ΠΑΟΚ: Χάνει 1-0 και ψάχνει την ταυτότητά του

ΠΑΟΚ: Χάνει 1-0 και ψάχνει την ταυτότητά του

ΠΑΟΚ: Χάνει 1-0 και ψάχνει την ταυτότητά του

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη σημασία του αγώνα κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, την παρουσία του Τάισον και τις άλλες αλλαγές που ετοιμάζονται.

Ήρθε η ώρα για έναν τελικό! Ο ΠΑΟΚ που έχει δώσει και άλλους τελικούς φέτος στην Ευρώπη, είναι στην Αθήνα για να δώσει έναν ακόμη αγώνα χωρίς αύριο. Ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας ΟΧΙ μόνο για τη διεκδίκηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι σε μία μικρή κρίση ο Δικέφαλος του Βορρά, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: Το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Λουτσέσκου έδωσε τέσσερα ντέρμπι και κέρδισε το ένα με τον Παναθηναϊκό. Κόντρα στους τρεις της Αθήνας στο πρωτάθλημα έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Άρα… δεν είναι και τόσο δραματική η κατάσταση όπως παρουσιάζεται ειδικά όταν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ όπου η λογική και η ψυχραιμία είναι άγνωστες έννοιες…

Σε κάθε περίπτωση το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε στα τελευταία ντέρμπι είναι η αλλοίωση της ταυτότητας και του ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει ο Λουτσέσκου: «Αγαπάμε το κυριαρχικό ποδόσφαιρο γιατί όταν έχεις την μπάλα στα πόδια παίρνεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτή πάντα σε βοηθάει να κατακτάς σημαντικούς στόχους». Τις τελευταίες ημέρες ο ΠΑΟΚ φοβήθηκε την μπάλα και οι παίκτες του σε πολλές περιπτώσεις την αντιμετώπιζαν σαν βόμβα που δεν ήθελαν να εκραγεί στα πόδια τους. Αυτός δεν ήταν ΠΑΟΚ και ενόψει του σημερινού αγώνα πρέπει να αλλάξει. Εύκολο δεν είναι τίποτα, δεν πατάς ένα κουμπί και διώχνεις αυτό το άγχος, αλλά… μπορείς να κάνεις μερικές επιλογές που θα διορθώσουν βασικές αρχές του παιχνιδιού.

Από το τέρμα και την άμυνα ξεκινάει η προσπάθεια για σωστή ανάπτυξη και κάπως έτσι περιμένουμε με ενδιαφέρον τις πρώτες επιλογές του Λουτσέσκου. Για παράδειγμα… δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει δίλημμα μεταξύ Όττο-Σάστρε. Ο νεοαποκτηθείς Ισπανός έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ποδοσφαιρική προσωπικότητα, θέλει την μπάλα, δεν κρύβεται στα δύσκολα και νομίζω ότι θα είναι μία ουσιαστική αλλαγή στο σημερινό σχήμα. Κάπως έτσι και με την ίδια φιλοσοφία θα γίνουν και οι άλλες επιλογές, με βασικό στόχο… ο ΠΑΟΚ να βρει την ταυτότητά του.

Μέσα σε όλα και ειδικά για την ενδεκάδα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ειδικά σήμερα το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει πιο αργά, άρα και η ενδεκάδα με την οποία κλείνεις το ματς έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όπως και οι αλλαγές που θα φέρεις από τον πάγκο.

* Η παρουσία του Τάισον (σημαντική νίκη σε νομικό επίπεδο) τονώνει πέρα από το γρήγορο παιχνίδι μεταβάσεων το οποίο φέτος έχει δώσει πολλές μεγάλες νίκες στον Δικέφαλο (αλήθεια τι βλέπουν όσο μιλάνε για μονοδιάστατη ομάδα; ) και την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του που γνωρίζουν ότι… άλλος είναι ο ΠΑΟΚ με τον Τάισον και άλλος χωρίς αυτόν.Ο Βραζιλιάνος έκανε λάθος στο πρώτο ματς, το ξέρει και αφού πήρε μία ευκαιρία οφείλει να την εκμεταλλευτεί με... ποδόσφαιρο.

Το ματς ξεκινάει με 1-0

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό για το σημερινό παιχνίδι. Όχι! Διαφωνώ στο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να σκέφτεται πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό με δύο γκολ διαφορά, άρα να μπει στο γήπεδο με αυτό το ψυχολογικό ντεζαβαντάζ. Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι αυτό ξεκινάει απόψε με 1-0! Έτσι απλά… ο ΠΑΟΚ μπαίνει και χάνει από το ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ πρέπει σε έναν τελικό να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Αυτή είναι η λογική και με τέτοιο σκεπτικό πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του Λουτσέσκου.

Από εκεί και πέρα τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο έχει πετύχει πολλές τέτοιες νίκες και με τρία γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, στόχος είναι να το κάνει άλλη μία φορά για να φτιάξει τη χρονιά του, πέρα από τη διεκδίκηση ενός ακόμη τροπαίου.

Οπαδοί και τιμωρία

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να αντιδρά και να πει το οτιδήποτε για τις ποινές που θα προκύψουν σε όσους εντός γηπέδων παρανομούν ανάβοντας και πετώντας πυρσούς αλλά και κροτίδες. Στη χώρα της ατιμωρησίας όπου οι πολλοί παρανομούν επειδή δεν φοβούνται τις συνέπειες κάθε τέτοια απόφαση είναι (δυστυχώς) προς τη θετική κατεύθυνση, αν και πολύ αμφιβάλω για το ποιος έχει τελικά δικαίωμα να παρέμβει στο αθλητικό αυτοδιοίκητο, με το παράδειγμα της ΚΑΕ ΑΕΚ να έρχεται και να εκθέτει εκ νέου την Πολιτεία με την μόνιμη επικοινωνιακή ανάγκη να προβάλει πράγματα μόνο για τις εντυπώσεις.

Από την άλλη, όσο η Πολιτεία και οι υπουργοί της προβάλλουν με στόμφο αυτή την πολιτική τιμωριών, τόσο εκτεθειμένοι μένουν με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονιών και τους ατιμώρητους εγκληματίες που πρωταγωνίστησαν σε αυτές. Οι άνθρωποι που καλά κάνουν και αποφασίζουν βαριές ποινές για τον κάθε πιτσιρικά που ανάβει πυρσό στο γήπεδο, θα είναι διπλά και τριπλά εκτεθειμένοι στην κάθε ερώτηση βουλευτή (όπως έγινε προχθές) για το πώς και γιατί έχει κολλήσει η υπόθεση των οργανωμένων επεισοδίων στο Ρέντη που οδήγησαν στην δολοφονία του αστυνομικού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.