Ο ΠΑΟΚ, το κύπελλο και ο καλύτερός του παίκτης στα χαφ!

Ο ΠΑΟΚ, το κύπελλο και ο καλύτερός του παίκτης στα χαφ!

Ο ΠΑΟΚ, το κύπελλο και ο καλύτερός του παίκτης στα χαφ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναλύει το θέμα Τσίμιροτ που «καίει» τον ΠΑΟΚ μια και αναζητείται ένας ακόμη παίκτης, ενώ γράφει και για τους προημιτελικούς του κυπέλλου, φυσικά και για διαιτησία.
Πώς τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο και... στον ΠΑΟΚ, το θέμα Τσίμιροτ με την παραχώρησή του, επισκίασε τον χθεσινό αγώνα του κυπέλλου! Γίνονται και αυτά όμως…
Παρά το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 και πήρε προβάδισμα ενόψει ημιτελικών, απέναντι στην ομάδα του Ατρομήτου που παίζει εκπληκτικά την κόντρα επίθεση, αφού βέβαια είναι και πολύ οργανωμένη μεσοαμυντικά, η πώληση του Τσίμιροτ στη Σταντάρ Λιέγης, έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον.
Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν δεδομένα. Ο Τσίμιροτ είναι βασικός στον ΠΑΟΚ, είναι αυτός που έχει τα περισσότερα παιχνίδια στα χαφ, αυτός με τις περισσότερες πάσες, τα περισσότερα κλεψίματα, έχει συγκεκριμένο και μεγάλο ρόλο στην ομάδα, έχει πολύ «σίγουρα» πόδια, μεταφέρει ωραία το παιχνίδι μπροστά, ενώ δεν έχει νούμερα σε γκολ και ασίστ. Το άλλο δεδομένο είναι ότι έχουμε 25 Ιανουαρίου, ενώ πάνω απ’ όλα, ισχύει το ότι.. πρώτος στόχος του Δικεφάλου είναι το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν ανανέωσε τον Τσίμιροτ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2019, ενώ ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει. Μετά από όλα αυτά ήρθε και η πρόταση της δέκατης ομάδας του Βελγίου (Σταντάρ Λιέγης) με ποσό 2,5 εκατομμυρίων.
Με βάση όλα τα παραπάνω, τώρα στις 25/1, θεωρώ απόφαση υψηλού ρίσκου αυτή που πήρε ήδη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δίνει τον (μέχρι στιγμής) καλύτερο και πιο σταθερό παίκτη του στα χαφ. Το ρίσκο δείχνει μεγαλύτερο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πρώτα έδωσε τον Τσίμιροτ και μετά επιχειρεί να κλείσει άλλον παίκτη. Αυτά ισχύουν τώρα. Αν σε δύο ώρες ή δύο ημέρες, ο ΠΑΟΚ κλείσει παίκτη που θεωρητικά (πρακτικά θα φανεί στο γήπεδο) θα είναι καλύτερος του Βόσνιου, τότε θα τα «ξαναπούμε».
Επάνω σε αυτό και επειδή είναι πολύ σχετικό, θέλω να αναφερθώ και στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0. Οι γηπεδούχοι για 60-70 λεπτά εμφανίστηκαν πολύ ανώτεροι. Ο Ολυμπιακός «κατάπιε» την ΑΕΚ ειδικά στο κέντρο και αυτό γιατί οι παίκτες του με τα τρεξίματά τους, έπαιξαν με φοβερό πάθος και δύναμη και δεν άφησαν την Ένωση να πάρει ανάσα. Εκτιμώ ότι τα δυναμικά χαφ τύπου Ρομαό έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Στα πολύ μεγάλα ματς που έρχονται δηλαδή, κάτι τέτοιο περιμένουμε και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί σε αυτού του τύπου τις μάχες.
Κατά την άποψή μου (γι’ αυτό ρώτησα χθες τον προπονητή του ΠΑΟΚ) η ομάδα του χρειάζεται –απαραιτήτως- έναν πιο δυναμικό-σκληροτράχηλο χαφ που όταν χρειαστεί θα παίξει και πιο «βρώμικα». Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει -αντί του Τσίμιροτ- έναν πολύ καλό και σκληρό μεσοαμυντικό, τότε μακροπρόθεσμα (ίσως και άμεσα) μπορεί να βγει ενισχυμένος.
* Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από το λάθος του βοηθού στο 1-0 και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το χω ξαναγράψει. Κάθε φορά θα αναφέρω την εύνοια που τυχόν έχει ο ΠΑΟΚ, γιατί μόνο έτσι έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και για τις αδικίες. Δεν γίνεται να «γράφουμε» για διαιτησία μόνο όταν αδικείται μία ομάδα για να δημιουργούμε εντυπώσεις…
Από εκεί και πέρα, μετά το 1-0, ο Τζήλος τα μπέρδεψε πάρα πολύ και έκανε πολλά λάθη (έδωσε πολλά αμφισβητούμενα στον Ατρόμητο) μια και προσπαθούσε να ισορροπήσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι διαιτητές τα κάνουν θάλασσα. Το λάθος στο οφσάιντ ήταν σοβαρό, αλλά μεμονωμένο. Πρόθεση δεν υπήρχε και για πολλοστή φορά υπενθυμίζω ότι… όλοι ευνοούνται και όλοι αδικούνται (περισσότεροι οι μεγάλοι) αφού φέτος δεν υπάρχει το σύστημα που μεθοδεύει την συστηματική εύνοια του ενός. Και φυσικά δεν υπάρχει οργάνωση, που θα προστατεύει διαιτητές οι οποίοι συστηματικά κάνουν λάθη για τον έναν.
* Η ΚΕΔ όρισε στο κρίσιμο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ τον Θάνο με τον οποίο πέρυσι στο τέλος της χρονιάς δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα. Με τον ΠΑΟΚ αλλά και φιλάθλους. (Ξέρει ο διαιτητής). Οι αποφάσεις του στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ των πλέι οφ (πολλές και όχι μία ή δύο) και αυτά που ακολούθησαν, όπως και οι φωτογραφίες του στον τελικό κυπέλλου, οδηγούν πολλούς φίλους ΠΑΟΚτσήδες να στέλνουν μηνύματα και να εκφράζουν ανησυχία. Προσωπικά εκτιμώ ότι ο Θάνος μετά από όσα έγιναν και φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν και τη δεύτερη ευκαιρία που τώρα παίρνει, θα είναι πάρα πολύ προσεκτικός.
* Καλά, αφού ο Υπουργός και η Κυβέρνηση έχουν καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, γιατί απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών του στο Αγρίνιο; Κάτι, που για το συγκεκριμένο γήπεδο αποφασίστηκε και για άλλες ομάδες, έστω και αν δεν τηρήθηκε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.