Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Mου είπε να δω στο φέρετρο την οικογένειά μου...»

Δημήτρης Ρούσσος
Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Mου είπε να δω στο φέρετρο την οικογένειά μου...»

bet365

Η Λαμία πήρε μια ιστορική πρόκριση στο γήπεδο της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού και ο Νίκος Παπαδόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για το επίτευμα των «κυανόλευκων», την πορεία στο πρωτάθλημα και φυσικά το περιστατικό μετά τη λήξη του αγώνα της Τετάρτης.

Μπαρτσελόνα - Θέλτα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα*! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η κλήρωση των νεοφώτιστων με τους «πράσινους» για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν... βούτυρο στο ψωμί του Μπάμπη Τεννέ, που ήθελε να δει την ομάδα του να προοδεύει αγωνιστικά στο πρωτάθλημα, χωρίς αντιπερισπασμούς και επιπλέον δυσκολίες.

Να όμως που καμία φορά οι συγκυρίες φέρνουν τη «μπίλια» να κάτσει εκεί που πρέπει, ακόμα κι αν δεν το περιμένεις σε καμία περίπτωση, πολλώ δεν μάλλον να το έχεις προγραμματίσει!

Το 4-1 του πρώτου αγώνα στις 21 Δεκεμβρίου, στο χιονισμένο ΔΑΚ της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, έκανε μια πόλη, αλλά κα την ποδοσφαιρική Ελλάδα, να παραδέχονται αφενός το αγωνιστικό χάλι της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφετέρου το κατόρθωμα εκείνης του Τεννέ! Η επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα έπρεπε να μετατεθεί γι' αργότερα, αφού μια μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν στα σκαριά!

Στη Λεωφόρο, το βράδυ της Τετάρτης, παίχθηκε το δεύτερο έργο και η Λαμία, με όπλο τη συμπαγή άμυνα και το μεγάλο προβάδισμα του πρωτου αγώνα, πανηγύρισε ένα ιστορικό πλασάρισμα, με την όρεξη να... ανοίγε γενικώς για τη συνέχεια!

Μια μέρα μετά το αξέχαστο για τους Φθιωτούς παιχνίδι, ο βασικός τερματοφύλακας της Λαμίας, Νίκος Παπαδόπουλος, μιλάει στο gazzetta.gr για τις αξέχαστες στιγμές της πρόκρισης. Φυσικά, δεν θα γινόταν να μη μιλήσουμε και για τις ντροπιαστικές στο φινάλε, με τους Λαμιώτες να καταγγέλουν ντροπιαστική συμπεριφορά ενός οπαδού προς τον παίκτη τους, σε ένα σκηνικό έντασης που «σημάδεψε» το τέλος του αγώνα.

- Μεγάλη πρόκριση για τη Λαμία. Ήταν όμως μεγαλύτερη η επιτυχία εκεί μέσα ή στον πρώτο αγώνα και στο ευρύ 4-1;

Το μεγάλο βήμα έγινε σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι και με εκείνο το σκορ σαν «όπλο» κατεβήκαμε να παίξουμε στη Λεωφόρο. Ακόμη και μόνο του όμως, το να στέκεσαι δυνατός εκεί μέσα και να καταφέρνεις να πάρεις την πρόκριση σημαίνει πολλά. Η πρόκριση εκεί μέσα έχει άλλη αξία και δεν ήταν εύκολο, αν και είχαμε μεγάλο προβάδισμα στο συνολικό σκορ.

- Αν η παραμονή έρθει... αναίμακτα, δίχως δράματα προς το φινάλε, θα είναι όπως είπε και ο Μπάμπης Τεννές, η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Λαμίας;

Έτσι όπως είναι η βαθμολογια κι έτσι όπως στέκεται η ομάδα μέσα στα παιχνίδια ως τώρα, με αυτά τα αποτελέσματα, πιστεύω πως το να παραμείνουμε στην κατηγορία δεν θα είναι έκπληξη. Έχουμε τη δίψα να παλέψουμε και δεν είμαστε φαβορί για τον υποβιβασμό με την εικόνα που δείχνουμε. Συμφωνώ λοιπόν πως η χθεσινή επιτυχία είναι η μεγαλύτερη. Ο Παναθηναϊκός είναι με τον Ολυμπιακό οι σπουδαιότερες ομάδες της χώρας και η φανέλα του έχει μεγάλο βάρος, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

- Στόχος είναι η παραμονή στη Superleague Σουρωτή, όπως λένε όλοι στην ομάδα. Δεν ανοίγει όμως λίγο πλέον η «όρεξη», τώρα που φτάσατε στα προημιτελικά, για μια παραπάνω διάκριση;

Σίγουρα, εδώ που φτάσαμε δεν κοιτάμε πίσω! Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση, αρκεί να μην είμαστε άτυχοι και πέσουμε με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Μακάρι να έχουμε μια καλή κλήρωση, γιατί να μην προχωρήσουμε και στο Κύπελλο; Ακόμα κι αν αφοσιωνόμαστε στο πρωτάθλημα, πλέον όλα γίνονται.

- Δεχθήκατε μεν αργά το γκολ, αλλά έστω και τότε, φοβηθήκατε πως μπορεί να «στραβώσει» το παιχνίδι;

Εγώ προσωπικά δεν το φοβήθηκα. Δεχόμασταν πίεση από την αρχή, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν ικανός να ανατρέψει ένα τέτοιο σκορ. Σίγουρα ήταν καλύτερος από μας, άξιζε τη νίκη, αλλά δεν νομίζω πως μπορούσε να γυρίσει από τόσο πίσω και να σκοράρει άλλα δυο γκολ, ειδικά αφού δεν έμενε πολύς χρόνος.

- Δεν είχες αγωνιστεί ξανά στη Λεωφόρο σε επίσημο αγώνα. Ποια είναι η αίσθηση, έστω κι αν δεν είναι γεμάτο;

Όντως, δεν είχε τύχει, αν και έχω βρεθεί πολλές φορές εκεί, δεν έχω αγωνιστεί. Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο, όπου έχουν παίξει τόσο μεγάλες ομάδες, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν. Είναι χαρά του ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοια γήπεδα, με τέτοια ιστορία.

- Δυστυχώς, στο τέλος του παιχνιδιού εκτυλίχθηκαν σκηνές που δεν ταιριάζουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα...

Όντως εκεί τα πράγματα ξέφυγαν. Ήταν 15-20 άτομα που έβριζαν εμένα και τον υπεύθυνο Τύπου, που κατευθυνόμασταν εκείνη την ώρα προς τον δημοσιογράφο της συνδρομητικής τηλεόρασης για δηλώσεις. Εκείνη τη στιγμή ήμουν μόνο εγώ στο γήπεδο από τους παίκτες και σε μένα απευθύνθηκαν όσοι ήταν στην κερκίδα, αλλά δεν μίλησα. Επειδή η κάμερα ήταν κοντά στην εξέδρα, βρήκε τρόπο και ήρθε ένας απ' αυτούς κοντά και μου είπε να δω στο φέρετρο την οικογένειά μου . Είναι άρρωστα πράγματα αυτά, δεν λέγονται τέτοια πράγματα.

Επειδή είμαστε επαγγελματίες και καλώς ή κακώς δίνουμε το παράδειγμα, οπότε η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να αντιδράς. Από την άλλη, δεν είμαι σάκος του μποξ ούτε πρέπει να είναι οι παίκτες. Εν πάση περιπτώσε, ειλικρινά θεωρώ ότι ήταν λάθος που το έκανα και ζητάω συγγνώμη. Θέλω όμως να πω πως δεν στράφηκα κατά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ούτε απευθύνθηκα γενικά προς εκείνους που βρέθηκαν στις κερκίδες εκείνη την ώρα. Τα έβαλα μόνο με αυτόν τον έναν που μίλησε έτσι εμετικά κι εύχομαι να μην ξανασυμβεί.

- Ας κλείσουμε με τη συνολική εικόνα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας, αλλά πιο «γλυκιά» κι από νίκη! Παίρνει ώθηση η Λαμία για τη συνέχεια με την πρόκριση;

Ακόμα για να πετύχουμε τους στόχους μας έχουμε πολύ δρόμο. Παίρνουμε όμως αυτοπεποίθηση και ώθηση και πλέον κοιτάμε ώστε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε πρόγραμμα... άστα να πάνε στις επόμενες αγωνιστικές, αλλά εμείς πάντα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο κι αυτό θα κάνουμε, για να πετύχουμε τον στόχο μας.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα