Άρης…νικητής!

Άρης…νικητής!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Άρης…νικητής!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το βήμα πρόκρισης στο Αγρίνιο, αλλά και πολλά άλλα.

Η φετινή χρονιά για τον ποδοσφαιρικό Άρη είναι ίσως η πιο περίεργη των 28 χρόνων που δημοσιογραφώ και ελπίζω στο τέλος της να είναι και…μοναδική φέρνοντας έναν τίτλο για τον Άρη.

Μία σεζόν που η τοξικότητα, η αρνητικότητα και η απαξίωση έχουν χτυπήσει κόκκινο σε τέτοιο σημείο που ακόμα και στις επιτυχίες οι φωνές αποδόμησης να θεωρούν ότι έχουν το…δικαίωμα να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους.

Ο Άρης με το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό συμπλήρωσε σε 40 μέρες, 12 παιχνίδια! Από αυτά τα 8 εκτός έδρας και μάλιστα με ταξίδια 2 φορές στο Αγρίνιο, μια φορά στην Τρίπολη, 2 φορές στην Αθήνα και επίσης Σέρρες, Βόλο, Γιάννενα!

Στην έδρα του έπαιξε 4 φορές, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και τον προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου. Πώς τα πήγε η ομάδα; Αν κοιτάξει κανείς τα σχόλια που κυκλοφορούν θα νομίζει ότι ο Άρης έχει αποκλειστεί από το κύπελλο και δεν έχει σταυρώσει νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης λοιπόν στα 8 εκτός έδρας παιχνίδια του, μετά την ήττα στην Τρίπολη στα 7 παιχνίδια μακριά από την έδρα του έχει δύο ισοπαλίες…πρόκρισης στο κύπελλο, 2 νίκες στο πρωτάθλημα, 2 ισοπαλίες(συν μία τυπική διαδικασία στον Βόλο) και 1 νίκη προχθες στο Αγρίνιο στον πρώτο ημιτελικό. Θα πει κάποιος και σε ικανοποιεί η ισοπαλία στα Γιάννενα ή στις Σέρρες; Προφανώς και όχι. Κάθε άλλο. Είναι όμως πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι ο αριθμός των αγώνων σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της ομάδας οδήγησαν σε ορισμένες περιπτώσεις σε ένα ροτέισον που έφερε και τις απώλειες των 2 ισοπαλιών. Για να φτάσει να παίζει 90 λεπτά ο Βέλεθ, έπρεπε να παίρνει σταδιακά χρόνο, όπως και ο Μανού. Έπρεπε όμως να είναι έτοιμοι για τα ημιτελικά (και τα πλέι-οφ) και για αυτό έπαιζαν και σε κάποια ματς την πλήρωσε η ομάδα. Ήρθε όμως η ώρα της εξαργύρωσης.

Ο Άρης έκανε λάθη το καλοκαίρι που προσπάθησε να διορθώσει τον Γενάρη. Το πόσο έχουν εξευτελιστεί όσοι χαρακτήρισαν παλαιμάχους τον Ρόουζ και τον Φετφατζίδη δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Στο Αγρίνιο προχθές τους εξευτέλισαν ο…κουτσός Βέλεθ και ο Μανού «που δεν θα ξαναπαίξει στον Άρη».

Η παραποίηση της πραγματικότητας

Ο Παναθηναικός μετά το χθεσινό ντέρμπι εξέδωσε μία ανακοίνωση για την παραποίηση της πραγματικότητας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στον Άρη την βιώνουμε χρόνια τώρα σε σημείο που χθες το 0- 1 να γίνεται πρωτοσέλιδα…1-1. Νίκες να μετατρέπονται σε ισόπαλα αποτελέσματα και παράλληλα ακόμα και στα θετικά αποτελέσματα να καταγράφεται ότι ο Άρης δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Όταν έχει το αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για την…μέτρια εμφάνιση και όταν δεν το έχει όπως συνέβη στο 95 στις καθυστερήσεις να λέγεται ότι το αποτέλεσμα μετράει!!! Στο Αγρίνιο ο Άρης δεν μπήκε καλά και ο Παναιτωλικός είχε 7 ναι επτά συνολικά λεπτά όπου πίεσε και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, ο Άρης ήταν καλύτερος, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, αλλά διαμόρφωσαν μία στατιστική με 15 τελικές από τις οποίες οι 12 ήταν είτε στην αγκαλιά του Κουέστα είτε στα περιστέρια. Ο Άρης πέτυχε 1 γκολ και 3 τεράστιες ευκαιρίες στο 30 στο 41 και στο 57. Μετά το 0-1 διαχειρίστηκε άψογα το ματς (με Βέλεθ στα χαφ και Ρόουζ στόπερ) και δέχθηκε μία μόνο φάση στο 97 που η μπάλα έφυγε 5 μέτρα άουτ. Ο Άρης πήρε μία δίκαιη νίκη και πλέον πρέπει σε 3 εβδομάδες να τελειώσει την δουλειά και να πάει στον τελικό.


Ο Άρης που έχει σίγουρα την κορυφαία 4αδα στόπερ, έχει πλέον ένα καλό δίδυμο στα φορ με τον Ανσαριφάρντ, έχει ένα top class επιτελικό μέσο με την…μεταγραφή Μανού Γκαρθία, έχει σίγουρα ένα πιο γεμάτο ρόστερ και με την παρουσία των Φέτφα, Μπένετ. Εχει συνολικά 7 νέους παίκτες από τον Γενάρη που είτε είχαν παίξει ελάχιστα το 23 λογω τραυματισμών ή ήρθαν με μεταγραφή τον Ιανουάριο (Ρόουζ, Φέτφα, Μπένετ, Αρσαριφάρντ, Βέλεθ, Μανού, Σαβέριο). Όλοι αυτοί πήραν ή παίρνουν σταδιακά την θέση παικτών που δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Βελτιώνουν την εικόνα του Άρη και πήραν απαραίτητο χρόνο στο ροτέισον με φυσιολογική εξέλιξη σε κάποια από τα 12 παιχνίδια με τόσες αλλαγές η εικόνα να είναι προβληματική.

Ελπίζω να αντιλήφθηκαν ορισμένοι τι σημαίνει ροτέισον και πώς λειτούργησε για να μπουν σταδιακά στην ομάδα κυρίως παίκτες με τραυματισμό (όπως οι Βέλεθ, Μανού) για να κάνουν ότι έκαναν προχθες στο Αγρίνιο. Και όλα αυτά έχοντας και πάλι τραυματισμούς που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλά να παίζεις 12 ματς σε 40 μέρες!

Με σοβαρότητα πάει τελικό, αλλά δεν παρατάει τα πλέι-οφ

Η δουλειά βέβαια ακόμα δεν έχει τελειώσει στο κύπελλο, αλλά με σοβαρότητα ο Άρης θα είναι στον τελικό και εκεί θα παλέψει για να πάρει την κούπα που μετά και τον αποκλεισμό της νταμπλούχου ΑΕΚ, κατά την άποψή μου δικαιούται. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

Ο Άρης πχ όταν πήγε και έπαιξε Πέμπτη βράδυ με τη Ντινάμο Κιέβου μετά από 3 μέρες αγωνίστηκε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Τώρα βλέπω ότι η φιλία που αντέχει στον χρόνο ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ οδηγεί σε μεταξύ τους συμφωνία για αναβολή του αγώνα της Κυριακής. Σκέφτεστε τι θα διαβάζαμε από όσους προμοτάρουν σήμερα την αναβολή, αν ο Άρης βρίσκονταν στην θέση του ΠΑΟΚ και…συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό;

Ο Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας

Ρητορική η ερώτηση όπως επίσης και το που σημειώθηκε η εξωφρενική εύνοια του ΠΑΟΚ για μία ακόμα φορά με ένα…λάθος του εξαίρετου ρέφερι Παπαδόπουλου από την ΕΠΣ Μακεδονίας, βεβαίως βεβαίως. Ο τέταρτος δηλαδή στην Τούμπα που…μπέρδεψε τον Μπράντον Τόμας του 1.78 με τα ντεκαπάζ μαλλιά με τον Ζίφκοβιτς που το περνάει ένα κεφάλι και φορούσε και ένα σκουφί. Ο Ισπανός που τράβηξε και έριξε κάτω τον Μλαντένοβιτς ενώ είχε γίνει αλλαγή και βέβαια είχε κάρτα που θα ήταν η δεύτερη και θα αποβάλλονταν. Αλλά ο Παπαδόπουλος υπέδειξε στον Ολλανδό ρέφερι τον σκουφάτο αναπληρωματικό τερματοφύλακα! Πέρα από το ότι ήταν μία ξεκάθαρη φάση φερ πλέι από τον Ισπανό, ο Λουτσέσκου που στο ματς με τον Άρη ζητούσε κόκκινη στον Ντουκουρέ ενώ είχε σφυρίξει νωρίτερα ο Παπαπέτρου ή που ήθελε να μετρήσει γκολ οφσάιντ ως κανονικό, προφανώς δεν πήρε θέση, ενώ οι θιασώτες της αλήθειας απλά εξαφάνισαν από την κριτική τους μία ακόμα σκανδαλώδη εύνοια από έναν διαιτητή μίας ένωσης στην οποία έχω αναφερθεί πολλάκις.

Για μια ακόμα φορά είδαμε μία πρωτοφανή επίθεση στον αρχηγό της εθνικής ομάδας την ίδια στιγμή που ο Τάισον με την ανάρτησή του ζητάει συγνώμη και στην ουσία εκθέτει όσους δικαιώνουν απόλυτα τον Παναθηναϊκό με την παραποίηση της πραγματικότητας. Απλά στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό -τώρα τελευταία που πέφτουν οι μάσκες- αντιλαμβάνονται όλα όσα βιώνει ο Αρειανός με καθημερινές επιθέσεις παραπληροφόρησης και παραποίησης της πραγματικότητας, κοινώς βλέποντας να γίνεται κάθε μέρα το άσπρο…μαύρο!

Αλήθεια ρεπορτάζ…πληρωμών θα έχουμε; Πληρώθηκαν στον Άρη; Αληθεύει ότι σε άλλη ομάδα είναι πάνω από 3 μήνες απλήρωτοι, αλλά η επικοινωνία κάνει δουλίτσα; Μια που πιάσαμε τα κουίζ υπάρχει περίπτωση κάποιος που δουλεύει και πληρώνεται αδρά από έναν ισχυρό παράγοντα να λαμβάνει και…πριμ από άλλο παράγοντα με τον οποίο ο εργοδότης του υποτίθεται ότι είναι στα μαχαίρια;

Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Αποκλείεται. Σε λίγο κάποιοι θα βγάλετε αναξιόπιστους όσους έγκαιρα και έγκυρα μας πληροφόρησαν ότι ο Πάλμα πουλήθηκε στην ΑΕΚ, ο Χρυσόπουλος ήταν η…προκαταβολή της πώλησης, ο Μαντσίνι δεν θα χαλάσει τις φιλίες και θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα, ο Άρης πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη στην
περίπτωση «πλαστογραφίας» και φυσικά το CAS τον τιμώρησε για τον Ντουρμισάι, ο Μπράμπετς χαιρέτησε τους παίκτες του και θα παίξει στον Παναθηναϊκό και φυσικά ο Φαμπιάνο σε παγκόσμια αποκλειστικότητα έχει συμφωνήσει και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ, μετά φυσικά τον Παναθηναϊκό!

Τους τρομάζει ο Άρης…νικητής

Αυτό που σίγουρα είναι έγκυρο 100% είναι ότι ο Άρης τους τρομάζει. Ο Άρης νικητής σύμφωνα με τον ύμνο του. Αυτός που κέρδισε τον ΠΑΟΚ, κέρδισε τον Παναθηναϊκό, δεν έχασε στην Τούμπα όντας η μοναδική ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ εκεί, που απέκλεισε την ΑΕΚ. Και τους τρομάζει το έργο ο…τέταρτος να μείνει εκτός Ευρώπης με τον Άρη κυπελλούχο. Τρέμουν στην ιδέα όλο και περισσότερο και για αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να τρυπήσουν τον Αρειανό. Να σπείρουν ζιζάνια, να καλλιεργήσουν εσωστρέφεια, να δημιουργήσουν προβλήματα. Θα τους κάνεις την χάρη φίλε του Άρη;

ΥΓ1 Η ομάδα μπάσκετ ήδη έχει πετύχει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία. Το ματς σήμερα θα είναι δύσκολο, ο Άρης έχει αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει και σήμερα να κάνει το καθήκον του και να προκριθεί. Καλή επιτυχία στον κόουτς Καστρίτη και τους παίκτες του.

ΥΓ2 Πολλα συγχαρητήρια σε όσους υλοποίησαν το πρότζεκτ των gazzetta awards. Απλά…απίστευτη εκδήλωση!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!