ΟΦΗ - Καβάλα 4-0

Gazzetta team
ΟΦΗ - Καβάλα 4-0

bet365

Ο ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα να... τουμπάρει το 2-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησε με 4-0 της Καβάλας (που είχε τις στιγμές της για την έκπληξη) και με τα γκολ των Νέιρα (2), Τσιλιανίδη και Φιγκεϊρέδο πήρε το... εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου!

Πρέμιερ Λιγκ με αμέτρητες αγορές στη Vistabet.gr.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέιρα που σημείωσε δύο πανέμορφα γκολ, ο ΟΦΗ όχι μόνο «ισοφάρισε» σήμερα το 2-0 που έχασε στην Καβάλα, αλλά την κέρδισε με 4-0 και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γουάιλι κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νέιρα, Στάικο στον άξονα, τους Σεμέδο, Φερέιρα στα άκρα και τον Τσιλιανίδη σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον Φιγκερέιδο.
Από την αρχή της αναμέτρησης ανέλαβαν τα ηνία. Ομως στο πρώτο τέταρτο δεν απείλησαν ουσιαστικά τα καρέ του Δήμιζα, ο οποίος στην προθέρμανση αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο. Η πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία ήταν με τον Σεμέδο στο 19', ενώ ο Καζαντζίδης στο 26', απέκρουσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του.
Στο ημίωρο η κατοχή μπάλας έφτανε στα επίπεδα του 75%-25% υπέρ του ΟΦΗ, ο οποίος άνοιξε το σκορ σρο 39' με ωραίο σουτ του Τσιλιανίδη. Ετσι η ανάπαυλα τον βρήκε μπροστά με 1-0, ενώ στο ίδιο διάστημα η Καβάλα έκανε μόνο μία φορά αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ, όταν ο Μαρκόπουλςο βρέθηκε στο 42' απέναντι από τον Γουάιλι, αλλά δεν έκανε τελική.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και έλαμψε το άστρο του Νέιρα. Ο Αργεντινός μέσος με δύο πανέμορφα σουτ στο 50' και το 53', κυρίως το πρώτο, έδωσε στον ΟΦΗ σκορ πρόκρισης (3-0) και η υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο «αποτυπώθηκε» και ως αποτέλεσμα .
Πλέον στο «κάδρο» του ΟΦΗ μπήκε και ο παράγοντας διαχείριση, καθώς συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά την ίδια στιγμή «πρόσεχε» ώστε και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Τομέας στον οποίο πήγε καλά, αφού η Καβάλα μέχρι το 90'΄έβγαλε μόνο μία καλή φάση, με τον Αρναούτογλου στο 75'. Στον αντίποδα οι Νέιρα, Ντίνας απείλησαν και κάπου εκεί μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας όπου και έγινε... χαμός.
Ο Αρναούτογλου των φιλοξενουμένων βρέθηκε τότε φάτσα με τον Γουάιλι αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα και στην εξέλιξη της φάσης ο Φιγκερέιδο με εξ' επαφής πλασέ μετά από παράλληλη του Τσιλιανίδη, διαμόρφωσε το τελικό 4-0!
ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Κουτρουμπής (83' Σακόρ), Γιαννούλης (72' Νάστος), Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Φερέιρα (56' Ντίνας), Φιγκερέιδο.
ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλιτς (60' Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (71' Καθάριος), Μαϊδάνος (56' Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα