ΑΕΛ - Ξάνθη 3-0

Κώστας Ζάλιαρης
ΑΕΛ - Ξάνθη 3-0

bet365

ΑΕΛ παντός καιρού! Με 2 γκολ του Ναζλίδη κι ένα του Λεοζίνιο, οι «βυσσινί» επικράτησαν με 3-0 της Ξάνθης στο χιονισμένο Arena κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπελλου.

Σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο που όσο περνούσαν τα λεπτά και το χιόνι δεν σταματούσε, ήταν λογικό να αργήσουν οι ποδοσφαιριστές να βρουν τα πατήματά τους, να συνηθίσουν στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και να καταφέρουν να παίξουν βάσει του πλάνου που είχαν ετοιμάσει οι δύο προπονητές. Με προσεκτικά πατήματα και αρκετά λάθη για πολλή ώρα, το ματς δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα, με τους Ακρίτες να έχουν δοκάρι από το πουθενά σε σέντρα του Σιλά από αριστερά στο 16ο λεπτό! Οι «βυσσινί» μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι σε κόντρα με τους Κριζμάν, Ντέλετιτς και Αγκάνοβιτς πίσω από τον Ναζλίδη, με τον τελευταίο να σκοράρει δις στο πρώτο μέρος, ορίζοντας ουσιαστικά τη μοίρα του παιχνιδιού. Στο 27' εκτέλεσε σωστά το πέναλτι που κέρδισε όταν ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι στο πρόσωπό του Ντέλετιτς εντός περιοχής, ενώ στο 32' ο έμπειρος φορ ακολούθησε τη φάση που εξελίχθηκε με τον Αγκάνοβιτς και από το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του Ζίβκοβιτς έγραψε εύκολα το 2-0.

Σε αρκετά πιο καθαρό αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ είχε κύρια αποστολή της να διατηρήσει το καλό προβάδισμα που είχε για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έπρεπε ν' αντιδράσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προσπάθησαν να τρέξουν, έκαναν νωρίς δύο αλλαγές με τους Κάστρο και Μελιόπουλο να περνούν στο χορτάρι για να βοηθήσουν και στο 59' ήρθε μια καλή στιγμή για τους Ακρίτες με την κεφαλιά του Σβάρνα. Η ΑΕΛ ουδέποτε έγινε τόσο απειλητική όσο ήταν στο πρώτο μέρος για να κυνηγήσει περισσότερα γκολ για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της πρόκρισης στα προημιτελικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να πιέσει η Ξάνθη, έκανε τους γηπεδούχους λιγότερο τολμηρούς. Για κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά πέρασε στο ματς ο Περόνε ώστε να έχει φρεσκάδα σε κάποια αντεπίθεση και στο 83' έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ των «βυσσινί», όμως το χαμηλό πλασέ απομακρύνθηκε από τον Ζίβκοβιτς. Στη συμπλήρωση των 90' και με τον Λεοζίνιο μόλις για... λίγα δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρέντζας τον βρήκε από δεξιά σε τρομερή κόντρα για να διαμορφωθεί εύκολα το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77' Περόνε), Ντέλετιτς (90' Ντέλετιτς), Κριζμάν (85' Μασούρας), Ναζλίδης

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας (54' Μελιόπουλος), Λουσέρο (61' Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83' Κίκε)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα