Αποστολάκη, έκανε ακόμη πιο επικίνδυνη την δεξιά πλευρά της ομάδας του Δώνη και μετά από υπέροχη ενέργεια του 18χρονου μπακ ο Καμπετσής σημάδεψε το δοκάρι στο 64᾽!

Τελικά ο διεθνής στράικερ κατάφερε να πετύχει το 2-0, επτά λεπτά αργότερα, έπειτα από κάθετη του Κολοβού και δικό του σκαφτό πλασέ.

Ο Δώνης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Φάουστο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μια εμφάνιση με καλή νοοτροπία, νίκησε 2-0 και με το αυτονόητο, δηλαδή δύο νίκες, πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος(38᾽ Αλεξανδρόπουλος), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης, Νούνες, Κολοβός, Σερπέζης(63᾽Φάουστο), Μπεκ(63᾽Βαγιαννίδης), Καμπετσής.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς(72᾽Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος(69᾽ Μωραϊτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης(60᾽ Κολ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα