ΟΦΗ - Άρης 2-0

ΟΦΗ - Άρης 2-0

bet365

Με το 19ο γκολ του Δημήτρη Μάνου ο ΟΦΗ άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη και με το τέρμα του Βουό, σφράγισε το 2-0 επί του Άρη, που τον διατηρεί στην κορυφή της football league αλλά πλέον χωρίς συγκάτοικο. Πρώτη ήττα για τους «κίτρινους» στο πρωτάθλημα.

Μπαρτσελόνα - Ρόμα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο κατάμεστο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη που έκανε ο Άρης αμυντικά καθώς επίσης και την ατομική ποιότητα παικτών όπως οι Λεάλ, Βουό. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης δεν μετουσίωσε τα δικά του διαστήματα υπεροχής και κυρίως στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα.

Σε αυτό το διάστημα είχε τον έλεγχο του αγώνα πατώντας πάνω στην κατοχή της μπάλας (55%) και με τον Βαγγέλη Πλατέλλα να δίνει ταχύτητα στην ανάπτυξη της ομάδας. Ο βραχύσωμος επιθετικός χρησιμοποιήθηκε και πάλι σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο και τους Ντούνη, Κάσσο στα άκρα.

Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν προηγηθεί στο σκορ στις τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Η σπουδαιότερη ήταν του Κάσσου στο 18ο λεπτό όταν μετά από πάσα του Ιντζόγλου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Στρέζο αλλά ο τελευταίος απομάκρυνε σωτήρια. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ λειτούργησε εξαιρετικά και στην κεφαλιά του Διαμαντόπουλου (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) στο 21ο λεπτό, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ιντζόγλου επίσης με κεφαλιά ήταν άστοχος.

Η λογική της πρώτης γραμμής πίεσης μεταξύ κέντρου και περιοχής του Άρη απέδωσε καρπούς για τον ΟΦΗ μετά το 25ο λεπτό. Για την ακρίβεια, στο 26’ οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ σε μία φάση η οποία άρχισε από ξεκάθαρο φάουλ του Βουό στον Μουμίν. Ο Ιβοριανός επιθετικός του ΟΦΗ βρέθηκε απέναντι στον Αναγνωστόπουλο προτίμησε όμως να δώσει την μπάλα στον Λεάλ, ο τελευταίος αντί να πλασάρει τροφοδότησε τον Βουό ο οποίος όμως ήταν εκτεθειμένος.

Ο ΟΦΗ έκοψε τις γραμμές επικοινωνίας του Άρη στο τελευταίο 15πτο του πρώτου ημιχρόνου και αντλώντας κατοχές μέσα από την πίεσή του έγινε πιο απειλητικός. Η πίεσή του μετουσιώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η άμυνα του Άρη ήταν ανοργάνωτη και μετά από συνεργασία τριών παικτών (Κουτσιανικούλη-Βουό και Μαχαίρα) ο Μάνος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με πλασέ έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον ΟΦΗ καθώς μετά από προσπάθεια του Λεάλ και με την άμυνα του Άρη πλήρως ανοργάνωτη, ο Βουό βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ιντζόγλου και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δημήτρης Σπανός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές και για την ακρίβεια αντικατέστησε τους ακραίους επιθετικούς (Ντούνη και Κάσσο) με τους Μπαρκάν, Πασά. Η πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ ήταν αναγκαστική καθώς τραυματίστηκε ο Λεάλ και τον αντικατέστησε ο Πουρτουλίδης.

Στο 59ο λεπτό ο διαιτητής Ρατσιάτος ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια στον πειθαρχικό έλεγχο κι έκανε σοβαρά λάθη, μπέρδεψε τους πάντες. Ο Πασάς σκόραρε με σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά είχε προηγηθεί σφύριγμα για φάουλ υπέρ του Άρη από τον Ρατσιάτο, σε φάση στην οποία θα έπρεπε να αφήσει το πλεονέκτημα. Στη συνέχεια έδειξε «σέντρα» για να αλλάξει και πάλι η απόφασή του καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του Άρη.

Ο Μπαργκάν εκτέλεσε το φάουλ αλλά και πάλι ο Στρέζος είχε υποδειγματική αντίδραση απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Γενικώς στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και τα νεύρα… τεντωμένα. Ο Άρης δεν βρήκε τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι καθώς με τσαπατσουλιά προσπάθησε να απειλήσει την εστία του αντιπάλου, ενώ ο ΟΦΗ μετά την έξοδο του Λεάλ στερήθηκε καθαρού μυαλού στην οργάνωση του παιχνιδιού του και ουσιαστικά έκανε διαχείριση αποτελέσματος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Άρη να δίνει χώρους στο γήπεδο, οι γηπεδούχοι είχαν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά τόσο ο Πουρτουλίδης στο 81ο λεπτό όσο και ο Μάνος σε δύο περιπτώσεις δεν αξιοποίησαν ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ποτουρίδης(ΟΦΗ), Μουμίν, Τζανακάκης, Πλατέλλας(Άρης)

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Λεάλ(55’ Πουρτουλίδης), Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης(84’ Ντίνας), Ποτουρίδης(64’ Βαφέας)

ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγωστόπουλος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος(52’ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης(52’ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Τζανακάκης(82’ Μπούρμπος).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα