Τι πρέπει να ζυγίσει ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στην ΑΕΚ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τι πρέπει να ζυγίσει ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στην ΑΕΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την γνώμη του για τη νοοτροπία με την οποία πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός απόψε εναντίον της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ με προσφορά ημέρας *, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Είναι ιδιαίτερο, όπως και να το κάνουμε, το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Γιατί είναι το πρώτο πραγματικά πολύ δυνατό τεστ μετά από μία μεγάλη σειρά αγώνων, ολόκληρου τριμήνου, διαφορετικής δυσκολίας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Βγάζοντας έξω τα τρία παιχνίδια του β΄ γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα, δηλαδή μετά την ήττα του 0-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την 28η Οκτωβρίου, έδωσε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, τα οποία και πήρε το ένα μετά το άλλο, κι άλλα τρία παιχνίδια Κυπέλλου με τις ομάδες από τα Χανιά, κερδίζοντας δύο φορές τον Πλατανιά και φέρνοντας μία ισοπαλία με τον πιο ανίσχυρο αντίπαλο του, τον Κισσαμικό (απλά για να αποδειχθεί ότι είναι ικανός και για το χειρότερο, όταν παίρνει αψήφιστα παιχνίδια του).

Μιλάμε για 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με 11 νίκες και μία ισοπαλία και σύνολο γκολ 31-6, άρα μέσο όρο σκορ ανά ματς περίπου 3-0,5!!! Μία επιβλητική πορεία, που αν μη τι άλλο έδωσε άλλη ψυχολογία στην ομάδα, αφού από εκεί που είχε φτάσει στο -5 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον ΠΑΟΚ την 6η αγωνιστική, τώρα είναι σταθερά τρεις αγωνιστικές μόνος πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στο +3 από την ΑΕΚ και στο +1 από τον ΠΑΟΚ, καλύπτοντας διαφορά οκτώ και πέντε πόντων αντίστοιχα!

Όμως, απόψε έχουμε να κάνουμε με ένα «άλλο» παιχνίδι. Και γιατί ασφαλώς η ΑΕΚ δεν έχει σχέση από πλευράς δυναμικότητας με τους «ελληνικούς» αντιπάλους του Ολυμπιακού στο προηγούμενο τρίμηνο, αλλά και γιατί είναι νοκ άουτ διπλά παιχνίδια, στα οποία συνήθως η πρόκριση κρίνεται από μία φάση. Όπως έγινε πέρσι με το δοκάρι του Καρντόσο στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ κι όπως είχε γίνει και πριν τρία χρόνια με το γκολ του Χάρα με το στήθος, κατά σύμπτωση στην ίδια ακριβώς εστία, στο ίδιο ακριβώς λεπτό, στο 89’!!!

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός σε αυτό το πρώτο ματς πρέπει να πάει με τη νοοτροπία που είχε στα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη με την Μπαρτσελόνα (0-0) και τον ΠΑΟΚ (1-0). Δεν εννοώ φυσικά να παίξει πίσω, όπως κόντρα στον Μέσι! Εννοώ να έχει τη νοοτροπία-πρώτο στόχο να μην φάει γκολ. Και μεθοδικά και ποιοτικά να κοιτάξει πώς να ανοίξει ο ίδιος το σκορ, γιατί μετά η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Χρειάζεται, δηλαδή, ένα έξυπνο κι όχι ένα «τρελό» παιχνίδι, όπως π.χ. εκείνο με την Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων.

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα δουλεμένη εδώ και πάνω από ένα χρόνο με τον ίδιο προπονητή και μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά οφείλουμε να προσέξουμε ότι μετά τις δύο ήττες της στις αρχές του καλοκαιριού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει χάσει κανένα από τα μεγάλα γι΄ αυτήν παιχνίδια: στα έξι ευρωπαϊκά (με Κλαμπ Μπριζ 3-0 και 0-0, με Μίλαν 0-0 και 0-0, με Ριέκα 2-2 και 2-1, με Αούστρια 2-2 και 0-0) και στα τρία ντέρμπι του α΄ γύρου (Ολυμπιακό 3-2, ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟ 1-1). Αυτό το δεδομένο πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας. Σημαίνει ότι έχει μία καλή οργάνωση κι αν μη τι άλλο δεν χάνει (τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευθεί και να επενδύσει στην αδυναμία που βγάζει επιθετικά η ΑΕΚ μακριά από το σπίτι της. Βλέπουμε ότι από αυτά τα πέντε πιο δύσκολα γι΄ αυτήν εκτός έδρας ματς σκόραρε στο ένα (στη Ριέκα, από δύο φάουλ) και σε ένα δεύτερο έσωσε την παρτίδα με τυχερό γκολ στο 95’ (στη Λεωφόρο). Επιπλέον, να θυμίσω ότι η ΑΕΚ δεν σκόραρε ούτε στη Λάρισα, ούτε στα Γιάννινα, ούτε στην Τρίπολη…Ότι στο Περιστέρι χρειάστηκε ένα πέναλτι φάντασμα για να βάλει ένα γκολ στη Λαμία, στο 81’…Ότι στην Ξάνθη ισοφάρισε 1-1 στο 89’ με γκολ οφσάϊντ και παίζοντας με δύο παίκτες παραπάνω…Και στη Ν. Σμύρνη ένα μεγάλο λάθος του Οικονόμου για να βάλει ένα γκολ (1-0) στον Πανιώνιο, στο 81’…

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο κι αυτό το δεδομένο, η τεράστια δυσκολία της να σκοράρει έστω μία φορά στα παιχνίδια της μακριά από το ΟΑΚΑ. Όπως και είναι στα πλεονεκτήματα της ότι μπορεί και παλεύει τα παιχνίδια της ως το τέλος. Μάνι μάνι είδαμε ότι ισοφάρισε στο 95’ και στο 89’ κι ότι πήρε δύο νίκες στο 81’. Όπως στο ΟΑΚΑ είχε ισοφαρίσει την Αούστρια στις καθυστερήσεις κι είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με γκολ στο 80’ και στο 89’…

Αν όλα αυτά μπουν στη σωστή ζυγαριά κι ο Ολυμπιακός παίξει έξυπνα, σωστά κι αξιοποιήσει «ορθόδοξα» τον παράγοντα έδρα, θεωρώ ότι θα του βγει το ματς. Διαφορετικά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.