Αρης-Παναιγιάλειος 5-2

Αρης-Παναιγιάλειος 5-2

Αρης-Παναιγιάλειος 5-2

bet365

Μόνο για ένα ημίχρονο τα βρήκε δύσκολα ο Άρης. Στην επανάληψη ξέσπασε, επικράτησε άνετα με 5-2 του Παναιγιάλειου και μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ στην Δράμα, πλησιάσε στο -1 την κορυφή!

Ο Άρης επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες καθώς επιβλήθηκε του Παναιγιαλείου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 5-2. Όλα τα λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου οι «κίτρινοι» σημείωσαν τέσσερα γκολ και δημιούργησαν διπλάσιο αριθμό τελικών ευκαιριών.

Η έλλειψη ενέργειας, ταχύτητας και καθαρού μυαλού ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, στο δεύτερο ήταν πολύ πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα. Κοινός παρονομαστής και των δύο ημιχρόνων ήταν τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή του.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να του εξασφαλίσουν ένα καθαρό σκορ. Στην τελική προσπάθεια μάλλον λειτούργησε με επιπολαιότητα, του έλειψε η ταχύτητα και με εξαίρεση τους χώρους που δημιουργούσε ο Βαγγέλης Πλατέλλας δεν βρήκε τρόπους για να δημιουργήσει ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ο βραχύσωμος επιθετικός χρησιμοποιήθηκε και πάλι πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο και από δική του ενέργεια οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό. Η προσπάθειά του άρχισε από το κέντρο του γηπέδου και μετά από 1-2 με τον Διαμαντόπουλο (με προβολή) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Παναιγιάλειος επένδυσε στη μαζική επίθεση των γηπεδούχων και στις ευκαιρίες να σκοράρει στο transition game. Στο 10ο λεπτό ο Κοκκόρης μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Μαραγκός έβαλε την κόντρα και γλίτωσε την ομάδα του. Δεν έγινε το ίδιο στο 43ο λεπτό όπου μετά από κόντρα ο Σταματής έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, με έξυπνο τρόπο απέφυγε τον Μαραγκό και ισοφάρισε σε 1-1. Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάντως η νευρικότητα των παικτών του Άρη η οποία αποτυπώθηκε και μέσα από τις τρεις κίτρινες κάρτες που αντίκρισαν.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εντυπωσιακά και το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ό,τι πιο εντυπωσιακό είχε το παιχνίδι στη διάρκειά του. Στο 46ο λεπτό και μετά από εξαιρετική πάσα του Πλατέλλα ο Πασάς επιχείρησε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση και πάνω στη γραμμή της εστίας απομάκρυνε σωτήρια ο Γαβριηλίδης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παναιγιάλειος χτύπησε στην κόντρα. Μετά από κούρσα του Σταματή ο τελευταίος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Κοκκόρη εντός περιοχής ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άρη. Ο… γόρδιος δεσμός κόπηκε στο 50’. Μετά από σέντρα του Τζανακάκη από τη δεξιά πλευρά και λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος με πλασέ εντός της μικρής περιοχής έκανε το 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα, ουσιαστικά στην πρώτη επαφή με την μπάλα, ο Κενάν Μπαργκάν χρίστηκε σκόρερ καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ (3-1). Ο Παναιγιάλειος αντέδρασε άμεσα εκμεταλλευόμενος ένα ακόμη λάθος της αμυντικής γραμμής του Άρη. Ο Κοκκόρης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ο Σταματής έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, στο 59ο λεπτό ο Κοκκόρης βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Καντιμοίρη και με πλασέ μείωσε σε 3-2.

Με τον Παναιγιάλειο να αφήνει χώρους στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει, ο Άρης είχε δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες για να τετραπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 62ο λεπτό ο Ντούνης σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Αθανασίου απομάκρυνε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Διαμαντόπουλος δεν είχε αίσθηση του χώρου και παρότι βρέθηκε ολομόναχος από πλάγια θέση το τελείωμα της φάσης ήταν απογοητευτικό.

Η εξιλέωση για τον έμπειρο επιθετικό ήρθε στο 67ο λεπτό. Μετά από κούρσα και σέντρα του Μπαργκάν από την αριστερή πλευρά, ο Διαμαντόπουλος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο τέρμα του κι έκανε το 4-2. Ο Πλατέλλας έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 71’ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Νίκιτς έκανε τη… λόμπα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασίου. Στο 75ο λεπτό ο Κοκκόρης έφτασε κοντά στα χατ-τρικ αλλά στην δική του εκτέλεση φάουλ, ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Άρη μπήκε από τον Πέτρο Κανακούδη. Και πάλι η φάση άρχισε από δεξιά με τον Τζανακάκη, ο Διαμαντόπουλος έστρωσε την μπάλα στον Κανακούδη κι αυτός με δυνατό σουτ περίπου από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σόουζα, Ιντζόγλου, Τζανακάκης(Άρης), Γαβριηλίδης, Ρέλλας, Πολιανίδης(Παναιγιάλειος).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Μαραγκός, Μουμίν(82’ Κανακούδης), Ντούνης(70’ Νίκιτς), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Πλατέλλας, Πασάς(51’ Μπαργκάν)

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ(Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης(66’ Καναβέτας), Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνος, Σταματής, Κάλανς Γκαρσία(54’ Ζαφειράκης), Κοκκόρης(83’ Πολιανίδης).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα