Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'χεις χαρίσει...

Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'χεις χαρίσει...

Σ' ευχαριστώ για όσα μου 'χεις χαρίσει...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης αναγνωρίζει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στον τελικό, υπογραμμίζει τα κακώς κείμενα της ΑΕΚ και εξηγεί τα πάντα σχετικά με τις διαφορές σε πρωταθλητές και Κυπελλούχους.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η σεζόν και παρά τη χθεσινή κακή βραδιά της ΑΕΚ (και πολύ καλή του ΠΑΟΚ) δεν γίνεται να σβήσει το χαμόγελό μου από τα χείλη, η χαρά μου από μέσα μου και η υπερηφάνεια για την πρωταθλήτρια του Μανόλο Χιμένεθ και των ποδοσφαιριστών του... Ήταν τόσες πολλές οι υπέροχες στιγμές που βιώσαμε σ' αυτό το ταξίδι από τον Ιούλιο του 2017 έως και τον Μάιο που δεν γίνεται να τις ξεχάσεις εύκολα. Ένας... μαραθώνιος που περιελάμβανε 52 (τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα) μέρη σε επίπεδο αγωνιστικών υποχρεώσεων και με την Ένωση να ανταποκρίνεται είτε εντός είτε εκτός συνόρων...

Μια σεζόν με στιγμές που δεν γίνεται να διαγράψεις και είναι περισσότερες συγκριτικά με ΟΛΕΣ τις ομάδες στη χώρα μας. Στιγμές όπως η πρόκριση με την Μπριζ, η νίκη – έπος με ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό από 0-2 σε 3-2, το πάρτι στο Μιλάνο όπου ούτε εκεί λύγισε η ΑΕΚ, νωρίτερα το διπλό με το... καλησπέρα στον όμιλο του Europa League με αντίπαλο την Ριέκα, το επόμενο γλέντι στο ΟΑΚΑ με την Μίλαν και η νίκη που ακολούθησε (και) επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η πρόκριση στην Αυστρία και τα δυο ματς με την Ντινάμο Κιέβου και η... στραβοκλωτσιά του Μασούντ που στέρησε την πρόκριση στους «16».

Το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2017 έως και το φινάλε που βρήκε την ΑΕΚ πρώτη και καλύτερη... Η γκολάρα του Λάζαρου στον ημιτελικό με την ΑΕΛ στο τέλος του αγώνα, ενός ποδοσφαιριστής ο οποίος ήταν ο απόλυτος MVP της σεζόν για την πρωταθλήτρια και τις υπόλοιπες ομάδες όπως αναγνωρίζουν όλοι! Η πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού, του βασικού αντιπάλου της Ένωσης, τον οποίο εκείνη την εποχή αντιμετώπισε τρεις φορές σε διάστημα σχεδόν μιας εβδομάδας και τον κέρδισε τις δυο και δεν έχασε πουθενά!

Κι έπειτα η φιέστα με τον Λεβαδειακό. Οι 60.000 φίλοι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσουν με την ομάδα την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, το γεγονός ότι ήταν πρώτη και καλύτερη όλων, έπειτα από 24 χρόνια. Μια υπέροχη βραδιά, ένα συγκλονιστικό πάρτι, από το οποίο έλειπε η κούπα... Αυτό ήταν της μοίρας της (και μας) γραφτό: να σηκωθεί το τρόπαιο στα πατρογονικά μας εδάφη, στην γειτονιά μας στην Ριζούπολη και το γλέντι να στηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια και να είναι όπως το ζήσαμε: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ... Με περισσότερους από 45.000 φίλους της ΑΕΚ να το γιορτάζει με την ομάδα και τις στιγμές να μένουν για πάντα χαραγμένες...

Ένα μικρό, ταπεινό και αληθινό ευχαριστώ στον Χιμένεθ, τους ποδοσφαιριστές και όλους στο club για όσα έχουν χαρίσει... Αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε για τον λόγο αυτό: για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να παίξει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει κάθε θεσμό στον οποίο συμμετέχει! Και το πέτυχε... Δυστυχώς δεν ήρθε το Κύπελλο. Χάθηκε τεράστια, ιστορική ευκαιρία, για να πετύχει η ΑΕΚ το νταμπλ έπειτα από 40 χρόνια. Είναι κάτι που σίγουρα προκαλεί πικρία και στεναχώρια. Προπονητής, ποδοσφαιριστές και όλοι στην Ένωση είναι απόλυτα απογοητευμένοι και σκασμένοι. Λογικό είναι... Χάθηκε ένας τίτλος και αν δεν ενοχλούσε θα σήμαινε ότι κάποιοι δεν ξέρουν που βρίσκονται.

Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο, το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε ψυχή στις προσωπικές μονομαχίες και στις φάσεις που χαρακτηρίζονταν από τη δύναμη και κατάφερε να τη συνδυάσει με την ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του και έφτασε άξια στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Μπράβο τους για την εικόνα τους στο ματς, στον αγωνιστικό χώρο. Εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη προπονητή και παικτών στην ΑΕΚ και πήραν την κούπα. Ένας Μπάρκας, ένας Αραούχο και ένας Λιβάια δεν γινόταν να κερδίσουν μόνοι τους και με τον κόουτς σε κακή βραδιά. Οπότε λογικά ήρθε η ήττα. Εννοείται πως θα μπορούσε να μπει η εξαιρετική ευκαιρία σε δημιουργία (Γκάλο) και εκτέλεση (Αραούχο) στο φινάλε της αναμέτρησης και να άλλαζαν όλα. Όμως δεν θα ήταν δίκαιο για την εικόνα του ΠΑΟΚ και του αγώνα. Το άξιζε και έπρεπε να το πάρει γιατί το ήθελε περισσότερο...

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μετάβαση από τις γιορτές και τα πανηγύρια σε έναν τελικό που απαιτούσε κατάθεση ψυχής. Δεν έχει περάσει και εξάμηνο από τη τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων στην Τούμπα και αν η Ένωση είχε ανάλογη εικόνα σε επίπεδο πάθους δεν το συζητάμε ότι δεν θα έχανε ΠΟΤΕ... Δεν έγινε και σ' αυτό ευθύνονται όλοι. Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και γενικά σωστά προετοιμασμένη για τέτοιον τελικό με έναν αντίπαλο που δεδομένα το έβλεπε σαν ματς αποδείξεων και αυτοεπιβεβαίωσης... Δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη η ομάδα και σ' αυτό έχουν ευθύνη τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές.

Επίσης οι επιλογές του Χιμένεθ δεν... βγήκαν όπως λέμε στη ποδοσφαιρική διάλεκτο. Και αναμενόμενα... Όλοι περιμέναμε να δούμε Γκάλο δεξιά και Μπακασέτα αριστερά στα χαφ γιατί είχαν πάει εξαιρετικά στην Τούμπα και είχαν ακυρώσει τους Μάτος και Βιεϊρίνια. Αντί αυτού είδαμε τον Μάνταλο να ξεκινάει αν και δεν έπρεπε όπως αποδείχτηκε και με την επιλογή αυτή στα αριστερά έπρεπε να αλλάξει πλευρά και ο Μπακασέτας με αποτέλεσμα στα δεξιά να εξαφανιστεί! Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος φυσικά και μετά το ματς είμαστε και θα είμαστε πάντα οι καλύτεροι προπονητές του κόσμου.

Αγωνιστικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερα και -επαναλαμβάνω- μπράβο τους και άξια κατέκτησε το Κύπελλο. Από κει και πέρα όσα είπαν και έκαναν οι πρωταγωνιστές με πρώτο τον προπονητή και έπειτα ορισμένους ποδοσφαιριστές ήταν γελοία και εκφράζουν νοοτροπία μικρής ομάδας που δεν είναι...

Για να τελειώνουμε με δήθεν κορυφαίους και δήθεν αντικειμενικούς (αλλά στο pay roll) δημοσιογράφους που απογοητεύουν με τη στάση τους το τελευταίο διάστημα και με όσα γράφουν και λένε: το πρωτάθλημα ξεκίνησε τον Αύγουστο και έως τα τέλη Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ ήταν σε επίπεδο εικόνας μια μέτρια ομάδα που ήταν καλή εντός και κάκιστη εκτός. Αν προκληθώ κι άλλο θα ανεβάσω εδώ τα κείμενα ΟΛΩΝ σχετικά με τα... κακομαθημένα (μα καλοπληρωμένα) παιδιά – ποδοσφαιριστές της ομάδας της Τούμπας εκείνη την εποχή. Και την έντονη στην αρχή (αδίκως) αμφισβήτηση στον Λουτσέσκου (ο οποίος όντως δεν κάνει βέβαια για ΠΑΟΚ που μεγαλώνει).

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είχε σταθερότητα, διάρκεια και συνέπεια στο αγωνιστικό της πλάνο είτε άρεσε σε κάποιον αυτό είτε όχι. Και του Μουρίνιο δεν αρέσει αλλά έχει φέρει κούπες, πολλές και μεγάλες – σημαντικές... Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έως και τα τέλη Δεκεμβρίου ήταν καλός εντός και κακός εκτός με τραγικά αποτελέσματα. Από τον Γενάρη και μετά έχοντας πάντα ένα ματς την εβδομάδα η ομάδα της Τούμπας ήταν καλύτερη, η ομάδα εξελίχθηκε, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο αλλά είχε και πολλά εύκολα ματς και σπρώξιμο όποτε χρειάστηκε... Δεν το άξιζε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα με την εικόνα του σε μέτριο έως κακό επίπεδο από τον Αύγουστο έως τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Δεν αρκεί το δεύτερο μισό τη στιγμή που η ΑΕΚ ήταν σταθερή, συνεπής και καλύτερη παίζοντας παράλληλα και Ευρώπη...

Ο ΠΑΟΚ πήρε άξια το Κύπελλο, ήταν πολύ καλύτερος και μπράβο τους για όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο... Μέχρι εκεί όμως διότι όσα έκαναν, είπαν και επανέλαβαν επιβεβαιώνουν γιατί δεν θα φτάσουν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σαν club. Κι είναι κρίμα γιατί έχουν τώρα τα εχέγγυα να μεγαλώσουν αλλά αυτά τα ίδια (η διοίκηση) είναι που δεν τους αφήνει!

Υγ: Κύριε Γραμμένε τουλάχιστον μην κάνετε δηλώσεις... Είναι δυνατόν; Ο τελικός ολοκληρώθηκε και δεν είχαμε τα σκηνικά του Βόλου διότι έγινε στο ΟΑΚΑ το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα που μπορεί να διεξαχθεί τέτοια επικινδυνότητας ματς. Αλλά η εικόνα ήταν τραγική... Ακόμη και στο 2-0 του ΠΑΟΚ εκτοξεύθηκαν 6 φωτοβολίδες ευθείας βολής στον αγωνιστικό χώρο προς τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων... Δεν μπορεί να είστε (και) ικανοποιημένος. Η αστυνομία έκανε τεράστιο λάθος να αφήσει δυο μέρες να γίνεται πανικός στην Αθήνα αφού αν είχε επιβάλλει να κλείσει ο σύνδεσμος των οπαδών της ομάδας της Τούμπας το τριήμερο δεν θα είχαμε την παραμικρή ένταση την Ομόνοια. Και το γράφαμε, αλλά ποτέ δεν μας παίρνουν σοβαρά... Τέλος πάντων δεν καταλαβαίνει κανείς τι πρέπει να κάνει σε τούτη τη χώρα.

Υγ2: Η διαιτησία του Ισπανού πρέπει να προβληματίσει τους Έλληνες διαιτητές. Τους εξέθεσε και δικαίωσε τον Περέιρα. Σωστός σε όλα του! Σε όλα όμως...

Υγ3: Ο Βράνιες έχει πολλά καλά, αλλά έχει και άσχημα που στοιχίζουν ακόμη και τίτλο θαρρείς και ο ίδιος μπορεί να μπαίνει πάνω από την ομάδα. Δεν γίνεται να είσαι τόσο εκτός λογικής και να αποβάλλεσαι τη στιγμή που έχεις δέκα λεπτά να παίξεις με πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Μαουρίσιο. Αλλά είπαμε έχει τα καλά – έχει και τα κακά... Απαράδεκτος όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, απαράδεκτος.

Υγ4: Μπράβο σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα που έκατσε στην απονομή του ΠΑΟΚ, που είδε τους αντιπάλους να πανηγυρίζουν κι ας έβριζαν και κορόϊδευαν συγκεκριμένοι μικροί σαν άνθρωποι και ποδοσφαιριστές την ίδια ώρα δείχνοντάς τους (όπως ο Μάτος). Δεν θα μεγαλώσουν ποτέ και σε τίποτα... Ας βρίζει και ας χειρονομεί ο Λουτσέσκου (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων γύρω στους πάγκους), ο Βαρέλα, ο Μάτος και όλοι τους. Την ομάδα τους μειώνουν και μικραίνουν... Συγχαρητήρια σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ για τη στάση τους και τις δηλώσεις του. Και στον Μελισσανίδη που αναγνώρισε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Ο μεγάλος επιβεβαιώνεται όταν γνωρίζει να χάνει και αναγνωρίζει τον καλύτερο (έστω σε ένα ματς).

Υγ5: Τελικά 12 Μαΐου του 2018 μάγκες: ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΑΜΕ... Δεν άντεξε άλλο το μικρό ρόστερ και γενικά έσκασε η ΑΕΚ... Δικαίωση για όσους το περίμεναν από τον Οκτώβριο.

Υγ6: Ο Κονέ έλειψε πολύ στον τελικό. Παρά πολύ... Μια ματιά στο ματς αυτό με εκείνα πριν με Κονέ στον άξονα και ειδικά εκείνο στην Τούμπα αρκεί για να το εμπεδώσουν όλοι. Πρέπει να είχε ήδη ανανεώσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...