Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

bet365

Ο Πανιώνιος με το γκολ-πέναλτι του Ντουρμισάι και την γκολάρα του Σαραμαντά επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Άκης Μάντζιος γνωρίζοντας ότι έχει στην διάθεσή του μικρό ρόστερ αλλά και ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα, αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον Κεϊτά όπως και στον Μανθάτη με τον Κούρντι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.

Οι γηπεδούχοι σε σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Μανοϊλοβιτς στα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά. Κόρμπος και Κεϊτά τα δύο αμυντικά χαφ με τους Κούρντι, Τσιλούλη και Μανθάτη πίσω από τον Ντουρμισάι.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο απόκτημα της ομάδας, Δημήτρη Μάνο σε σύστημα σε 3-5-2 με τους Ευαγγέλου και Κάστρο να παίρνουν θέση στην βασική ενδεκάδα. Ο Νεόφυτος ήταν ο τερματοφύλακας με τους Σκόνδρα, Μιχαήλ και Ευαγγέλου αμυντική τριάδα. Αποστολόπουλος και Τσικάρσκι είχαν τις δύο πλευρές με τους Κάστρο, Βιντάλ και Ξύδα στα χαφ κι επιθετικό δίδυμο τους Μάνο και Αθανασιάδη.

Το Κύπελλο μαλλον πολυτέλεια αποτελεί αυτή την στιγμή για τις δύο ομάδες αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπει δυνατά με τον Μάνο -ο οποίος έκανε ντεμπούτο - να φτάσει κοντά στο γκολ στο 5ο λεπτό με τον Μάνο αλλά ο Μανοϊλοβιτς είπε όχι.

Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο 16' με την κεφαλιά γκολ του Ντουρμισάι, ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα για επιθετικό φάουλ. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό και δύο λεπτά μετά ο Μάνος απείλησε ξανά. Οι ευκαιρίες εναλλάσσονταν η μία την άλλη και στο 23' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά ο Νεόφυτος με την βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά την φάση αυτή οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και όχι τόσο παραγωγικές με μοναδική εξαίρεση την φάση του 34' με τον Ντουρμισάι. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και μέσα σε δύο λεπτά έφτασε κοντά στο 0-1 αρχικά με τον Αθανασιάδη στο 44' και με τον Σαραμαντά στο 45' που παραλίγο άθελα του να πετύχει αυτογκόλ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πήραν την κατοχή της μπάλας και στην πρώτη σοβαρή επίσκεψη στην περιοχή του ΠΑΣ κέρδισαν πέναλτι σε σουτ του Ντομίνγκες το οποίο βρήκε στο χέρι του Ευαγγέλου. Ο Ντουρμισάι δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Πανιώνιος είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να γίνει επικίνδυνος. Ο Γιάννης Πετράκης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Κρίζμαν σε μια προσπάθεια να αποκτήσει περισσότερη κίνηση στην επιθετική γραμμή. Η πρώτη αντίδραση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 67' με την ατομική προσπάθεια του Ξύδα το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μανοϊλοβιτς με διπλή προσπάθεια.

Κι ενώ ο ΠΑΣ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο και του Παμλίδη σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, ο Πανιώνιος έκανε το 2-0 στο 75' και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση. Μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Σαραμαντάς πήρε την μπάλα και αφού άδειασε τον Αποστολόπουλου έφερε την μπάλα στο δεξί και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νεόφυτου.

Μετά το 2-0 ο ΠΑΣ έδειξε να συμβιβάζεται με την μοίρα του την ώρα που ο Πανιώνιος έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματος με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του αγώνα και τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου βάζοντας παράλληλα τέλος και στο αρνητικό σερί οκτώ ματς χωρίς νίκη (ανεξαρτήτου διοργάνωσης) κόντρα στον Αγιαξ της Ηπείρου.

Ενδεκάδες:

Πανιώνιος: Μανόϊλοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (86' Μπανανά), Κεϊτά, Κούρντι, Τσιλούλης (69' Καμαρά), Μανθάτης, Ντουρμισάι (90' Οικονομίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Νεόφυτος, Σκόνδρας, Μιχαήλ Αλ, Ευαγγέλου, Κάστρο, Βιντάλ (73' Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι (68' Σεργκελασβίλι), Ξύδας, Μάνος (65' Κρίζμαν), Αθανασιάδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα