Ο Σαμάτα και η «αμνησία»

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Ο Σαμάτα και η «αμνησία»

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης καταπιάνεται στο blog του με την αγαπημένη του... «επικοινωνία», μετά τον δραματικό ημιτελικό Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Στο τρίτο… ντέρμπι της σειράς του κυπέλλου μετά από τις αναμετρήσεις του Άρη με την ΑΕΚ και του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό χρειάστηκε και πάλι η διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης και να περιμένει τον αντίπαλο από το ζευγάρι του Άρη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Αρχικά να σημειώσω ότι κανένας Άρης δεν έχει προκριθεί ακόμα στον τελικό, αλλά με την συμπαράσταση 20.000 φίλων του και το 0-1 του πρώτου αγώνα, θα μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο στις 6 Μαρτίου και ως καλύτερη ομάδα που είναι με σοβαρότητα θα πάρει την πρόκριση για να πάει στην συνέχεια να διεκδικήσει το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό.

Ως τότε έχει μπροστά του 3 παιχνίδια πρωταθλήματος και οφείλει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κανονική διάρκεια αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Βόλο. Ειδικά για αυτό το παιχνίδι θα αναφερθώ στο επόμενο σημείωμά μου.
Θέλω να παραθέσω ορισμένα στοιχεία στους αναγνώστες του blog και ειδικά τους φίλους του Άρη.

Ο viral… Πάρις Ευαγγέλου

Αρχικά ξέρουν άπαντες τις μουσικές μου προτιμήσεις και όσοι με παρακολουθούν διαδικτυακά στη Novibet Allaboutaris TV ξέρουν ότι αναδείξαμε το viral πλέον άσμα του Πάρι Ευαγγέλου που αποδίδει έναν ρεαλιστικό χαρακτηρισμό στην… αμνησία!

Πέρα από τα εκατομμύρια πανέρια με λουλούδια που κατέστησαν viral το άσμα, το νόημα των εμπνευσμένων στίχων αποδίδουν μία πραγματικότητα που ξεκάθαρα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί συστηματικά όπως πρόσφατα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Παρόμοιες καταστάσεις…άλλη επικοινωνία!

Αν όμως έχεις αμνησία τότε σίγουρα μπορείς να ξεχνάς ότι οι ίδιοι άνθρωποι που στην Θεσσαλονίκη στοχοποιούσαν τον Κουέστα στο λάθος του ματς με τον Μπουχαλάκη από χθες το βράδυ ζητάνε να μην στοχοποιηθεί ο Σαμάτα. Οι ίδιοι άνθρωποι που έριχναν ευθύνες στον Θόδωρο Καρυπίδη γιατί δεν πήρε στόπερ ή φορ το καλοκαίρι στο χαμένο πέναλτι του Οντουμπάγιο…αθωώνουν τους διοικούντες του συμπολίτη για τη μη προσθήκη φορ τον Ιανουάριο. Οι ίδιοι άνθρωποι που στα διπλά παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου έλεγαν πως το αποτέλεσμα μετράει και δεν έχει σημασία που ήταν φοβερός στο πρώτο παιχνίδι ο Άρης, μας λένε ότι πρέπει ο συμπολίτης να είναι περήφανος για την εμφάνιση στο δεύτερο ματς (λες και δεν υπήρχε πρώτο) και πως δεν παίζει ρόλο ο αποκλεισμός.

Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν καζούρα στον Αρειανό και μιλούσαν για θεία δίκη όταν στο 120 αποκλείστηκε από την Αστάνα παίζοντας με δέκα παίκτες για μισή ώρα και ενώ έπρεπε να είναι 4-0 το παιχνίδι με τα 2 πέναλτι που έπνιξε ο Ιταλός Παμπορίδης (εξαιρετικός ρέφερι από το Κιλκίς), μας πληροφόρησαν ότι ήταν άδικο να μην μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπάμπα στα τελευταία 6 λεπτά. Όταν ο Λιβάγια έκανε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το 2-1 και έστελνε το ματς στην παράταση ήταν…άχρηστοι του Άρη, χθες ήταν άτυχοι του ΠΑΟΚ.

Έχασαν τέσσερα πέναλτι, αλλά δεν τίθεται θέμα (μη) ικανότητας

Και φυσικά για τα πέναλτι. Οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν λόγο για ανικανότητα του Γκάμα ή του Καμαρά στα χαμένα πέναλτι στην Λαμία, ξέχασαν ότι πριν τον Σαμάτα, έχουν χάσει 3 πέναλτι οι Ντεσπότοφ, Γιόνι και Οζντόεφ. Διάβαζα φυσικά το πολύ ωραίο άρθρο στο gazzetta για τον προπονητή τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού που πιστώνεται μερίδιο της πρόκρισης. Από την άλλη δεν διάβασα τίποτα για τον αντίπαλο που έπεφτε πάντα λάθος. Σαν τα βιντεάκια πριν τα ματς που παραλείπουν το 3 (και από αυτό μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ποια είναι η μεγάλη τους τρέλα) και τα επικοινωνούν στις νίκες. Άνεργο θα τον αφήσετε παιδιά τον καμεραμάν γιατί τον τελευταίο μήνα όλα τα video καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Και βέβαια η παγκόσμια πρωτοτυπία. Κερδίσαμε είπε ο Λουτσέσκου στα 90 λεπτά και στην παράταση. Λες και δεν υπήρχε πρώτο παιχνίδι που έχασε με 0-1 σε ματς που ήταν για 0-3. Αλλά είπαμε…επικοινωνία!!!

Όρθιος ο Άρης θα δώσει τα πάντα για την κούπα

Ο φίλαθλος του Άρη τα τελευταία χρόνια έζησε αρκετά βράδια σαν αυτό που έζησε ο φίλος του ΠΑΟΚ χθες. Αντιμετωπίστηκε με χλευασμό, με κακοψυχία, με… καζούρα βρε αδερφέ! Οι παίκτες του στοχοποιήθηκαν, οι προπονητές λοιδορήθηκαν, οι διοικούντες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εσωστρέφειας. Ο Άρης όμως παρέμεινε όρθιος και καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 18 Μαΐου θα διεκδικήσει ένα τρόπαιο. Ξέρει πολύ καλά ότι οι μόνοι οπαδοί εκτός του Παναθηναϊκού που θα είναι απέναντί του, θα είναι του συμπολίτη για ένα πάρα πολύ απλό λόγο. Αν ο Άρης είναι ένα τόσο μεγάλο μέγεθος στην Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία χωρίς τίτλο εδώ και 53 χρόνια, τι ακριβώς θα γίνει με την κατάκτηση της πρώτης κούπας; Πόσο εύκολα θα καταρρεύσουν τα επικοινωνιακά αφηγήματα; Και βέβαια στην άκρη του μυαλού τους ξέρουν καλά ότι πολύ πιθανόν να είναι και…τέταρτοι και εκτός Ευρώπης γιατί ωραία τα αφηγήματα, αλλά Παναθηναϊκό με χαφ τον… κανένα και νέο αχταρμά από τον Τερίμ δεν θα ξαναβρούν. Και επίσης στα play offs θα έχει Άρη, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.

Αυτά οφείλουν να τα σκέφτονται οι φίλοι του Άρη σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε τρύπημα και ενωμένοι να βρίσκονται πάντα στον πλευρό του Θεού του Πολέμου…

ΥΓ1: Και συ ρε Σαμάτα… γλιστράς;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!