Ο ΠΑΟΚ της υπομονής και για το κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ της υπομονής και για το κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ της υπομονής και για το κύπελλο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το σημερινό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, για τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα άλλα ντέρμπι αυτής της περιόδου, αλλά και για τη μάστιγα της ατιμωρησίας.

Τα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ συνεχίζονται και να ένας πρώτος λόγος για να κάνουμε υπομονή σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Ωραία κατά μία έννοια, το διασκεδάζουμε, αλλά και τέσσερα-πέντε συνεχόμενα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ είναι… κάπως.

Στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός του πρωταθλήματος ήρθε μία πρώτη μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Λουτσέσκου, αποτέλεσμα που ανέβασε το ηθικό όλων. Ακολούθησε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τους ασπρόμαυρους να κάνουν κι άλλα βήματα προόδου και να κερδίζουν πράγματα στο πνευματικό κομμάτι, πέρα από την τακτική ανταπόκριση στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Και πάμε σήμερα σε νέο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ για να ακολουθήσει την Κυριακή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και την άλλη Τετάρτη το δεύτερο ματς για το κύπελλο με τους πράσινους. Υπομονή… Μπάλα είναι, θα περάσουν και τα ντέρμπι.

Ο σημερινός αγώνας έχει ιδιαιτερότητες και ξεκινάμε την καταμέτρηση:

1) Μετά από δύο μήνες αλλάζουν οι συνθήκες και το γήπεδο θα έχει κόσμο. Εκεί μας κατάντησαν να το θεωρούμε ιδιαίτερο το γεγονός της παρουσίας οπαδών…

2) Ο αγώνας γίνεται ενδιάμεσα άλλων πολύ μεγάλων αναμετρήσεων και αναπόφευκτα το ένα συνδυάζεται με το άλλο.

3) Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου μιλάνε για game by game αλλά σε αυτή την περίσταση δεν είναι καθόλου εύκολο να μη τα διαχειριστείς συνολικά

4) Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα υπάρχει η αμφιβολία για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να παίξει ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής όπως ο Κωνσταντέλιας σε επιλογή που επηρεάζει και όλα τα άλλα.

5) Ό τι και αν γίνει σήμερα στην Τούμπα, υπάρχει και δεύτερος αγώνας που θα κρίνει την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

Κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό ότι… άλλο ένα απλό ματς πρωταθλήματος και άλλο ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου.

Για τον ΠΑΟΚ, την ομάδα του και τον κόσμο του χρειάζεται τεράστια υπομονή. Και σήμερα. Η πρόκριση θα παιχθεί σε δύο ματς και θα την πάρει όποιος είναι πιο δυνατός και με τα πόδια, αλλά και στο μυαλό. Όπως στο πρώτο ματς πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ άλλαξε (σε ένα ποσοστό) την τακτική του και περίμενε το λάθος του αντιπάλου που ήταν και πιο επιρρεπής στο να ανοίξει ως ομάδα χάνοντας την οργάνωσή της, έτσι και τώρα που υπάρχει δεύτερος αγώνας, η τακτική υπομονή μέσα στο γήπεδο έχει διπλή αξία.

Ποιος είναι πιο οργανωμένος, πιο δουλεμένος, πιο συμπαγής, πιο σίγουρος για το παιχνίδι του, με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στο τέλος από τις λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν μία αναμέτρηση ή μία πρόκριση; Ο ΠΑΟΚ έχει τη σιγουριά γιατί έχει ταυτότητα ως σύνολο, έχει και πάρα πολλούς ενεργούς παίκτες που μπορούν να εγγυηθούν για το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν σε βάθος χρόνου, σε δύο 90λεπτα ή ακόμη-ακόμη και στα 210 λεπτά.

Που θέλω να καταλήξω; Λέμε ότι σε ένα πρωτάθλημα και σε μία πορεία, η καλύτερη ομάδα έχει πιο πολλές πιθανότητες να περάσει μία άλλη, σε σχέση με αυτές που θα είχε στη μία βραδιά. Άρα; Και στα 180 λεπτά ή ακόμη και στα 210, ο καλύτερος έχει πιο πολλές πιθανότητες από το ένα παιχνίδι. Πολύ περισσότερο όταν ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει χάσει σε διπλά ματς πρόκριση από ΚΑΝΕΝΑΝ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Το θέμα Κωνσταντέλια

Κωνσταντέλιας

Αν ο νεαρός άσος ήταν απόλυτα καλά και την Κυριακή και σήμερα, όλα θα ήταν πιο απλά. Δυστυχώς αρρώστησε και κάπως έτσι δεν ήταν αλλά και δεν είναι και έτοιμος να παίξει σήμερα αφού έχασε και όλες τις προπονήσεις. Στην ομάδα του ΠΑΟΚ ο Ντέλιας είναι επιδραστικός, ο προπονητής το δείχνει με την αναμονή του προς αυτόν και κάπως έτσι έχει σενάρια στο μυαλό του. Τα είχε και την Κυριακή, τα έχει και τώρα. Πολλές αλλαγές θα κάνει και πάλι, αλλά όχι τις 8-9-10 που είχε σε περασμένα «διαβολοβδομάδες». Άλλος ΠΑΟΚ αν ξεκινήσει ο νεαρός μάγος, άλλα τα δεδομένα αν μείνει έξω. Είτε έτσι, είτε αλλιώς ξέρουμε τι θα δούμε από τον ΠΑΟΚ που μείωσε το ρίσκο στο πρώτο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και το εκμηδένισε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Εννοείται ότι η σημερινή του εικόνα θα μοιάζει αρκετά με το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ του… ελεγχόμενου ρίσκου και της υπομονής μέχρι να ανοίξει ο αντίπαλος για να βρεθούν οι χώροι.

* Στη χώρα όπου έχει εμπεδωθεί η έννοια της ατιμωρησίας και όλοι ψάχνουμε κάθε μέρα πώς θα ξεφύγουμε από τις συνέπειες του νόμου όταν τον παραβιάζουμε, εδώ όπου έχουμε το φόβο αλλά και την αίσθηση ότι θα μείνουν ατιμώρητοι ακόμη και όσοι εμπλέκονται σε δεκάδες θανάτους-δολοφονίες, εδώ όπου (και) αθλητικά ένας κατεβάζει το παντελόνι διαιτητή και δεν τιμωρείται, άλλος μπουκάρει στο γήπεδο και μένει ατιμώρητος, άλλος κάνει ντου στα αποδυτήρια και αντί ποινής του λένε… «συγνώμη», εδώ που άλλος πετάει φούστα σε θεσμικό πρόσωπο και ακόμη δεν τιμωρείται, εδώ που σκοτώνουν εκτός γηπέδων οργανωμένα ή όχι και ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ είναι ελεύθεροι και άνετοι, ακόμη ψάχνουμε πώς θα περιορίσουμε επεισοδιακές συμπεριφορές, κλείνουμε τα γήπεδα χωρίς λόγο και όταν τα ανοίγουμε το πιο… ουσιαστικό μέτρο είναι η επιβολή εισιτηρίου ΚΑΙ στα παιδιά!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.